Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tömegközlekedésen szívesen...

Tömegközlekedésen szívesen átadod a helyed az időseknek, kismamáknak, gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Volt már balhé belőle, ha nem tetted? Szóltak már rád, hogy add át a helyed?
2022. máj. 22. 12:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Időseknek és terheseknek csak.
2022. máj. 22. 12:58
 2/17 anonim ***** válasza:
98%
Időseknek igen.
2022. máj. 22. 12:59
 3/17 anonim ***** válasza:
99%
Nem szívesen, de átadom. Rossz állapotú öregnek és a terheseknek is. Aki rámszólna emiatt, ahhoz lenne néhány baráti szavam... Főleg, mivel ha nincs hely, az azt jelenti, hogy nem csak én ülök, tehát felesleges személy szerint engem cseszegetni.
2022. máj. 22. 13:05
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Nem szívesen, mert nekem is szükség lenne rá, de azért, mivel jó szívű vagyok, így a kölykedzőknek, az időseknek átadom. Aztán akkor szólnak, hogy: "Kösz, de a következőn leszállok:)".
2022. máj. 22. 13:08
 5/17 anonim ***** válasza:
78%
Ha nagyon fáradt vagyok, elkezdem remegtetni a kezem meg vakarni a nyakam...ez elég ijesztőleg hat, hogy ne kössenek belém.
2022. máj. 22. 13:08
 6/17 A kérdező kommentje:
Engem egyszer felállított egy középkorú nő (aki szintén ült) amikor kb 15 éves voltam, hogy ugyan adjam már át a helyem a mellettem ácsorgó anyukának a 6 éves gyerekével. Nem értettem a dolgot, egyrészt, nem volt olyan pici a gyerek, másrészt akár ő is felállhatott volna, de valamiért nagyon zavarta, hogy én ülök, a számára idegen kisgyerek meg áll.
2022. máj. 22. 13:09
 7/17 A kérdező kommentje:
Időseknek egyébként én is felszoktam ajánlani, már ha nem teszi már alapból a nyakamba a szatyrát, hogy idegesítsen.
2022. máj. 22. 13:11
 8/17 anonim ***** válasza:
41%

Jó nevelést kaptam. Nőnek, terhesnek, idősnek, betegnek igen.

Gyereknek??? Fenét! Szokja csak!

2022. máj. 22. 13:16
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem szívesen, a lovak állnak. Viszont átadom, ha pl. törékeny idős vagy várandós hölgy. Tudom, hogy könnyebben eleshetnek és ha elesnek, nagyobb bajuk lehet, mint nekem. Ennyi. De nem ácsorgok vidáman, pláne az alacsony vérnyomásommal és a rossz egyensúlyérzékemmel.
2022. máj. 22. 13:16
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

Ha normálisan megkér rá, nem esik nehezemre egyáltalán. Időseknek fel is szoktam ajánlani. Az idős korban az a szomorú, hogy nem az ember akarta magának, illetve bele is adta a társadalom tortájába már a maga szeletét. Sok a hülye idős, de azért feléjük érzek némi tartást, hogy segítsek nekik, mert én is leszek ott...

Családot meg az ember jobbára tervez és teljes mellszélességgel felelősséget vállal iránta. A gyerek egy ígéret a társadalom felé, hogy hasznos lesz számára.

Nem mondom, hogy szándékosan nem adom át a helyem egy kismamának vagy egy gyereknek, de hatalmas ellenérzéseim vannak a családosok előjogaival kapcsolatban így is. Gyakorlatilag az elmúlt évek összes kellemetlensége annak köszönhető, hogy őt juttatjuk előjogokhoz. Megkapnak minden támogatást, a gyerekekre nincs rászólva sehol, lehetetlen lakást venni a csok miatt, ingyen van a bérlet, minden szét lett baszkodva és még az ülőhely is kéne? Nemár.

2022. máj. 22. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!