Mi értelme okosnak lenni, ha minél okosabb valaki annál nehezebben találja meg a boldogságot?
A második vagyok. Okos relatív tanult embernek vallom magam és mégis boldog vagyok szeretek élni.
A példára reagálva.
Persze adsz neki egy játékot és elvan. De a játék miatt van el? Nem, figyelj meg egy kisgyereket amikor rajzol, kérdezd meg tőle mit ábrázol a kép. Te külső szemlélőként egy színes vonal kupacot látsz, ám meg fogsz lepődni az elmondás alapján az egy szárnyas kuka ami az űrben van és harcol a gonoszokkal. (Megtörtént.) Ergo nem a játék tette boldoggá hanem az a történet amit kitalált játék közben.
Szemlélet, minden attól függ honnan nézed az életet és, hogy "milyen történtet" mesélsz közben magadnak.
Bár az "okos" (Amúgy mit definiálunk okosnak ha már itt tartunk?) emberek csomó problémát kreálnak maguknak olyan mit is aggódna amin nem tudnak változtatni.
Még mindig a 2. vagyok.
Csomó ilyen van. Múltkor a suliban megnézettek velünk egy kisfilmet ami arról szólt, hogy milyen mértékű pazarlást végez az emberiség és hogy hogyan bánnak a húsnak szánt csirkékkel. Nem azt mondom, hogy 80 ember vegetáriánus lett de közel kerültünk hozzá. Elképesztően kegyetlenül bántak szegény bolyhos kis teremtményekkel.
Eléggé elgondolkoztatott engem is. De mit tudsz te tenni? Soha többé nem eszel csirkét és nem veszel semmit? Ez nem megoldás.
Azt állítod, hogy boldogak a tudatlanok. Persze, hogy azok, de ez se jó úgy megy körülöttük tönkre a világ, hogy észre se veszik. Tájékoztatni kell őket, hogy tudják mi a helyzet és tudjanak ellene tenni. Rá kell őket nevelni a "helyes" életmódra. Miszerint ne vegyenek nyestkutya bundát és bio csirkét vegyenek, stb.
Csak tudod mi a szép? Ebben a világban nincs helye a bionak. A bio, az egészséges életmód luxus nem mindenki engedheti meg magának, hogy megvegye a több száz forinttal drágább tanyasi csirkét.
Éljen a civilizáció!
Viszont mindezek ellenére egyetértek a nyolcadikkal. Tedd meg amit tudsz, élj "helyesen" de ha túl sokat agyalsz rajta bele fogsz őrülni. Ha meg már agyalsz akkor válasz olyan foglalkozást amivel ezeket a kérdéseket oldja meg. Máris jobban fogod érezni magad ha úgy érzed tettél valamit a világért.
5:
Pont nem jó példa, mert az érzelmi alapon dől el, hogy egy ilyen videó mennyire ráz meg. Aztán egy buta ember is belefuthat ilyesmibe, nem feltétlenül kell hozzá érdeklődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!