Az hogy lehet, hogy valaki sehol nem tud megélni?
Amugy nem mindegyik munkahely von le szállás miatt. Pl mikor vendéglátoztam ott ingyen laktunk, vagy volt olyan is hogy vmi barátommal vagy ismerossel éltem egyutt, akik nem kértek semmit soha(nyilván nem magyarok ugye hanem külföldiek). Valamennyi tartalékom meg mindig volt munkahelyváltásokhoz is.
Reményeket azt láttam mindig hogy na majd én egyszer talpra is fogok állni.
10
Teljesen mindegy. Vagy külföldön élek vagy Magyarországon.
Ez megint csak matek. Minek mész ki külföldre ha 2 hetente hazautazgatsz? Nem értem a logikát.
Úgy gondoltad, hogy jobban fogsz élni, hogy Magyarországon is fenntartasz egy ingatlant meg kint is fizetsz a lakhatásért, meg hazajárkálsz 2 hetente? Nem is értem 😀
Külföldön munkahelyi szálláson éltem. Az meg abszolut összefügg a munkahellyel.
Nem vettem ki 400-600 euros lakásokat ezervalahány ezres fizubol gondolhatod.
Ha pedig megszunik a munkahely lehet menni de költözni is.
Meg a hazautazás telekocsis volt kb odavissza 100- párszáz euros tétel. Megesett pl hogy itthon volt barátom es miatta. Meg volt olyan munkahelyem is ahonnan a vezetőségre a magyarok magyar ajándékokat vittek aki meg nem azt simán lecserélték. Direkt azért 2 hetente adták ki hogy legyen 4 nap amig azt csinálsz amit xsak akarsz (akár másik munkán is próbanapozhatsz elutazhatsz 50 100 km rel is arrébb másik munkahelyre.)és mivel 2 nap sz.rt se ér mint tudjuk.
Olyan is volt hogy egyik munkahely utan 100 km re másik melom a pasim meg szépen elhozott magához hétvégente 100 km re vissza x nap mulva meg elvitt 100 kmre a melohelyemre🤣
Na ő tanitott vezetni is(mivel jogsim van de gyakorlatom nincs.)
13
13 éve élek Ausztriában, még 1 munkahelyem sem szűnt meg...
Kijöttem 1 szép napon 13 évvel ezelőtt, azt mondtam, hogy mától Ausztriában élek, aztán ugyanúgy éltem mint előtte. Reggel elmentem dolgozni, utána bevásároltam, szabadnapon pihentem és kész. Nem járkáltam pár száz euróért haza, nem tartottam fent totál feleslegesen egy albérletet Magyarországon. Azóta is kint vagyok, jól keresek és félre is tudok tenni.
Mindegy, ez ezek szerint van aki számára már agysebészet..
Nekem meg volt pl szezonális szállodai, szezonális vendéglátós, vagy amit nem bírtam fizikailag és lépni kellett, vagy ahova felvettek romákat is akikkel baj lett, vagy olyan is volt hogy a munkaerőközvetítőm akart velem kikezdeni (ott pl már vállalkozó is voltam és ö csinálta intézte a számláim is, aztán ha nem vagyok vele egyutt zsarolt, hogy nem adja ide a számláim akkor azt nem tudom bevallani..aztán igy kivettem mindent a kezéből azok után már én számláztam én vittem a kinti könyvelőhöz is(aki tök jófej volt, idegennyelven mindent úgy szájbarágott 5 ször is hogy biztis hogy értsem:)) , intéztem a pénzugyi hivatalban is mindent, mialatt amugy megint nem volt munkám mert miatta kellett azt a helyet megszüntetnem. De ugye a konyvelőt is fizetni kell stb.
De mj a sz rnak írjam le ha csak beleállnak a másikba.
#13, Igy nem csoda hogy soha se volt egy vasad sem.
Mostani német albi árak 600 eur plusz 200 rezsi. Nah kösz.
Meg mindig jobban megeri ott maradni kocsikazas helyett.
600E nem is draga. Irorszagban 1600-at fizettunk, de legalabb normalisan eltunk. Es a vezetosegnek sem kell ajandekokat adni hogy megmaradjon a minimalberes munkad...
Es ha 100 km rel arrébb van uj munkád? Én biztos nem fizetnék ma sem kulfoldi albérletet amig 1500 eurokat keresek takaritással meg ez megy.
Amikor eloszor kimentem a cél csak az volt munkahely kell szállással napi kifizetéssel azaz zero tőkével. Mivel csak vonatra volt pénzem.
Na ez pipa is lett.
Ahogy kimentem már aznap szállás munka volt a napi jattal.(az volt a szezonalis vendéglátás ami mellett kerestem is mást szezon utánra.)
Es olyan is volt hogy kimentem es semmi. Kam volt az egész munka. Na akkor ott utcán helyben külföldön találtam valodi állást szállással.
Más meg simán hatrafordult volna es hazamegy.
18
Ne haragudj, de én még mindig nem értem, hogy lehet valaki ennyire életképtelen... Beszélted a nyelvet? Gyanítom, hogy amúgy nem...
Mikor én jöttem ki 13 évvel ezelőtt egy hotelba, akkor a szállás és a kaja ingyen volt. Nem csak ott ahol én voltam, hanem konkrétan az összes szállodában, ahol ha azt mondták volna hogy holnap nem kell ott dolgoznom, 10-et léptem volna, és ott volt a következő hotel ahova felvettek volna.
Másról se szól az írásod, csak a HA-król. Ha 100 km-rel odébb, ha kirúgnak, ha megszűnik, stb...
Maradjunk annyiban, hogy nem mindenkinek való a külföldi lét, te is egy ilyen ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!