Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért a meleg ebéd-hideg...

Miért a meleg ebéd-hideg vacsora az elfogadott, mikor a legtöbb munkahelyen nem is lehet főttet enni?

Figyelt kérdés
Ugye nem mindenki dolgozik irodai környezetben, munkahelyi konyhával, választható időpontban fél-1 órás ebédszünettel. Sok helyen a 8 órában van egy meghatározott idejű 10 perces, és egy 20 perces szünet, a 20 percbe bele sem fér az hogy az ember várakozik másik 40 emberrel a mikróra, mert mire sorra kerül és megmelegszik az étel már indulhat vissza dolgozni. Rosszabb esetben egyáltalán nincs is mikro. De dolgoztam olyan helyen ahol hűtő sem volt például. A jelenlegi munkám olyan, hogy magam dönthetem el a munka mennyiség függvényében, hogy mikor ülök le enni, de el nem vonulhatok külön, mert ha mégis jön valaki akkor kaja le, és csinálni kell tovább. Mikró is csak egy másik épületben van, amihez el és vissza sétálni nem fér bele az időbe, mert lehet addig ott toporog egy vendég. Így nyilván a legegyszerűbb a szendvics evés, mert nem kell melegíteni, le tudom rakni ha jön vendég, és nem terjeng kaja szag sem. Én vacsorára szoktam főtt ételt enni, ami egyrészt az ilyen munkák miatt megszokott lett, másrészt úgy esik a legjobban frissen főve sütve, ritkán főzök több napra. Szerintem ez így teljesen logikus, mégis sokszor hallok olyan véleményeket hogy az szentírás hogy meleg ebédet szokás enni.
tegnap 23:38
 1/10 Katona Dius ***** válasza:
77%

Hát nem tudom. Irodaista vagyok, de én sem eszek meleget, sok a csinálnivaló, sajnálom az időt a mikrózásra meg a tötymörgésre a főtt étellel. Általában én is szendvicset ebédelek, és a főtt étel a vacsora. De én is találkoztam ezzel a mentalitással, kollegáim között is van, aki így tesz.

Plusz nekem van egy olyan hülyeségem, hogy én akkor tudok nyugodtan, jó ízűen enni, ha tudom, hogy már nem kell semmit csinálni, nyugi van, béke, nem csörög bele a telefon sem a kajálásba. Munkahelyen kb a kutya nem veszi figyelembe az ebédidőt, folyamatosan csörög a telefon, nem győznék ugráli a kajám mellől (az irodám mellett van egy konyha, ha nem szendvicse van valakinek, akkor azt ott kell enni).

tegnap 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
61%
Szerintem meg elég ostoba az az ember aki 8 órás munka során azon izgul, hogy a 15 perces szünetben meleg, vagy hideg kaját egyen. Az összes EU országban 6 óra munka után kötelezően jár a 30 perc szünet. Olyan meg nincs hogy kaja le, csinálni kell tovább. Ha szüneten vagyok, nem dolgozom, ott sem vagyok arra a 30 percre. Hihetetlen...
ma 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
48%
Bármilyen munkahelyen voltam, megvolt a fix ebédidő, amikor csak a kajálással foglalkoztam. Ha neked ez nincs, akkor nagyon nem vagy jó helyen.
ma 02:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező, ez ismetős számodra?: Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, és vacsorázz úgy, mint egy koldus.


Egészség szempontjából jobb, ha meleg az ebéded és hideg a vacsorád. De ebben a világban ez sajnos felborult és többségében a vacsora a kiadós, aztán meg csodálkoznak az emberek, hogy miért olyan az egészségi állapotuk, amilyen. Na, ez is nagyban hozzájárul, hogy jól bevacsoráznak, ezzel megterhelik a szervezetüket estére.


A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős. A te döntésed, hogy megelégszel-e olyan munkahellyel, ahol nem biztosított az, hogy meleg ebédet egyél nyugodtan.

ma 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

4, ez egyrészt nem igaz, másrészt, ha szerinted az, akkor kérem a tudományos forrásmegjelölést.


Rengeteg kultúrában a vacsora a meleg étel sőt sok helyen a legnagyobb étkezés

ma 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

#5

Keress rá a kínai szervórára. A hagyományos kínai orvoslás több ezer éves.


Attól, hogy egyes helyeken a vacsora a legnagyobb étkezés, az nem egyenlő azzal, hogy egészséges is lenne ez.

ma 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

1. mert itt nálunk Magyarországon ez az évszázadok szokás, hogy ebédre van meleg.

2. mert a legtöbb munkahelyen, még ha nem is iroda, igenis van ebédszünet, és menza, vagy melegítési lehetőség.

Akiknek mégsincs lehetőségük erre, na ők valóban odahaza eszik meg este a napi főétkezésüket.

ma 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
40%
6-os: az, hogy kínában működik ez a kuruzsló marhaság, nem biztos, hogy jó nekünk is... világéletemben este 8-10 között vacsoráztam főtt ételt, attól függően hogy dolgoztam, mégis én vagyok a legegészségesebb a családban. Apósom egész nap alig eszik, este bezabál, alszik. A világin semmi baja, pedig még bagózik is. Nem az a lényeg, hogy főtt, vagy száraz, hanem, hogy mit eszik valaki. Sógorom volt, hogy felkel reggel, főttet reggelizett. Más elhágyná magát tőle.
ma 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Jaj, már megint a szervórás iq huszár
ma 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Nincs itt semmilyen évszázados hagyomány (ne röhögtess már), meg elfogadottság.

Az van, hogy sokan olyan kényelmes munkahelyen dolgoznak, hogy telik pénzből és időből "menzázni" értsd, menüzni járnak.

Megvan a napi főtt kaja, este meg esznek azt amit.

A többi jobbágy kasztú, meg eszik azt, meg akkor amit tud.

ma 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!