Tömegközlekedésen nagyon gáz ha nem adom át a helyem
időseknek?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok de nagyon gyengék a lábaim, IV. fokú porfelpuhulásom van, egy ideig tudok sétálni (max. 45perc)meg állni (max.10 perc). Kaptam már egy-két szúrós tekintetet, de félek, hogy egyszer majd nagyon beszól valaki, vagy Pesten betámadnak, rengeteg rémsztorit hallottam.
Olyan helyre ülnék, ahova nem könnyű bemászni, oda az öreg úgy sem akar leülni.
Ha viszont csak Te tudod átadni a helyed és nagyon rozoga az öreg, akkor add át. Neked fájni fog egy picit, de ő simán elzakózhat, beverheti a fejét stb.
2022. aug. 30. 08:32
2/25 anonim válasza:
nem gáz.
ha zavarnak a többiek, tegyél úgy mintha aludnál, vagy vigyél magaddal botot!
2022. aug. 30. 08:32
3/25 A kérdező kommentje:
Hát nem picit fáj. Az a baj 18 évesen nincs rám írva, hogy kb. mozgáskorlátozott vagyok.
2022. aug. 30. 08:35
4/25 anonim válasza:
Sajnos kívülről nem látszik az állapotod. Ha valaki beszól, mondd meg őszintén, hogy mozgáskorlátozott vagy. Legalább ő is tanul, hogy ne ítéljen a látszat alapján. Mondjuk a többség 18 évesen akkor sem adja át a helyét, ha nem beteg :(
5/25 anonim válasza:
Ha ott van az orrod előtt, akkor illik adatni, ha elfogadja.
Egyébként meg amit az első írt.
6/25 anonim válasza:
4-hez még: Esetleg van valami jelvény, amit kitűzhetsz? Legalábbis akkor, amikor úgy érzed, ez megvédene a támadásoktól.
Amúgy sajnálom a helyzetedet, jobbulást kívánok.
2022. aug. 30. 08:36
7/25 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos jelvény. 4-6os villamossal járok sokat aztán ott amúgy is sok a fura alak, szoval picit mindig félek.
2022. aug. 30. 08:43
8/25 anonim válasza:
Nem gáz. Jó okod van rá, hogy te is szeretnél ülőhelyet, akkor is, ha nincs a homlokodra írva, hogy mi a probléma a lábaddal. A szúrós tekinteteket pedig meg kell tanulni kezelni. Sajnos az emberek nagyon hajlamosak belepofázni mások életébe, kommentálni a viselkedésüket, illetve ítélkezni anélkül, hogy a leghalványabb fogalmuk lenne róla, mi az oka bizonyos döntéseknek. Nehogy már attól félj, hogy a vadidegen Mari néni csúnyán néz, mert nem adod át a helyed. Ha pedig szóvá teszi, nyugodtan vissza lehet szólni.
2022. aug. 30. 08:44
9/25 anonim válasza:
Budapesten nem kell átadni a helyed mert vagy besértődnek "tudok én állni ne nézzen vén öregembernek" vagy pedig felállsz, mondod hogy átadod a helyed de nem foglalkozik veled és áll a helyén tovább. Vidéken meg ha morognak akkor megmondod hogy porfelpuhulásod van, ne foglalkozz vele, igazából nem leülni akarnak hanem kötekedni.
2022. aug. 30. 08:46
10/25 anonim válasza:
Nem gáz, nekem semmi baja a lábamnak, mégsem adom át a helyem. Szoktak hőbörögni, de nem érdekel. Ha meg nagyon hőbörög akkor rendre utasítom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!