Mégis miért a boldogság lenne az élet értelme?
#1 ne forgasd ki a szavaimat, nem azt mondtam hogy szerintem a boldogtalanság az élet értelme.
Egyébként az ember pont attól boldogtalan, mert boldog akar lenni
"Mitől lenne ez gusztustalan marketingfogás?"
Nagyon sok terméket úgy reklámoznak összefüggésbe hozzák a "boldog élettel", mintha az lenne a boldog élet titka. Vagy a filmekben is leszögezik, hogy mi aa boldogság. És ezeket a milliárdos tömeg bepuszilja.
Folyton ezt hallom hogy boldog élet, boldog élet. Valaki azért menekül spiris szektákba, hogy boldog legyen, valaki azért herdálja el a pénzét hogy boldog legyen, valaki azért lesz ortorexiás hogy boldog legyen....semmi másról nem szól mint kompenzálásról.
Problémamentes élet = egyenlő boldogság?
De az áldozathozatalt kihagyják, a fájdalmat kihagyják, minek az 😆
A boldogságra való törekvés és a gyengeség az két külön dolog.
Aki a vallásba menekül és minden élethelyzetében valamelyik istenhez fohászkodik, annak mindig kapaszkodnia kell valamibe, mert gyenge.
Aki boldog akar lenni, nem külső tényezőktől várja azt, hanem tesz érte. Szerintem ez rém egyértelmű.
"mivel, ha nincs egészséged, akkor tulajdonképpen semmid sincs"
Hülyeség, Stephen Hawking egy béna volt, mégis hatalmas koponya volt hatalmas tudással, azzal a zéró egészségével sokat tett le az asztalra, ha száz évig élnél egészségesen akkor se fogod megközelíteni az ő szintjét.
"Hülyeség, Stephen Hawking egy béna volt, mégis hatalmas koponya volt hatalmas tudással, azzal a zéró egészségével sokat tett le az asztalra, ha száz évig élnél egészségesen akkor se fogod megközelíteni az ő szintjét."
És szerinted ő boldog volt így? Vajon elcserélte volna-e a tudását azért, hogy normális életet élhessen? Végig tudod gondolni, hogy mennyi mindentől fosztotta meg a természet? A tudása kivételes volt, de sajnos rettentő korlátok közé volt szorítva, amik egészen biztosan megviselték. A tudásából pedig "csak" a világ tudott hasznot húzni, ő sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!