Miért ellenzi a társadalom a menthetetlen nihilista emberek eutanáziáját?
Nem tudom felfogni, hogy miért fél a megnyugvást hozó, önként bevállalt!! halál okozásától a társadalom. És itt leginkább olyan emberekre gondolok, akik NEM kérik és NEM fogadják el a segítséget. Járhatnak 10+ évig pszichológushoz, pszichiáterhez, semmit nem ér mert a szóbanforgó személy nem akar tenni saját magáért.
Két dolgoz hoznak fel mindig: hogy önző dolog és hogy az öngyilkosság amúgy is gyávaság. De ez számomra nem magyarázat, mert ha csak ennyi lenne még attól nem lenne ellenezve ilyen szinten.
Önző dolog? Ja, a rokonság szenvedni fog tőle... De a rokonok miért akarják, hogy a szenvedő alanyunk egy életen át szenvedjen, ha tudják nagyon jól hogy menthetetlenül nihilista és kb. ez vár rá élete végéig? Persze, fogunk hiányozni a rokonoknak, de pont hogy ilyenkor azt kéne gondolniuk, hogy végre nem szenvedünk tovább... Az igazi önzőség inkább az öngyilkosság megelőzése. Kerüljük el az esetet mindenképp és hagyjuk, hogy a szenvedők tovább szenvedjenek...
Ha valaki öngyilkos akar lenni, minden biztonságos és fájdalom mentes út elérhetetlen. Csak a legbarbárabbak, legfájdalmasabbak és a kudarc legnagyobb kockázatával rendelkezők maradtak, hogy kudarc esetén bénulással vagy bármi mással bűnhődjenek tettükért. Tiszta önzőség a legaljasabb módon.
Gyávaság? Mégis hogy lenne az? Nincs más az életben, amihez több bátorság kell. Főleg mivel valami barbár, fájdalmas módon tudsz csak eljutni oda ami borítékolt kudarc.
Amire én gondolok, hogy a társadalom tehetetlensége miatt van ez. Az öngyilkosságot elkövető emberek hibáztatása megfordítja a bűntudatot, amit illyenkor éreznek az emberek. Mivel csak az öngyilkosság legbarbárabb módjai elérhetőek (például vonat elé ugrás), a társadalom bebiztosítja, hogy legyen egy összeroncsolt hulla vagy egy nagyon sérült túlélő. Van egy olyan érzésem, hogy ez valamiért szándékos... A vonat által kettévágott fickó fantasztikus eszköz a társadalom számára az öngyilkosságtól elijesztésre Míg a békés fickó, aki örökké alszik egy injekció után, az nem.
De kíváncsi vagyok a ti véleményetekre a témával kapcsolatban. Miért kell szenvednünk ha nem kérünk ebből az egészből?
Miért te dolgoznál, ha nyernél a lottón?
Szerintem senki nem kelne ébresztőre, szorongana egész nap, ha nem muszáj.
Én már annak is örülnék, ha lenne egy 30nm2-es lakásom, home office munka. És annyi pénzem legyen belőle, hogy enni tudjak, rezsit befizetni.
De az ilyen állásokat a sikeres, egészséges emberek fogják megszerezni, mert kényelmes, mindenki kényelemre vágyik, azért harcol.
Az, hogy autóval jársz, nem busszal, az is kényelem.
De, sorolhatnánk.
Az állam nem igazán segíti a beteg embereket, maradjunk annyiban.
Nyilván aki beteg, az előbb utóbb úgy is meghal, belehal a szenvedésbe, pl egy szívroham elviszi, összeomlik a keringése munka közben, aztán ennyi.
Csak mire ezt eléri, évek, akár évtizedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!