Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetünk mi magyarok...

Hogy lehetünk mi magyarok ennyire undorítóak egymással?

Figyelt kérdés
Külföldön élek. Más népektől azt látom hogy segítik egymást. A lengyel a lengyelt, az orosz,az oroszt . De a magyar ott tapossa a másikat ahol tudja.. miért??

okt. 13. 15:18
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
20%

Ezek ilyen elkerülő személyiségzavarban szenvednek es meg dicsekednek is vele más népeknek, remélve, hogy így egy lesz a csapatból.

Megsúgom: nem lesz!

okt. 13. 15:56
 12/39 anonim ***** válasza:
41%
Nem kerültek el, elvégre számtalan szervezet és intézmény várja az állandó segítő kezet. Miért nem nyújtod hát? Vagy arról van szó, hogy más intézzen el neked mindent, de te semmit nem adsz cserébe? Neked segítsenek, de te nem segítesz?
okt. 13. 15:56
 13/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez tesz minket "hungarikummá"! :DDD
okt. 13. 15:57
 14/39 anonim ***** válasza:
47%

Itt ahol en lakom nincs ilyen magyar szervezet. Szapulják egymást az idevalósi magyarok fórumán eleget.

Az a nép amelyik nem tart össze, megdöglik. Kb ennyi, ezt aki érti jó, aki nem nem

okt. 13. 15:59
 15/39 anonim ***** válasza:
81%

Nem értem, hogy miért látsz ellenségképet mindenkiben, aki nem magyar. Ez egy nagyon paranoid hozzáállás. Egy értelmes ember nem azokkal barátkozik, aki osztozik a nemzetiségén, hanem akikkel jól érzi magát és akikkel kölcsönösen jobbá teszik egymás életét; legyen az bármilyen nemzetből. Az egyik legrégebbi és legjobb barátnőm magyar, a másik ausztrál. Miért kéne másképp kezelnem őket?

A párom olasz-angol, fantasztikus partner és társ, nem kezel másképp, mintha angol lennék. Vannak apróságok, például néha megkér, hogy ezt-azt tanítsak meg neki magyarul, de ez csak egy plusz kis aranyosság. A barátainkra ugyanez igaz. A filmklubba, ahova járok találni angolt, olaszt, csehet, franciát, hollandot, kínait, kolumbiait, indiait és mást is. Nagyon kevert közeg és mégis minden találkozásunk jó hangvételű, mert a különböző nemzetiségünk legfeljebb érdekességként merül fel. Például vannak alkalmak, amikor egyikünk választ filmeket a saját hazájából, hogy jobban megismerjük az adott kultúrát.

Nem tudom hol élsz, de legyen az bárhol, biztosan van a környezetedben legalább egy magyar, akinek el kellene a segítség. Ha nincs, adományozni online bármikor tudsz, sőt, vannak bizonyos online segítő programok. Én például nemrég találtam rá az alábbi oldalra, ahol vakoknak készíthetsz videóleírásokat, hogy ők is érthessék őket: [link] A lezárások alatt online tanítottam angolt és irodalmat kórházban élő gyerekeknek (istenem, sose felejtem el, amikor végre élőben is találkoztam velük) az Amigos alapítvánnyal ( [link] Aki szeretne másokon segíteni, az fog és tud is.

25/N

okt. 13. 16:06
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Mert míg a külföldiek megtanulták, hogy a közösségi élettel többre mennek, addig nálunk még mindig az egyéni-, a magánérdek a fontos.
okt. 13. 16:11
 17/39 anonim ***** válasza:
16%

A hulye litániád nem olvasom 15 ös, csak egy példát írok annak, akit érdekel, a többi fórumozónak, itt ahol lakom a városban ahol lakom külföldön, (példa más népek összetartására!) ezelőtt 5 évvel a mc donaldsban 1 szomáliai dolgozott.

Ma az egész személyzet szomáliai es arab!

