Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mások is úgy gondolják, hogy...

Mások is úgy gondolják, hogy az a mondás, hogy "a pénz nem boldogít" nettó baromság?

Figyelt kérdés
Szerintem igenis boldogít. Ha amúgy minden más megvan (egészség, szerető család stb), viszont nincs pénzed, csóró vagy, akkor nem leszel igazán boldog. Én ebbe vagyok, nincs semmi problémám, amiért hálás is vagyok, viszont nagyon kevés pénzünk van. Hónapról hónapra élünk, nem tudunk elmenni nyaralni, nem tudunk magunknak megvenni semmit, amit szeretnénk. Nagyjából csak kajára költünk. Persze tudom, lehetne rosszabb is, de ez sem túl jó. Sokkal boldogabb lennék, ha legalább annyival több pénzünk lenne, hogy havonta 1 dolgot, amire szükségünk van, meg tudjunk venni. Most éppen egy új sütőre lenne szükségünk, de esélytelen. Szóval nem feltétlenül a gazdagságra gondolok, hanem csak simán egy pici pluszra, amitől igenis az ember sokkal boldogabban tud élni, mert meg tudja venni, amire szükség van. Vagy esetleg félre tud tenni, hogy nyáron elmehessen pár napra pihenni.
2024. júl. 29. 12:07
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
29 éves nő vagyok, irodai munkám van, semmi extra. Tudom, most az jön majd hogy fejlesszem magam, tanuljak, legyen diplomám stb, és akkor lehet jobb munkám, amivel több pénzt tudok keresni...
2024. júl. 29. 14:47
 22/35 anonim ***** válasza:
53%
Albérletben laksz, hogy semmit sem tudsz félretenni?
2024. júl. 29. 14:57
 23/35 A kérdező kommentje:
Nem, de van hitelünk.
2024. júl. 29. 15:09
 24/35 anonim ***** válasza:
80%

Egy bizonyos életszínvonal kell ahhoz, hogy az ember boldog lehessen. Ha folyton idegeskedni kell az anyagiak miatt, ha nincs pénz nyaralni, hobbizni, szórakozni, nincs anyagi biztonságod, akkor nehéz boldognak lenni…

Egy bizonyos szint felett, tehát egy középosztály szint felett már nem a pénzen múlik, hogy boldog vagy-e. Ismerek boldogtalan panaszkodós milliárdost. Én meg sokkal kevesebbel is boldog vagyok. Ez innentől már döntés kérdése, lehet örökké elégedetlenkedni vagy örülni annak, ami van.

2024. júl. 29. 15:13
 25/35 A kérdező kommentje:
Tehát hozzáállás kérdése..
2024. júl. 29. 15:31
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Egy bizonyos szint felett igen. Ha van pénzed jókat enni, nyaralni járni, autót fenntartani (ha van rá igényed), kényelmesen élni, akkor nem kell azért sírni, mert nincs 200 m2-es házad meg nem jársz kéthetente Bora borára. Mindig lehet több és jobb, ez az átka a fogyasztói társadalomnak, közben elfelejtesz örülni annak, ami van, mindig csak a többet hajtod.
2024. júl. 29. 15:49
 27/35 anonim ***** válasza:
80%

"Egy bizonyos szint felett igen."

És amúgy ez a szint még annál is sokkal alacsonyabb, mint gondolnánk.

Egyik haverom: meseházban lakik, egy kis hegyi faluban, a kert végében szinte már az erdő. A ház is nagyon szép, mélygarázs, hatalmas fák a kertben. Ráadásul 20 perc alatt beér a fővárosba. A haveromtól csak a panaszt hallottam: nem halad a felújítás, a kocsit is cserélni kéne, mert az is 10 éves, de a felújítás viszi a pénzt, elege van, eladná az egészet.

Másik haverom: vett egy egyszobás bányászputrit egy isten háta mögötti zsákfaluban. Büszkén mutogatta, hogy nem nagy, de ez bizony az övé. Hangosan nevetve mesélték, milyen vicces volt, amikor zuhanyzás közben ment el az áram a faluban, és hogyan kellett meztelenül, vizesen kapkodni ki az égő fahasábokat a kályhából, hogy a leállt szivattyú miatt ne durranjon el a fűtéscső - de eldurrant.

Miért lehet, hogy a második haverom sokkal elégedettebb, a sokkal alacsonyabb életszínvonalával?

2024. júl. 29. 17:04
 28/35 anonim ***** válasza:
78%

Csak részben:

A pénzzel való érzés olyan, mint egy diagram. Amíg emelkedik a pénzmennyiség, addig jó-szuper, de lesz egy pont, amikor már azt érzi az ember, hogy hiába is van sok pénze, ettől az élete már nem változik jobb irányba.

2024. júl. 29. 17:38
 29/35 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Örülök, hogy ez alatt a kérdés alatt ennyi értelmes ember gyűlt össze, értelmes gondolatokkal. Ritka kincs ez itt a gyakorin :D

Azt hiszem kicsit át is tudtam értékelni magamban a dolgokat.

2024. júl. 29. 21:19
 30/35 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk ehhez legalább annyit hozzátett a te konstruktív hozzáállásod.
2024. júl. 29. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!