Hogy tudtok ma megélni, hogy jöttök ki a bevételeitekből?
Fizettek lakbért, vagy bármilyen törlesztőt? Van autótok? Eltartott gyermek?
Hányan éltek a háztartásban?
Hogy jöttök ki a kifizetnivalók lerendezése után? Marad a hónap végén valamennyi amit félreraktok? Stb.
Szerényen.
- 100-at fizetek rezsivel együtt mini lakrészre (összkomfortos).
- Kajára elmegy havi 120-150.000 ft.
- Hitel 32.000 ft.
- Egyéb: 40-50.000 ft.
Keresek 4-450.000 ft-ot nettóban.
Egyedül élek.
Ha lenne normális kapcsolatom, akkor sem vállalnék ebbe az ócska országba gyereket (egészségügy=nulla, oktatás=nulla, jogbiztonság=nulla, nyugdíj=nulla) emberi sötétségek, hozzáállás stb. miatt.
Úgy hogy nem a fizetésből élek meg.
30 éves vagyok, a szüleimmel élek egy lakásban, rezsibe kajába nem fizetek. a saját minimális költségeimet a kiadásaim, a többit próbálom valami pénzügyi eszközbe fektetni, ami pénzt hoz. Próbálok annyi vagyon eszközökbe halmozni, hogy ha egyszer már a szüleim nem lesznek, akkor se legyek teljes mértékig kiszolgáltatva a beosztotti munkának, hogy ha onnan valamiért megszűnik a bevétel, akkor ne az utcára b*sszanak ki egy hónap múlva.
Ausztriába költöztem.
Nincs se kocsim, se házam.
Lakást bérlek.
Egyedül fizetem a lakást és a rezsit.
Hó végén félre is tudok tenni átlag 100e forintot.
29/f
Mi párommal saját, hitelmentes lakásban élünk. Fejenként nettó 270 ezret keresünk havi szinten.
Nem dohányzunk, nem fogyasztunk alkoholt, nincs gyerek, nincs autó, így simán, minden megerőltetés nélkül kijövünk a keresetünkből. Tudatosan vásárolunk, megtakarításunk is van.
Tavaly kétszer voltunk Horvátországban, idén áprilisban Dominikán nyaraltunk, meg jövő hónapban megyünk túrázni Ausztriába. Évi egy nagyobb koncertre is elmegyünk.
Kényelmesen, de nem ugrálunk.
500 körül keresek, a feleségem korábban 800-1M körül keresett, majd háromnegyed évig munkanélküli volt, most talált munkát, kb 6-700 körül fog keresni.
Gyerekünk, jószágunk nincs, hitelmentes saját lakásban lakunk, és van egy saját városi kisautónk.
Leginkább abban érzem, hogy egyre több a kiadásunk, hogy minden hónapban ha törik, ha szakad, fixen teszek félre (részvény, EFT-t és állampapír veszek belőle), és eddig stagnált a bankszámla egyenlegem, viszont már csökkenésnek indult.
Nettó 500-at keresek, valamint szüleimmel lakom, így meglehetősen könnyen élek. Nincs tartozásom, se gyerek. Drága hobbim sincsen, így havi 250-300-at általában félre tudok rakni, de legtöbbször többet is, mert alapjáraton spórolós természetű vagyok.
Sokat dolgoztam (tanultam) azért, hogy most meglegyen az anyagi biztonságom. Környezetemben néhányan csak azt látják, hogy milyen könnyű nekem, holott egyrészt ebben sok munka is van, másrészt pedig az élet más területein meglehetősen béna vagyok, szociális képességem nulla, így a magánéletem halott, holott a legtöbb embernek azért van párja, barátja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!