Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valójában csak akkor élvezhető...

Valójában csak akkor élvezhető igazán a pénz, ha nem kell érte megdolgozni?

Figyelt kérdés

Szerintem akkor tudod élvezni igazán a megkeresett pénzed ha olyan munkával keresed amit szeretsz csinálni, azaz a hobbid a munkád és ez nagyon kevés emberre igaz. Hiába keresel jól ha utálod a munkahelyed, a főnököd, az ügyfelekkel való jópofizástól már hánynod kell, túl sok stresszel jár az egész, akkor hiába vásárolsz minden drága dolgot össze magadnak, boldogtalan leszel. Én ezt tapasztalom magamon és a környezetemben is. Én vállakozó vagyok és az átlagtól jobban keresek de ez az egész hogy folyton agyalsz hogy minden rendben van-e, hogy tehetnéd jobbá a vállalkozásod, az ügyfelek hülyeségei, az alkalmazottak bajai, rühellem az egészet. Hiába voltam nyáron Barcelonában, decemberbe megyek síelni egy hétre Ausztriába meg veszegetem egymás után a drága órákat mert ez a hobbim, az Istenért se tudom élvezni, mert ott a tudat mindig h vinni kell az üzletet és az azzal járó problémákra gondolok.

Voltam alkalmazott is, na azt még jobban rühelltem, nem sok rosszabb érzés van annál amikor valaki ugráltat és tűrnöd kell, pláne ha még hülye is.

Szerintem sok olyan jól fizető hivatás van amit rossz lehet csinálni. Pl. sokan irigylik az orvosokat de én nem tudom meddig bírnám hogy embereket kell fogdosnom meg vizsgálnom, gusztustalan. Na meg teszik fel az ostobábbnál ostobább kérdéseiket a betegek, meg elkezdenek okoskodni mert azt olvasták a neten hogy… meg eleve az h egy kórházban éled a fél életed, számomra borzasztó lenne.

Szerintem akkor élvezhető igazán önfeledten a pénz ha nem kell tenned semmi olyat érte amit nem akarsz. Ergo a már említett a “hobbim a munkám” eset ami nagyon ritka, egyébként meg gyerekként amikor még nem tudod mivel jár a kemény munka, felnőttként még akkor ha nagyon gazdag családba születtél és azt csinálsz amit akarsz amikor akarsz vagy nyertél a lottón, ennyi.

okt. 6. 02:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első mondatodban írod, az az igazság !

Imádott munkáért kapott pénz a legjobb, legértékesebb. Mikor a kedvenc munkámban az első keresetem hazavittem, legyező alakban kiraktam az asztalra és néztem, büszkén,örömmel.

És volt,amikor nagyobb összeget nyertem, annak nem volt ekkora értéke.Mert csak úgy jött. Biztos rossz milliomos lennék, mert nekem nem okoz örömet a pénzhalmozás, a nagy házak,kocsik,vagy jachtok.

Sőt nálam a tárgyaknak semmi extra értéke nincs. Nem halmozok fel semmit.Az emberi kapcsolatokat, a tiszta és igaz érzelmeket szeretem, viszont ezek sajnos nehezen alakíthatók ki, mert nagyon sokan érdekből viselkednek így vagy úgy.

okt. 6. 06:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyszer volt egy melóm, ahol annyi dolgom volt, hogy jelen voltam. Aludhattam, filmezhettem, egésznap youtubeot pörgethettem, stb. Ezért a munkáért egész jó pénzt is kaptam.

Azt mondjuk élveztem.

okt. 6. 06:54
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Nem
okt. 6. 07:06
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor élvezheto, ha van.
okt. 6. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen mindegy. Én a hangulat alapján szoktam eldönteni, hogy szeretem-e az adott munkahelyet vagy sem, az, hogy konkrétan mit kell csinálni, majdnem mindegy, voltak olyan kollégáim, akikkel ha közösen wc-t kellett volna pucolni, az az idő is jól eltelt volna. A pénzt viszont akkor is élveztem, amikor az adott munkahely inkább ilyen semleges volt, ott kerestem a legjobban, ahol úgy kb elvoltam a többiekkel, de nem mondom, hogy nagyon hiányoznának, viszont ha nem cseszték volna el (januárban fizetéscsökkentés😃😃 míg máshol emelnek általában), akkor még mindig ott lennék és boldog lennék a sok pénzemmel. A mostani helyemen imádom a többieket, de épphogy kijövök a pénzemből (nem kell sajnálni, mert hobbira költök sokat, úgy fogy el, nem éhezem azért, csak nem tudok félrerakni), még megvárom a januári emelést (itt fixen van, régiek szerint), aztán meglátom, utána jobban tudok-e gazdálkodni, ha nem, akkor keresek mást.
okt. 6. 10:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is csak azzal a mondatoddal értek egyet, hogy akkor jó a fizu ha élvezzük a melót, mert büszkék vagyunk erre hogy megkerestük. Te azon aggódsz, hogy lesz e még ennyi pénzed, mert ugye a vállalkozást vinned kell tovább. Vehetsz magadnak bármennyi tárgyi ajándékot, az élmény és a társaság az igazi érték, ez lehet barátok vagy párkapcsolat. Én nem élvezem, azt a pénzt amit plusszba kapok,Igen, jólesik hogy honorálnak, de alapból azért a pénzért nem dolgoztam meg, tehát arra nem úgy tekintek hogy na ezért is megdolgoztam. Persze kell a plusz pénz, csak nem tölt el elégtétellel.
okt. 6. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem, a nehezen szerzett pénz pl. pont segíthet a nehézségek feldolgozásában, kikapcsolódásban stb is. Akkor meg már élvezi az ember a költését
okt. 6. 11:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Sokkal összetettebb a dolog ennél, nem érdemes ennyire 1-2 tényezőre leszűkíteni. Pláne törvényszerűnek és megváltoztathatatlannak tekinteni nem érdemes semmit. Megteheted, de tévútra keveredsz vele.

