Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem állnak fel az...

Miért nem állnak fel az időseknek?

Figyelt kérdés
Ma sok 16 év alatti gyereket láttam, egyik sem állt fel az időseknek a villamoson,pedig nem a telefont bújták...Latták,hogy idősek állnak mellettük...

okt. 7. 17:51
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
70%
Őszinte leszek, azt figyeltem meg, hogy mindig minden esetben csak fiatal/középkorú nők adják át a helyüket. A fiúk, férfiak le se szarják. A tinik meg hát tinik…
okt. 7. 17:56
 2/45 anonim ***** válasza:
43%
Nevelesi hianyossag, alacsony intelligencia, onzoseg az oka. Es ne, ne jojjon egy se azzal, hogy o faradt! Es? Majd otthon pihen. De az oreg egy erosebb fekezesnel osszetori magat. Ennyi!
okt. 7. 18:43
 3/45 anonim ***** válasza:
43%

Sokszor átadják, tehát felesleges általánosítani.

Ennyi erővel én is említhetném, hogy bár sok ellenpélda volt fiatal fiútól kezdve idős nőkig, de kis gyerekkel hányszor történt meg, hogy nem adták át, se fiatal, se idős, se fiatal. Kivéve persze a romákat: azok valahogy mindig átadták a helyüket.

okt. 7. 18:52
 4/45 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
56%

1) Nem vették észre / nem látszottak rászorulóknak

2) Az idős nem mondta, hogy szeretne leülni

3) Nem kötelező átadni a helyed, egyedül az elsőbbségi üléseknél írja a BKK szabályzata, hogy rászorulóknak van fenntartva.

okt. 7. 18:54
 5/45 A kérdező kommentje:

4-es! Ez vidéken történt...

De látták az időseket, 3 tíz év körüli gyerek és rohantak leülni...

okt. 7. 18:57
 6/45 anonim ***** válasza:
52%

2es, az öreg is pihenhet otthon. A fiatal nem töri össze magát fékezésnél?

Amúgy meg fiatal vagyok, térdprotézissel. Melyik öreg cserélne velem?

okt. 7. 18:58
 7/45 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
5%

ma 18:57

Több opciót is adtam. Amúgy egy tízéves ne is adja át a helyét, inkább a felnőtteket kérjék meg az idősek, ha szeretnének leülni.

okt. 7. 19:28
 8/45 anonim válasza:
63%
Impotenciának hívják.
okt. 7. 19:42
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
7es egy 10 éves is annyi erővel adhatja át mint egy 14-16 éves. Nincs több joga ülni.
okt. 7. 19:47
 10/45 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
60%

ma 19:47

Mindenkinek pont annyi joga van ülni, mint bárki másnak. Egy gyerek viszont még gyenge, tapasztalatlan. Ha valaki kevésbé van rászorulva az ülésre, azok a 25-50 közötti felnőttek.

És nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem kötelező átadni a helyet. Egy 50+ éves ne legyen már anyámasszony katona néma levente ennyi idősen, szóljon, ha le akar ülni.

okt. 7. 20:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!