Mi értelme tovább élni beteg emberként?
Szabad akarok lenni, úgy élni mint a többi fiatal, élvezni akarom az életet, de nem megy. A betegségek meggátolnak. Nem tudok lépni semerre, mert nem tudok meggyógyulni. Betegségeim rabja vagyok. Újra vissza jött betegségem, újra szenvedek mint egy állat. Senki nem segít rajtam. Ez a mostani életem nem nekem való. Új életre vágyok, ahol nem szedek gyógyszereket, egészséges vagyok, boldog normális életet élek. Így meg mi értelme éljek?
Köszönöm elolvassátok, egy szánalmas ember panaszkodását.
Szia! Én is hasonlóan vagyok, 4 éve már, hogy nem nyugszik az autoimmun betegségem, sle vese érintettséggel és a pajzsmirigyem is alul működik. Neked mi a betegséged?
24/n
A társadalmi megvetés, a késői nyugdíjazás, a lehetetlen karrierek, a gyerek - továbbadod neki? Biztos akarod, ha neked ennyire rossz?
Nem egyszerű. Így is tudsz jobb ember lenni, mint az a nyugdíjas, akit múlthéten láttam: vesén könyökölt egy fiatalembert a buszon. Az kissé meghajlott. Ránézett, látta, hogy nem történt balhé, megint erősebben nekiment, tisztán látszott, direkt csinálja. A fiatalember ellökte. Az elkezdte játszani a színjátékot, hogy mennyire brutális a fiatalember. A végén még a rendőrt is ki akarták hívni a srácra. Na az ilyen aljas gennyláda nyugdíjas az minek él tovább?
Ha ennél jobb ember vagy, megérdemled, hogy becsüljön valaki.
" Az az értelme hogy tudsz élni , ha meghalsz akkor az örök semmi és örök megsemmisülés vár rád. Ezt akarod?"
Könnyebb lesz.
Nincs több szenvedés.
Nincs több megvetés.
Nincs több kínzás.
Nincs több visszautasítás.
Ami mindennapjaim része.
Egy valami tart vissza: az ismerőseim bánata, amit okoznék.
Szerinted egy egészséges embernek könnyű az élete? Alig van már egészséges ember. Velem született betegségem van. Életem végéig dokikhoz kell járnom és gyógyszereket szednem. Nem jó kedvvel csinálom, de muszáj. Nem vagyok mindig jól, de próbálom élvezni az életet és lefoglalni magam. Apró örömöket találni.
Nem sajnáltatni magam mint te! Párom is beteg. Nem fog meggyógyulni. Tudni kell együtt élni a betegségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!