Szerintetek a fiataloknak is jár a tisztelet? Vagy csak az időseknek.?
Vagyis, nem "jár" mert ki kell érdemelni ez egyértelmű. De miért van az hogy sok idős elvárja, hiába egy gyökér bunkó és ha gonosz és rosszindulatú és egy fiatal reagál rá akkor az a reakció hogy "te sz.ros vagy még" vagy "nem tudod tisztelni az idősebbet " es társai.
Én mindig megadom a tiszteletet, ha idős ha fiatal (én 26 vagyok) de úgy érzem sokszor ezzel élnek vissza. De leginkább az idősebbek. Mármint, van a környezetemben rengeteg idős, de ha már egy jó ideje szekál és bánt szavakkal akkor válaszolok, na de nem kell ezt úgy érteni hogy rá borítom az asztalt, hanem arra értem hogy mondok én is pár dolgot ami kb fele annyira sértő mint amit kapok és egyből azzal védekezik/védekeznek hogy "tiszteletlen vagyok " .... de ők amúgy bármit megtehetnek?? Én ok nélkül sosem vagyok bunkó sőt sokszor mikor vissza kellene hogy szóljak akkor sem teszem...
Mindenkinek jár a tisztelet.
Én megadom a 18 évesnek is,és a 80 évesnek is.Ha visszaél vele,onnan átnézek rajta.
De eddig sosem volt ilyen gondom ebből, sőt a fiatalokkal kimondottan jól kijövök.
54F
Ők így szocializálódtak. A régi időkben ez volt a norma, egy idősnek megkérdőjelezhetetlen tekintélye volt a fiatalokkal szemben. Régen amúgy több alapja volt, ugyanis jóval lassabban változott a társadalom. Míg most teljesen más a világ, mint 50 évvel ezelőtt, ezzel szemben túl sok minden nem változott az átlagparaszt életében mondjuk 1840 és 1890 között.
Manapság egyébként úgy látom, főleg azok szeretnek erre hivatkozni, akik tényleg semmi mást nem tudnak felmutatni, mint hogy megöregedtek (ami egyébként egy mindenkire érvényes biológiai törvényszerűség).
Ahogy 1-es mondja!
Mindenkinek jár a tisztelet!
Amikor hároméves volt a gyerekem, akkor is tisztelettel beszéltem vele.
Mint középkorú, sokat látott ember hadd mondjam a következőket.
Határozott meggyőződésem és tapasztalatom, hogy pont azok az idősek kérik számon bunkó stílusban a fiataloktól a tiszteletet, akik fiatalként szintén bunkók voltak az akkori idősekkel.
Az időseknek sem jár a tisztelet, hogyha bunkók.
Miért tiszteljem azt a 65 éves nénit, aki elém pofátlankodik a boltban, vagy a 3x szólás ellenére is a sarkamra tolja a bevásárlókocsiját? Negyedszerre már nem leszek vele kedves, bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!