Nagyon sok mindent meghatároz az ember érzelmi és pszichés állapota és viszonya a hobbikkal, munkával, emberekkel, pénzzel és a kikapcsolódással, szórakozással, jókedvvel és elégedettséggel is.

Az emberi élet, tulajdonságok és jellemvonások nem állandóak, pláne nem mindenkire egyformán érvényesek. Érdemes árnyaltabban vizsgálni a dolgokat és különösen a változás és fejlődés lehetőségével is számolni. Az, amilyen most vagy te, illetve az életed, valahonnan jön, bejárt valamilyen fejlődési utat és a közben téged ért hatások miatt valamiért ilyen módon alakult ki. Ami most nem ideális számodra. Viszont képes vagy változtatni rajta és ha meg tudod találni, hogy milyen módon tudsz érdekesebb, tartalmasabb, kielégítőbb életet élni, akkor az komoly fejlődést hozhat az életedben. Ha nem teszel érte, akkor valószínűleg nem fog változni semmi. A döntés csak rajtad múlik.

Elég gyakori probléma, különösen a jómódú emberek körében, hogy aki elégedetlen az életével, az a pénzével próbálja magát kárpótolni. Viszont mivel lelki problémái vannak, a személyiségével, érzéseivel van a probléma, amiknek az okait meg sem próbálja kezelni, ezért a tüneti kezelések legfeljebb átmenetileg adnak némi megkönnyebbülést - vagy még addig sem. A lelkén tátongó lyukakat nem tudja a pénzzel, vagy a rajta vett termékekkel betömködni. Olyan ez, mint gézzel betekerni egy nyílt törést. Attól nem lesz jobb a mélyben húzódó probléma állapota, hogy a felszínen eltakarod, de érdemileg nem kezeled.

Ideig-óráig az újdonság varázsa lehet, hogy el tudja vonni a figyelmet, ha veszel valami szép csillogó újdonságot, elutazol valahova, stb.

Ha téged ennyire nem boldogít sem a munka, sem a vele megkereshető pénz, meg a hobbik és egyéb dolgok, amikre elköltöd, akkor valószínűleg rossz úton jársz, nem vagy egyenesben önmagaddal. Talán nem is te választottad magadnak a munkát, hobbikat, szórakozást és ezért nem leled benne örömed.

Elég sok esetben az ember külső mintákat követ, mások kimondott, vagy kimondatlan elvárásainak próbál megfelelni. Van, hogy ez tudatosul, van hogy észrevétlenül alakul ki, de ettől még ugyanúgy képes megmérgezni az ember életét. Sok szempontból hasonlít a problémád a kiégés jelenségére is, de lehet ennél jóval összetettebb, komolyabb is a probléma.

Érdemes a megoldást önmagadban keresni. Lehet, hogy életmód, vagy környezet változásra van szükséged. Nem kizárt, hogy új, az eddigiektől eltérő ingerek segítenek, de az is lehet, hogy pont lassítani, ingerszegényebb életet kéne élni. Mindfulness gyakorlatokat végezni, hogy nyugodtabb, kevésbé pörgős legyen az életed és megtanulj a kis dolgoknak nagyobb jelentőséget szentelni, azokat jobban élvezni.

A munkahelyet is érdemes lehet egy visszafogottabb tempóra hangolni. Talán több dolgot kiszervezni másoknak, hogy neked több időd legyen, még ha esetleg kevesebb pénzed is marad utána, de azt jobban élvezheted. Akár a munkában is megpróbálhatsz több élvezettel szolgáló mozzanatot keresni és jobban ezekre fókuszálni, de megpróbálhatsz olyan hobbit keresni is, ami tényleg szórakoztat, hogy legyen miért átvészelned a munkával töltött időket. Viszont az sem ördögtől való, ha inkább valami más munkát keresel, amit jobban élvezel.

Próbálkozhatsz megoldást találni egyedül is, de talán pszichológus bevonásával eredményesebben tudsz megküzdeni a helyzettel és megoldást találni.

okt. 6. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!