Ha a szoptatott gyerekem gyakran beteg es sokat ebred, van ertelme a kovetkezo gyereket tapszerrel etetni vegyesen?
Nem
Nem függ össze az ébredéssel
Anyatejes babám átalussza az éjjelt 2,5 hós kora óta
A fog áttöréskor 1 hétig nem.
Unokahúg babája tápszeres, ma pedig mindent eszik már pont tegnap aludta át először az éjjelt. 16 hónapos
Szerintem minden baba más és más. Van olyan szoptatott baba nálunk a rokonságban, akire azt mondták a szülei hogy olyan unalmas egy babájuk van mert csak eszik és alszik. Az enyém is szoptatott mégis az első 3 hónapot végigsírta hasfájás miatt, most meg van fázva, mindig van vmi baja.
Lehet hogy a következő babád az ellentéte lesz a mostaninak.Ha van rá lehetőséged inkább szoptass mert azzal teszed a legjobbat a babádnak.
Nem értem én sem az összefüggést.
Azért szoptatnál kizárólag, hogy aludjon, és egészséges legyen??? Amúgy nem???
Fiam 2 hós korától 6-8 órákat aludt. 4 hónaposan kapott tápszer kiegészítést, 6 hós korától kizárólag tápszeres volt. Akkor már bőven átaludta az éjszakát. Orrszívót meg 1,5 éves korában vettem, akkor kellett. Most 5 éves, szerintem kb 3x használtuk.
Bölcsis is volt, szinte soha nem beteg.
SZerintem nem függ össze a betegesség az anyatejjel.
Nekem is 2 és fél éves a fiam, és tápszeres elejétől kezdve majdnem, és nála rosszabb alvó kisgyereket ritkán látok/hallok.
Betegesnek mondjuk már nem annyira beteges mióta kapja grapefruit mag cseppeket, sokkal kevesebbszer beteg.
Szóval ez nem függ össze tápszer/anyatejjel, csináljatok egy immunerősítő kúrát pl broncho vaxomot pl mi tavaly végig vittük a telet vele .
Azért ez az 1 éve náthás és gyakori ébredés mellett én felkeresném háziorvost.
Tejallergia tünete is lehet a folytonos orrdugulás és éjszakai ébredések.
A betegeskedésre valo hajlamot örökölni is lehet ám, és sok függhet a lakokörnyezettöl is. Sztem egy 21-22 fokos átlaghömérsékletü családi házban élö gyerek sokkal strapabirobb lehet nátha, megfázás szempontjábol, mint pl egy 25 fokos panelban élö.
Ha pedig a szülök is beteges kisgyerekek voltak, akkor nagy az esély h a gyereknel sincs sziklaszilárd immunrendszere.
Nekem tápszeres volt mindkét lányom és némi téli náthán kivül még semmi komolyabat nem kaptak el soha, pedig ovisok már és bölcsisek is voltak. Az éjjelt átaludták mindig is. Arrol én is,azt gondolom h a tápszeres babák jobban,többet alszanak.
De csak azért h ez igy legyen, én nem ejtemném a szoptatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!