Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hol vennél házat?

Hol vennél házat?

Figyelt kérdés
Egy nagyobb kb 5000 fős településen ami jobb lehetőség lenne de a házárak magasabbak. Vagy falun ahol nincs a gyereknek óvoda,iskola de jó áron lehetne házat vásárolni. A férjemnek van jogosítványa egyedül a családban.
ma 10:28
1 2
 1/11 Katona Dius ***** válasza:
70%
Ez házvásárláskor nálunk is felmerült. Egy 25ezres városban él(t)ünk, van mellettünk egy kis falu, kb fele annyi a házak ára. Agyaltunk, de végül a város mellett döntöttünk. Minden itt van közel, ittelve ha házat újítasz, javítasz, az a falun is ugyanannyiba fog kerülni, viszont nem emelei majd annyival a ház értékét, mint egy városi ház esetében.
ma 10:50
 2/11 Katona Dius ***** válasza:
100%

Még annyit hozzá, hogy talán csábító az alacsonyabb házár, de hidd el, jól fog jönni az a kis kényelem, hogy nem kell mindenért bebuszozni/vezetni. Ha már elérnek egy bizonyos kort a gyerekek, nekik is, neked is könnyebb lesz, ha x perc sétával/bicajjal elérik a sulit és nem kell folyton neked is bebuszozni velük.

Vagy ha úgy álltok anyagilag, hogy nem nagyon fér bele a drágább, városi ház, akkor javaslom, hogy csináld meg te is a jogsit, mert jobb lesz, ha szabadon tudsz közlekedni, és nem kell mindig a buszhoz igazodni.

ma 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi falun vettünk házat és nem bántuk meg. Igaz, nincsenek gyerekeink, így egyáltalán nem volt szempont, hogy van-e iskola, óvoda (amúgy van, nem is egy). Azt az újépítésű házat, amit itt vettünk, kétszer annyiért kaptuk volna meg Budapesten, ahonnan elköltöztünk. Mindennek vannak előnyei és hátrányai, de nekünk pl. a falusi élet sokkal több előnyt adott, mint hátrányt. Bevásárolni itt is tudnánk, mert van három bolt, de a 10 km-re lévő nagyvárosba járunk hétvégente, mert jóval olcsóbb. Illetve én időnként feljárok Pestre a munkahelyemre (80%-ban home officeban dolgozom) és ha kell valami, akkor helyben vagyok, hogy megvegyem.

Mi nyugalomra, csendre, természetközeli életre vágytunk, ezt abszolút megkaptuk. (született Pestiként mindig is utáltam a tömeget, a zajt).

ma 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Szívem szerint Nagytétényben, jó messze Borsodtól...ahol nem azt lesik, hogy hol tegyen keresztbe egyik a másiknak.
ma 11:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ott vennék, ahol nagyon kevés a cigány.
ma 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nekünk is ez volt az elsődleges szempont, szerencsére nálunk nincsenek.

3-as voltam.

ma 11:49
 7/11 anonim ***** válasza:
#4 Én laktam Nagytétényben tíz évig, pár perc sétára a Camponától; nagyon csendes, nyugodt környék volt, de már akkor horribilis ingatlanárak voltak.
ma 11:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én falun nőttem fel, 20 percre a várostól és bármikor visszaköltöznék. Azt a 20 perc kocsikázást megéri a feleakkora ingatlanár :D
ma 12:11
 9/11 anonim ***** válasza:
1000 fő alatti településen is van óvoda, általános iskola, orvosi rendelő, gyógyszertár stb.
ma 15:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Ezen a településen csak orvosi rendelés van bizonyos munkanapokon.
ma 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!