Mások is úgy gondolják, hogy az a mondás, hogy "a pénz nem boldogít" nettó baromság?
Ja értem. Akkor igen, így valóban igaz a mondás. Ezekszerin jó nagy hülye vagyok, én nem feltétlenül úgy értelmeztem, hogy önmagában :D
Is-is.
Az anyagi javak iránti vagyainkat csillapítja. Ez az életünknek csak a fele.
De cseszhetem, ha közben nincs egy ember, akire őszintén számíthatok. Ez meg a másik fele lenne.
"jó nagy hülye vagyok, én nem feltétlenül úgy értelmeztem, hogy önmagában"
Nem vagy hülye, hanem erre valók a közmondások. Az ilyen mondatoknak nem az a célja, hogy önmagukban bölcsességet közvetítsenek, mert azt ilyen röviden nem lehet. A szólásnak az a célja, hogy provokáljon, hogy vitatkozz, gondolkodj, és így az üzenet megkapja a figyelmedet, és befogadó legyél. Egész konkrétan ezt történt veled is.
Meg lehetne fogalmazni ezt a mondást úgy is, hogy az elégedettség, a boldogság szempontjából a pénz szerepe túlértékelt, vannak nála fontosabb dolgok, de ez így annyira g.ci unalmas közhely, hogy kimondani sem érdemes. Legyintesz, mégy tovább.
El lehet kezdeni papolni arról, hogy sokan egész életükben güriznek dolgokért, aztán amikor megszerezték őket, akkor nem kielégülést éreznek, hanem vagy ürességet, vagy máris a még többre vágyakoznak. Aztán öregségükre számot vetnek, és akkor jönnek rá, hogy elb.szták az életüket, hogy olyasmit kergessenek, ami nem ad nekik semmit, és ha visszamehetnének az időben, akkor hagynák az egészet a p.csába, és inkább fókuszálnának a fontos dolgokra, mint család, barátok, élmények, fejlődés, stb. Ez már elég pontos, de ez meg olyan hosszú, hogy már a második tagmondatnál az órádat nézed, hogy mit papol ennyit ez a segg.
Ehelyett megkapod, hogy pénz nem boldogít, amin jól felcseszed magad, és elkezdesz foglalkozni a kérdéssel. Közben mindenféle emberekkel beszélgetsz, mint én, aki elmesélem neked azt az élményemet, hogy mindig azt gondoltam, hogy csak egyszer legyen egy saját ingatlanom, meg egy autóm, meg egy szexi feleségem, és majd milyen boldog leszek. Megvan mind, mégis ahogy visszagondolok, mennyire vidám dolog volt semmi nélkül, társaságban lógni egész nap, és ha visszamehetnék, sokkal kevésbé érdekelne, mikor lesz már meg végre az a k.rva ház.
Pénz azért van hogy az alapszükségleteket kielégítse. Áram, víz, gáz, ruha, autó vagy közlekedésre valami, internet hogy kicsi szórakozás legyen. És annyi pénzed van hogy 12 óra helyett mondjuk 8-at dolgozol vagy semennyit. Ez azt jelenti, hogy szabadságod van.
De a pénz nem ad boldogságot. Mert az utazás, prostituáltak fizetése vagy nagy ház vagy a kényelem nem boldogság hanem stimuláció. A stimulációhoz hozzászokik az ember és mindig többet akar.
Lehet 40 éves vagy vagy nem tudom. Elérted az életben amit akarsz? Valószínűleg nem mert azt hiszed a stimuláció(pl pénz) fog boldogságot hozni. Mint egy egér a kerékben a sajt után fut folyamat. Nincs vége.
Meg nézz utána mennyi ember aki gazdag boldogtalan.
Te esetedben a pénz kéne szerintem mert kicsi pihenés kell az embernek, meg ne túl sokat dolgozzon.
17es vagyok. Gondolkoztam többet ezen. Ami fontos igazából az egészség. Bár amit most mondok lehet nem igaz ki tudja de ha rossz az egészséged akkor hiába bármennyi filozófia meg pszichológia, vallás, spiritualitás akkor még nagyon nehéz boldognak lenni.
Jól mondja a 15ös hogy sok ember így csapja be magát, hogy ó de boldog leszek mikor ez meg az meg lesz! A siker nem boldogít mert megkapod akkor még többet akarsz, pár napig büszke vagy és aztán menni akarsz tovább. Meg sokan mondják hogy amikor ez meg lesz akkor leszek boldog. Ha családom lesz, barátnőm stb. Ezzel konkrétan azt mondjuk maguknak hogy a jelenben nem tudunk boldogak lenni.
És mivan ha pl. egy pár év keresés után találsz egy nőt ő meg pár év után szakít veled. Akkor boldogtalan leszel? Vagy a családból nem marad meg senki és egyedül élsz, akkor boldogtalan leszel?
Most emberek lehet írni fogják hogy maslow hierarchiában az emberi kapcsolatok egy szükséglet, meg a szeretet. De észrevetted hogy haverokkal mentél valahova jól éreztétek magatokat de eltelt egy idő és nem is emlékszel rá? Vagy nem elégedtél meg az élettel, többet akarsz. Máskor is majd mentek valahova a haverokkal. És addig mi van? Boldogtalanság?
A lakhatást látványosan kihagytad a felsorolásból, pedig az már önmagában egy vagyon...
A pénz nem boldogít, de hiánya boldogtalanná tesz - ez is igaz.
Mondjuk amikor nálunk a cégnél bejelentették, hogy fizetésemelés lesz, egyből mindenki boldog lett. Szóval nem igaz, hogy nem boldogít.
Kérdező, hány éves vagy?
Mit dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!