Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van más kiút, ti mit tennétek?

Van más kiút, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Nagyon csúnyán átvertek, illegális termékeket adtak el nekem (fogalmam se volt arról, a webáruház ami azóta megszűnt váltig állította hogy legális, EU jogszabályoknak megfelelő), a rendőrség rám rúgta az ajtót, lefoglalták minden pénzemet (mivel meggyanúsítottak hogy biztos illegális kereskedelemből van és sajnos nem tudtam igazolni az eredetét mivel feketén maszekolok) de a teljes nyomozati költségeket is rám terhelték amit ki se tudok fizetni stb stb ráadásul nagyon sok év börtönt kapok elég valószínű a kirendelt ügyvédem szerint. Viszont én rettegek a börtöntől meg ugye itt van az az adósság is, így inkább megölném magam. Ti mit tennétek a helyemben? Már egyre biztosabb az öngyilkosság, de még semmi ötletem hogy hogyan csináljam ami gyors és fájdalommentes.

ma 10:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
77%

Nem hinném, hogy az öngyilkosság megoldja a problémákat, legfeljebb újakat generálsz a családodnak, akik nem csak a haláloddal kell majd, hogy megküzdjenek, hanem az adósságaidat is nyöghetik életük végéig. Elhiszem, hogy el vagy keseredve, de a legjobb, amit tehetsz, hogy vállalod a tetteidért a következményeket.

El nem tudom képzelni, hogy neten rendeltél egy webáruháztól és azt nem lehet bizonyítani sehogy. Ha a weboldal meg is szűnt, kell lennie visszaigazoló emailnek a rendelésről.

ma 11:21
 2/37 anonim ***** válasza:
83%
Először is vállald a felelősséget, mert ez az "én semmit nem tudtam" narratíva nagyon gyerekes.
ma 12:01
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Csak kíváncsiságból: mit sikerült venned?
ma 12:17
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
szép mese
ma 12:41
 5/37 A kérdező kommentje:

Nem mese sajnos.

Tényleg fogalmam se volt róla, azt írta a webshop hogy teljesen tiszta, legális, rendben van.

A rendőrség pedig kb kiröhögött hogy de akkor is én vettem, nem szabad mindent elhinni, nekem kellett volna utána néznem rendelés előtt.

ma 13:24
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

"sajnos nem tudtam igazolni az eredetét mivel feketén maszekolok"

Hát ez a baj! Bár akkor is kellett volna, hogy kapjál számlát vagy bármit, ha netes webáruházból rendeltél. Hacsak nem a darkweben szerezted be a portékát. Ahogy előttem is írták, vállald a tetted következményeit! Könnyen jött pénz könnyen megy. Most már te is látod, hogy nem érte meg kockáztatni.

ma 13:27
 7/37 A kérdező kommentje:

Hamisított étrendkiegészítők, vitaminok voltak. Azt hittem eredetiek. Éves készletet rendeltem sajnos, mivel úgy ingyenes volt a posta is, bár nyilván már a határon megfogták a csomagot.

A sors fintora hogy pont azért akartam megvenni hogy sokáig éljek. Ezerszer megbántam hogy rákattintottam arra a rohadt FB hirdetésre.

ma 13:28
 8/37 anonim ***** válasza:
80%
Ha magadnak rendelted volna, akkor nem történt volna semmi azon kívül, hogy buktad volna a pénzt. Így viszont, hogy kereskedelmi mennyiségben rendelted, egészen más a helyzet, mert joggal gondolják, hogy mások egészségével/életével játszottál volna. És lássuk be, ha megkaptad volna a csomagot, tuti tovább értékesíted. Óriási felelőtlenség és hülyeség volt. Tanulj belőle, lesz időd gondolkodni rajta a börtönben, hogy miként változtatsz az életeden.
ma 13:33
 9/37 A kérdező kommentje:

Van számla meg minden, de ez semmit nem számít, mivel akkor is én rendeltem és nekem kellett volna elvileg kiszúrnom hogy 1:1 lemásolták a dobozát is az adott termékeknek. A zsaruk is csak a vonalkódból jöttek rá hogy nem eredeti.

Milyen könnyen jött pénz? Azért mert feketén maszekoltam érte? Több millió forint volt, 1000Ft-os órabérekért (+benzinpénz) vágtam füvet, vágtam ki fákat ismerősöknél, keményen megdolgozva minden egyes forintért!

Nem akartam kockáztatni semmit, ha tudtam volna hogy hamisítványok, eleve meg se rendeltem volna, nem azon a pár tízezren spóroltam volna ha már egyszer vitaminokról volt szó!

ma 13:34
 10/37 A kérdező kommentje:

Dehogy értékesítettem volna tovább, csak saját magamnak rendeltem egy éves adagot! Nem tudtam hogy nem eredeti! Gondoltam hogy közeli lejáratú vagy valami, azért 25-30%-al olcsóbb, de ennyi!

Börtönbe semmiképpen nem kerülhetek, annyi mindent hallottam róla hogy inkább meghalok. De ötletem sincs hogy hogyan tegyem...

ma 13:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!