Hogyan tegyen le a két lábamat a földre sok romantikus film után? Más is sivárnak érzi ezek után az életét/kapcsolatát?
Amikor sok romantikus filmet nézek, idealizálom azt a világot, ami ott történik. Hatalmas gesztusok, romantikus jelenetek, minden szép és jó, sokszor meseszerű.
A valóságban nincs ez így. Akkor se mindig, ha tökéletes és szerető párja van az embernek. Elveszik a mindennapi ember a hétköznapok sűrűségében, nincs annyi izgalom, vagy mondjuk olyan gesztusok, hogy kibérelnek neked egy egész tetőteraszt vagy dramatikusan futnak utànad az esőben, esetleg elvisznek egy helikopterezésre. :D
Tudom, hogy nem reális dolgok ezek a való életben, de olyan kis egyszerűnek és sivárnak látom ezek után a saját életemet, pedig nem az. Igaz, hogy jelenleg nincs kapcsolatom, de amikor volt, velük sem volt mesébe illő meg filmes, csak jó és szerettük egymást, ahogyan azt az átlag ember teszi.
Abszolút pszichoterápiás eset vagy.
Érdemes lenne felkeresned egy klinikai szakpszichológust, aki olyan módszertant alkalmaz, ami beránt a valóságba.
Sématerápia, kognitív viselkedésterápia, vagy a klasszikus kanapés pszichoanalízis is jó.
Te mindenre azt írod, hogy "Ez egy nagyon buta cliché." Pedig éppen te vagy az, aki azt hiszi, hogy a "cliché"-s filmek lehetnek valóságok és azt veszed alapul.
Hát, most magadat köpted szembe. Így jártál. Egyébként azon nem gondolkodtál még el, hogy miért nem találsz magadnak valakit? Hisz a párkeresés mindig a két félen múlik. Te se vagy az a tökéletes ember, neked is vannak hibáid, remélem ezt is tudod.
Pont, hogy én írtam, hogy nem olyan a valóság. Dehogy köptem magamat szembe. 😂🫶🏻 Azt írtam, hogy nagyon szeretném, ha olyan egyszerű lenne!
Szövegértés, meg ilyenek.
Azért nem keresek jelenleg valakit, mert egy kicsit besokalltam. Kicsit ki akarom engedni a gőzt, máshogy. Szeretnék randizni, ha olyan lenne, mint a mesékben, de nem olyan, így nem szeretek.
Én nem okoskodom. Okos sem vagyok. Te hiszel okosnak, ezért szólsz be. Nagyon fontos különbség.
Mert lehasítani meg tagadni egy perc alatt lehet.
Belenézni akár évek is.
"de amikor volt, velük sem volt mesébe illő meg filmes,"
vs.
"Pont, hogy én írtam, hogy nem olyan a valóság."
Tehát, te azt várod el valójában, hogy a párkapcsolatod ugyanolyan legyen, mint amit a filmekben láttál. A filmekből indulsz ki. És ezért írtam: " Pedig éppen te vagy az, aki azt hiszi, hogy a "cliché"-s filmek lehetnek valóságok és azt veszed alapul."
Hiába próbálod itt leírni az ellenkezőjét, hogy de te aztán tudod..stb. de a valóságban nem így cselekszel, pont azt várod el, hogy a tiéd is ugyanolyan legyen, mint, amit a filmekben láttál.
#25 én sosem mondom azt, hogy semmi. Ezzel nagyon félrelőttél.
Mindig tartalmasan próbálok beszélni, beszámolni, mesélni, erre sokszor nem érkezik érdemleges válasz, és akkor nézek, hogy most mi van?
Vagy ha terveznék is valami progeamot, az nekik nem jó, mert kifogásolnak.
Ők meg annyira életrevalótlanok, hogy meg sem terveznek semmit.
Volt egy randim, ahol a srác elvitt valahova, ahol még egyikünk sem járt.
Maga a randi meg arról szólt, hogy engem szidott, hogy miért nem néztem utána annak, hogy hogyan jutunk oda (eldugottabb hely volt)?
Mikor ő maga mondta azt a helyszínt és ő hívott el. 😂😂😂😱😱🤦🏼♀️🤦🏼♀️
"Ők meg annyira életrevalótlanok"
vs.
" miért nem néztem utána annak, hogy hogyan jutunk oda (eldugottabb hely volt)? Mikor ő maga mondta azt a helyszínt és ő hívott el."
Miért nem néztél utána, hogy hova mész? Ennyire érdektelen és életrevalótlan vagy? És mi lett volna, ha valami veszélyes helyre visz? Akkor mi lesz a kifogásod?
Alap dolog az, hogy ha valahol még nem jártál, de oda készülsz, hogy utána nézel az adott helynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!