Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mások is úgy gondolják, hogy...

Mások is úgy gondolják, hogy az a mondás, hogy "a pénz nem boldogít" nettó baromság?

Figyelt kérdés
Szerintem igenis boldogít. Ha amúgy minden más megvan (egészség, szerető család stb), viszont nincs pénzed, csóró vagy, akkor nem leszel igazán boldog. Én ebbe vagyok, nincs semmi problémám, amiért hálás is vagyok, viszont nagyon kevés pénzünk van. Hónapról hónapra élünk, nem tudunk elmenni nyaralni, nem tudunk magunknak megvenni semmit, amit szeretnénk. Nagyjából csak kajára költünk. Persze tudom, lehetne rosszabb is, de ez sem túl jó. Sokkal boldogabb lennék, ha legalább annyival több pénzünk lenne, hogy havonta 1 dolgot, amire szükségünk van, meg tudjunk venni. Most éppen egy új sütőre lenne szükségünk, de esélytelen. Szóval nem feltétlenül a gazdagságra gondolok, hanem csak simán egy pici pluszra, amitől igenis az ember sokkal boldogabban tud élni, mert meg tudja venni, amire szükség van. Vagy esetleg félre tud tenni, hogy nyáron elmehessen pár napra pihenni.
júl. 29. 12:07
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
66%

Logikailag hibás az érvelésed.

"Ha amúgy minden más megvan (egészség, szerető család stb), viszont nincs pénzed, csóró vagy, akkor nem leszel igazán boldog."

Először is ebből nem következik, hogy ha ebben a helyzetben lenne pénzed, akkor boldog is lennél. Csak annyit tudunk, hogy jelenleg nincs pénzed és nem vagy boldog.

Másodszor: te magad is felsorolsz néhány más dolgot, ami szerinted is kell a boldogsághoz. Vagyis a pénz szerinted sem elég önmagában a boldogsághoz, ha nincs egészséged, szerető családod stb. És a "pénz nem boldogít" mondás éppen erre utal.

júl. 29. 12:10
 2/35 anonim ***** válasza:
77%

Nem. Szerintem igaz a mondás. Nyilván kell egy alap, amiből megélsz, de a családot, szerelmet, értelmes életet nem lehet megvenni pénzzel. Nem véletlen, hogy a gazdagok, sőt, az extrém gazdagok között is ugyanúgy vannak családi, párkapcsolati problémák, ők is boldogtalanok sokszor. Lehet, hogy nekik pont anyagi problémáik nincsenek, de van sok más.

Ha ezt azt nem tudsz megvenni, akkor nem biztos, hogy boldogtalanabb lesz az életed, csak nem olyan egyszerű. De akinek nem gond azonnal sütőt venni, az sem boldog.

Nekem nem lenne gond most azonnal cserélni bármelyik nagy háztartási gépet, mert van tartalékom bőven. Viszont boldog nem vagyok.

júl. 29. 12:15
 3/35 anonim ***** válasza:
26%

A jelenlegi helyzeted a döntéseid miatt van.

Nem írtad hol élsz, mihez értesz, kivel laksz együtt. Ezelőtt hol voltál, honnan jöttél.

júl. 29. 12:15
 4/35 anonim ***** válasza:
84%
Ha beteg lennél, egyedül élnél, de volna pénzed, boldog lennél?
júl. 29. 12:16
 5/35 A kérdező kommentje:

Nem. Nem is állítottam, hogy csak és kizárólag a pénz tesz boldoggá. Épp ezért írtam, hogy ha minden más megvan, de pénz nincs, akkor esélyes, hogy nem vagy boldog. Ilyen esetben igenis boldogít a pénz.

júl. 29. 12:21
 6/35 Szolovjov ***** válasza:
32%
Igazad van. A boldogságot adó motorozás, repülés, vízi sportok stb, mind pénzbe kerülnek.
júl. 29. 12:22
 7/35 anonim ***** válasza:
70%

Jelenleg ott tartunk, hogy csak a gazdagoknak jár a létbiztonság.

Az egészséghez se árt, ha van pénzed kezelésekre, eszközökre, gyógyszerekre, meg hát nem árt ha eleve nem halsz éhen mert táppénzre kell menned...

júl. 29. 12:24
 8/35 anonim ***** válasza:
75%
A boldogság az elmében van. Ezért nem lehet pénzzel megvenni. A pénz a létfenttartáshoz szükséges. Egy mondatban, hogy a pénz boldogít, vagy nem boldogít egyszerűen értelmezhetetlen.
júl. 29. 12:24
 9/35 A kérdező kommentje:

Sajnos igaz

júl. 29. 12:28
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is állítottam, hogy csak és kizárólag a pénz tesz boldoggá"

De a mondás lényege éppen az, hogy önmagában a pénz nem boldogít. A pénz, pontosabban alapvető dolgok hiánya nyilván probléma.

júl. 29. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!