Vennél sár házat?
Egy kert városban találtunk egy házat. Nincs vele semmi baj, ahogy láttuk. (nincs repedés, stb)
Viszont sár ház.
Nagyon jó helyen van, de kicsit meg rettentünk, hogy sár ház. Az 1950-es években épült.
Szerintetek, van még értelme jelenleg sár házat vásárolni?
Nem sár, hanem vályog. Sokan szeretik, mások nem. De nemcsak az országban van sok vàlyogèpület, hanem világviszonylatban is.
Mivel látszik, hogy nem èrtesz hozzá, nem ajánlom a megvètelèt. Főleg, mert sok esetben spec felújítást igènyel
2
Bocsánat, valóban vert fal! Most néztem jobban utánna!
Csak felénk sár háznak hívják.
Nincsen azzal semmi baj.
Meszelni kell, hogy szellőzzön, tapasztalni, simítani is sárral kell, a vakolat teljesen más anyagokból épül fel, mint a modern anyagok amiket zsákok a lehet kapni.
Vert fal is vályogból van. Ezek csak a vályog különböző falrakas módjai, mèg a nevük is változik tájegysègenkènt.
Tőled függ, hogy megfelel e neked. Az biztos, hogy kicsit más felújítást igènyel ès ha elszúrod, akkor egy èletre tönkreteszed, ès átkotni fogod. De megvannak a maga előnyei.
Nem. Laktam ilyenben évekig. Egy rakás sz4r. Nyáron meleg, télen hideg, és vizesedik, penészedik. Olyan vályogházat még nem láttam, aminek van alapja.
Polcokat nem nagyon lehet felfúrni, max olyat amin pár gramm cuccot tárolsz.
Tèvedès, lehet polcot, konyhaszekrènyt felfúrni, jól tart a fal, bojlert is. Raknak fel a ma ottlakók is ilyeneket. Van amihez elèg a tokrögzítő csavar,(van ahol alig lehet behajtani) de vannak 200 as tiplik is. A fal kemèny, tömör, ha nem az volna, már szètment volna a tető ès saját súlya alatt.
A vizesedès, penèszesedès egy ok, amit meglehet szüntetni.
Vannak alappal is rendelkező vàlyogházak, főleg kő vagy tègla, de kádárkockàba beton alappal is èpültek(kora határozza meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!