Tömegközlekedésen szívesen átadod a helyed az időseknek, kismamáknak, gyerekeknek?
Nem szoktam. Az időseknek azért, mert én 8nórát melózom, a béremből az akaratom ellenére vonják az ő ingyen pénzét (inkább félretenném magamnak), emellé teljesárú bérletet is kell vennem, míg ő ingyen utazik. Fáradt vagyok ám munka után. A terheseknek, gyerekes nőknek azért, mert azt hiszik, hogy övék a világ, a méretes babakocsik miatt veszélyes helyzetek alakulnak ki (egyszer majdnem leestem a vonatról), és még nekik áll feljebb ha ezt szóvá teszed.
A gyerekek meg többnyire parasztok, semmi tisztelet bennük, olyan szavakat használnak hogy csak nézek. Tisztelet a kivételnek, ismerek kedves gyerekeket, nekik szívesen átadnám, csak velük nem találkozok a tömegközlekedési eszközökön ott és akkor, ahol és amikor én közlekedek.
Nem szívesen, de idősnek csak-csak, terhesnek végképp nem szívesen, de ha nincs más, akkor OK, gyereknek nem. Egyszer, még diákkoromban le*szett egy utas, mert nem adtam át a helyen egy olyan terhesnek, aki nekem háttal(!) állt, és a másik oldali kapaszkodóba kapaszkodott. És persze mint mindig, ezek az igazságtalan beszólások "fájnak" a leginkább az embernek. Ez az eset nagyban csökkentette a helyátadási hajlandóságomat...
Amúgy igyekszem mindig nehezen elérhető helyet választani:D
Nem adom at a helyem. Sokat dolgozok es ezeknek az embereknek adnak penzt az en adombol.
A kismamak irritalo hulyek,azt hiszik nekik mindent lehet.
A nyugdijas meg pihenje ki magat. Raer. En dolgozok minden nap meg nem nyaraltam mar 5 eve.
Nem erdekel ,mit gondolnak.
10-es nem értem miért lett lepontozva. Én egyetértek vele.
De igazából mindenkit felpontoztam, szerintem itt minden válasz hasznos.
Én szerencsére már nem járok busszal, de 7 évig jártam (gimi + egyetem), csak a jó csajoknak ajánlottam fel hogy üljenek le ha akarnak, a többinél úgy tettem mint aki alszik, bedugtam a fülem fülessel és csukott szemmel az ablak felé fordultam. Nem érdekel hogy parasztnak gondolnak, én is 5-kor keltem minden nap és jártam 40 km-t heti ötször oda-vissza, én is fáradt voltam rendszeresen, nekem mégse adta át senki mikor állnom kellett.
A kisgyerekeseket meg konkrétan kitiltanám a tömegközlekedésről, volt hogy 20 percet kellett hallgatnia az egész busznak egy kisbaba üvöltését mert nem bírta elhallgattatni az anyja. Azt hittem agyvérzést kapok mire végre leszálltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!