Van értelme diplomát szereznem, ha úgy sem tudnám "kamatoztatni"? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Mérnök képzésen vagyok, de amellett, hogy nem szeretem, nem is nagyon megy. Azonban ma belegondoltam, hogy ennek a rengeteg erőfeszítésnek/szenvedésnek vajon egyáltalán van-e értelme, ha ronda/alacsony/önbizalom hiányos/introvertált vagyok, összegezve: semmi örömöm az életben. Még ha egy stabil munkahelyem is lesz - ahol persze monotonul ugyanúgy gürizni kell, mint most az egyetemen - akkor sem fogom élvezni az életet és a mérnök munkahely nyújtotta előnyöket, mert ugyanúgy nem lesz akit esténként átölelhessek/megcsókolhatok vagy akivel szexelhetek és beutazhatom a világot. Ugyanúgy nem fogom tudni megtalálni a baráti társaságomat. Magányosan, fáradtan és megkeseredetten fogom élni a mindennapjaimat, annyi különbséggel, hogy nem az egyetem előadóiba/labortermeibe hanem a munkahelyi irodába kell bejárnom robotolni. Max elmondhatom magamról, hogy voltam olyan mazochista hülye, hogy a fiatalságomat végigszenvedtem/végigtanultam azért, hogy ugyanúgy egy boldogtalan kiégett ember legyek. Sokszor elgondolkozok azon, hogy elég lenne egy egyszerű szakmát tanulnom, amivel el tudom felejteni a problémáimat és kicsit kitud zökkenteni a kis álomvilágomból (kamionsofőr, CNC esztergályos). Az is elég nagy baj, hogy még nem értem meg és semmi rálátásom a világra. Ki kellene mozdulnom a komfortzónámból, hogy egy kicsit férfinek érezhessem magamat és legyen tartásom, de nem tudom hogyan.2016. nov. 15. 23:29
1/4 anonim válasza:
ha van elképzelésed, ott hagyhatod. De nem mindegy, hogy egy érettségivel a gyárba fogsz robotolni 8-12 órában (és a társaság se biztos, hogy olyan felemelő lesz) vagy egy íróasztal mögül fogod végezni a munkádat 5x annyiért, és a pénzedből vehetsz magadnak boldogságot. Egy normális szakmát kitanulni kb 2 év, szóval lépj minél hamarabb, ha nem tetszik a jelenlegi.
2/4 anonim válasza:
Nem kene ennyire beszukulten gondolkodni. Magaval a kepzessel valszeg semmire nem fogsz menni, de a papir az presztizs. Nem kell feltetlenul mernoki munkaban elhelyezkednek, de a diploma mindig jol jon. En is jogasz vagyok es szoftver sales teruleten dolgozom...szerinted??! A kettonek nem sok koze van egymashoz :D
Amugy meg az almaidat nem kell a diplomahoz kotnod.
3/4 anonim válasza:
Hát, ha csajt akarsz szerezni, akkor most nem a legkönnyebb helyzetben vagy, ott kevés a lány és a kishibásak is simán elkelnek. Ugyanakkor az idő veled van. Diplomával jóval több csaj közül választhatsz majd, 30-as éveidre pedig magad is meglepődsz majd, hogy milyen jó nők állnak veled szóba. Persze ezt a nyafogást sürgősen el kell felejtened. Addig is gyűjtsd a lakásravalót és kezdj valami természetben lévő érdekes hobbit. pl túrázás, vitorlázás, búvárkodás vagy ha bevállalósabb vagy, akkor valami extrémsportot. Igen jól látod, ezek pénzbe kerülnek, na mire is lesz jó a jól fizető uncsi munka...
4/4 anonim válasza:
Van,mert majd vàlogathatsz a meló helyek között,aztàn pénzért simàn szerzel nôt,kezdj el edzeni,külsôd tuningold.
Nagyon fontos.
Egzisztencia+izom+ruhàk+megfelelô belsô jàték = akàrmilyen nô vagy nôk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!