Előre is leszögezem, igen, véleményekre vagyok kíváncsi, mielőtt megköveznének azzal hogy "jaaaj nekem a külső megerősítés keell"-féle dumákkal.
Az elmúlt időben azt vettem észre az emberekkel kapcsolatban, hogy a legelső ember, akire mindig számíthatsz, az saját magad. Megtanultam, hogy mentális dolgokról még a lehető leges legközelebb álló emberrel(már ha van ilyen)sem érdemes beszélni mert ugyse fogja megérteni. Tehát, a problémáimat innentől magammal fogom hangosan megbeszélni amikor senki nem hall, a szobámban. A barátságokat, haverságokat is tudom már kezelni, vannak haverjaim, de nem használtatom ki magam, és nekik semmi olyat nem mondok magamról ami magánügy. Csak olyan dolgot osztok meg egy adott emberrel amit tudom hogy megoszthatok vele.
tegnap 18:08
1/7 anonim válasza:
Jól döntöttél. Én se mondok el komolyabb dolgokat senkinek, se családtagnak se barátoknak. Sajnos nem értenek. Én papírra írom le, mi a bajom, vagy mi bánt. Aztán kérdéseket teszek fel magamnak. Hogyan segíthetek, hogy jobb vagy könyebb legye a helyzet? Mit nem csinálok abból amit tudok? Mit tanulhatok a dplogból? Hogy jutottam idáig? Stb.
tegnap 18:14
2/7 anonim válasza:
Lehet, hogy mások nem értik meg teljesen a problémádat, de saját tapasztalatokat és külső szemszögből való véleményt még mondhatnak. Attól, hogy meghallgatod, még nem kötelező elfogadni.
Ez a kérdés is jó példa arra, hogy ha egyedül meg tudtad volna magaddal beszélni, akkor nem kérnéd ki idegenek véleményét.
tegnap 18:14
3/7 A kérdező kommentje:
#2 istenem de egy megszomorodott köteledő ember vagy te!😂🤣
Nehogymár ne kérhessek véleményt egy full anonim oldalon, jogom van hozzá😂
tegnap 18:20
4/7 anonim válasza:
szerintem jól döntöttél alapvetően de ha találkozol majd egy ojan emberrel akivel hasonló a problémátok van vagy hasonló hejzetbe vagytok akkor szerintem vele beszélhetnél
tegnap 18:29
5/7 anonim válasza:
#3 Nem kötekedésnek szántam, hanem amellett érvelve, hogy van értelme megkérdezni másokat. Sajnálom, hogy annak vetted. Az a része, hogy szerinted én megtiltottam volna vagy ellenzem hogy ide kiírj egy kérdést, már te látod bele. Szükségtelen volt személyeskedni.
tegnap 18:55
6/7 anonim válasza:
Szerintem általánosságban jól döntöttél, viszont lesznek/lehetnek olyan esetek is, amikor mégis érdemes lenne egy külsőssel megvitatni az adott helyzeted. De csakis olyannal, akiben megbízol és tudod, hogy nem fog visszaélni a neki elmondottakkal.
tegnap 19:18
7/7 anonim válasza:
Szerintem teljesen rendben van, hogy most így érzel. Vannak olyan vitáink önmagunkkal, amiket nem nagyon lehetne továbbadni, szavakba önteni senkinek. Ezen kívül ne zárkózz el attól, hogy magadat adod egy kapcsolatban, beszélgetésben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!