Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tegyen le a két lábamat...

Hogyan tegyen le a két lábamat a földre sok romantikus film után? Más is sivárnak érzi ezek után az életét/kapcsolatát?

Figyelt kérdés

Amikor sok romantikus filmet nézek, idealizálom azt a világot, ami ott történik. Hatalmas gesztusok, romantikus jelenetek, minden szép és jó, sokszor meseszerű.

A valóságban nincs ez így. Akkor se mindig, ha tökéletes és szerető párja van az embernek. Elveszik a mindennapi ember a hétköznapok sűrűségében, nincs annyi izgalom, vagy mondjuk olyan gesztusok, hogy kibérelnek neked egy egész tetőteraszt vagy dramatikusan futnak utànad az esőben, esetleg elvisznek egy helikopterezésre. :D

Tudom, hogy nem reális dolgok ezek a való életben, de olyan kis egyszerűnek és sivárnak látom ezek után a saját életemet, pedig nem az. Igaz, hogy jelenleg nincs kapcsolatom, de amikor volt, velük sem volt mesébe illő meg filmes, csak jó és szerettük egymást, ahogyan azt az átlag ember teszi.

okt. 4. 11:40
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

“ Ez pszichoterápia. Nem érted egyszerűen, hogy élhetsz úgy te is.”

Nem, úgy nem. Boldogan igen, filmesen nem.

okt. 4. 12:38
 12/44 A kérdező kommentje:

“És mi van akkor ha azt mondom: Az én életem attól mindtől sokkal jobb?“

A jó szubjektív. Lehet számomra szar lenne, ami neked jó.

okt. 4. 12:39
 13/44 anonim ***** válasza:
0%

De, filmesen is.

Tapasztalat.

okt. 4. 12:39
 14/44 A kérdező kommentje:

“Miért ne szólhatna randizgatásokból is az életed? Hisz nincs senkid, és ha szeretnél, akkor tegyél érte. A hétköznapi teendőkből nem lesz senkid.”

Mert már próbáltam, és az is unalmas. Nem olyan, mint a filmek. Nem érdekesek a férfiak, pedig nem butákkal vagy szerencsétlenekkel randiztam.

Sokszor kiábrándítóak, nincs szikra, gyerekesek, nem tudok odáig lenni értük. Stb.

okt. 4. 12:40
 15/44 anonim ***** válasza:
0%

Hasonló a hasonlót vonzza, zsák a foltját mindig megtalálja.

"Nem érdekesek a férfiak, pedig nem butákkal vagy szerencsétlenekkel randiztam."

Szerintem először nézz tükörbe és keresd magadban először a hibát. Nem a többiekkel van elsősorban probléma, ha neked egyáltalán nem jön össze a párkeresés.

És a legfőbb problémád: ne hasonlítgasd a való életet a filmekhez. A film egy kitalált maszlag. Ezért nem a jó a hasonlítgatás.

okt. 4. 12:43
 16/44 A kérdező kommentje:

Olyan randim volt, hogy például egy orvostanhallgatóval randiztam, a vacsora végén kifújta az orrát, majd a tányér közepére dobta a taknyos zsebkendőt, utána még fel akart hívni magához. 🤡🤡

Volt olyan, hogy velem akart fizettetni mindent a pasi, pedig nem volt leégve.

Olyan, aki teljesen normálisnak tűnt, majd amikor felmentem hozzà, állt a retektől az albérlete.

Meg sok más ilyen. Most őszintén, ezek nem kiábrándítóak? Pedig mind jobban szituált, egyetemet végző vagy végzett, értelmiségi réteg volt.

okt. 4. 12:44
 17/44 A kérdező kommentje:

“Szerintem először nézz tükörbe és keresd magadban először a hibát. Nem a többiekkel van elsősorban probléma, ha neked egyáltalán nem jön össze a párkeresés.”

Ez egy nagyon buta cliché. Amikor alig ismered a másikat még nem tudod eldönteni, hogy hasonló-e hozzád. Pont ezért randizol, hogy megismerd.

Én nem vagyok sem undorító, sem buta, sem szerencsétlen az életben, kivéve a férfiak terén.

okt. 4. 12:45
 18/44 anonim ***** válasza:
46%
Amiket leírsz abból azt látom, neked inkább nem a valóság hanem egy mesevilág az életről az elképzelésed. Ha neked semmi nem jó azokból amiket itt válaszolnak akkor viszont hiába kérdezel, ezt csak önmagaddal bírod megoldani.
okt. 4. 12:46
 19/44 A kérdező kommentje:

“És a legfőbb problémád: ne hasonlítgasd a való életet a filmekhez. A film egy kitalált maszlag. Ezért nem a jó a hasonlítgatás.”

Pont ezt mondtam. Hogy egy kitalált maszlag, de olyan jól van tálalva, hogy azt büntetni kéne. Többet nem nézek romantikus filmet, aztán majd biztos megelégszek azzal, ami van.

okt. 4. 12:48
 20/44 anonim ***** válasza:
22%

Te mindenre azt írod, hogy "Ez egy nagyon buta cliché." Pedig éppen te vagy az, aki azt hiszi, hogy a "cliché"-s filmek lehetnek valóságok és azt veszed alapul.

Hát, most magadat köpted szembe. Így jártál. Egyébként azon nem gondolkodtál még el, hogy miért nem találsz magadnak valakit? Hisz a párkeresés mindig a két félen múlik. Te se vagy az a tökéletes ember, neked is vannak hibáid, remélem ezt is tudod.

okt. 4. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!