Az öregek otthonába ahol megfordultam, ahol arab nők álltak neki dolgozni, 1-1 elvétve, ezelőtt 5 évvel, ma már színarab a személyzet, behozta a fajtáját, beajánlotta a főnöknek, keresztény feher nőket kimartak maguk közül, rosszakat mondtak róluk. Együtt jókat röhögnek, teremtettek maguknak egy jó légkört, ők otthon vannak azon a helyen!

Nem kellett nekik magyarázni, hogy miert kell összetartani!

Dolgoztam velük, észrevettem, hogy nem nyúlnak ahhoz amit én fogtam, főleg étel, mert tisztátalan vagyok a szemükbe, disznóevő!

Nem ehetik meg azt a sajtdarabot a tálcáról, amit disznósonka érintett!

Te is aki disznót eszel, nem vagy kóser h matatod a kajákat, mert nem tudni mikor ettél disznót.

Mondom ezt úgy hogy ők semmilyen higiéniai szabalyt nem ismertek es nem tartottak be.

Kiképzésük sem volt.

Valamelyik nap bemegyek egy állami hivatalba, a recepciónál arabok, a takarítónők arabok es szomáliai nők, mintha más világba csöppentem volna. Összetartanak a vallásuk miatt, a szomaliai az arabbal is testver ilyen szempontból.

Ezelőtt 8 évvel megnyílt a lidl nem messze tőlem, akkor még szőke volt a személyzet. 2 éve az üzletvezető arab es azóta fátylas nők ülnek a kasszába, kesztyűvel a kezükön, gondolom hogy ne kelljen érintse a disznóhúst!

Na magyarok, gyűlöljétek egymast tovább, ne segítsétek egymást sze nem vagytok hülyék, igaz e???

okt. 13. 16:22
 18/39 anonim ***** válasza:
87%

Kicsit ironikusnak tartom, hogy ennyire panaszkodsz arról, hogy milyen szörnyűek a magyarok, amikor pont te vagy az, aki semmi tiszteletet nem mutat a másik felé, aki megtiszteli őt egy érdemi válasszal és aki maga láthatóan nem segít senki másnak, csak kifogásokat hoz fel.

Te vagy a gyűlölködő magyar, nem más.

(Illetve ha a magyar emberekkel ennyire lekezelő vagy, akkor legalább a magyar nyelv iránt mutathatnál némi tiszteletet... )

25/N

okt. 13. 16:27
 19/39 anonim ***** válasza:
62%

Mondjuk pl a román segíti a egyik a másikat, munkával, ha lehet, tanáccsal, információval, szívesen! Nekik ez természetes!

Erdelyikent benne vagyok par roman csoportban is. Hidd el, ok se mind kisangyalok. Vannak olyan cegek penzlehuzasra szakosodva, ami egy talpraesett embernek max egy alapos google keres lenne.

Ahogy a magyar csoportokban is kapsz boven tanacsot, informaciot, akar munkalehetoseget is, HA NORMALISAN KERED.

Aki meg irrealis kovetelozesekkel jon, mert nem ritka, azt nemzettol fuggetlenul fakepnel hagyjak.

okt. 13. 16:27
 20/39 anonim ***** válasza:
87%

#17 nem veszed észre saját erőszakosságod és a rossz hangulatot amit kelt, ahogy írsz.

25/N tök érthetően leírta, hogy ő hogy lát dolgokat ő hogy csinálja, ebben semmi rossz nincs, amit írt sőt jó. Ehhez képest már támadva van itt. És egy fontos dolog, amit ír, hogy azzal van a gond, hogy valaki elvárj dolgokat, hogy a másiknak mit kellene tenni, nem kér, amit szabad visszautasítani is, hanem kb ha nem azt csinálja az ember, amit ő elvár, akkor már rosszal vagy támad. Pont mint te is.

Ez a segítség dolog egy ajándék. És ajándékot nem lehet követelni. Ha valaki ad az szép dolog, de ez az ő szabadsága, és ő dönti el, hogy mit és mennyit ad, mit bír el. És ezért bántani nagyon alpári dolog.

okt. 13. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!