Ausztriában és Svájcban élők! Melyik országban erősebb a külföldiekkel szembeni gyűlölet?
Ausztriában élek, én is azt tapasztalom, hogy nem szeretik a külföldieket, ügyintézésnél gyakran flegmák pl.
Viszont a magyarokat még jobban elviselik, mint az arab, török stb. nemzetiségűeket.
Nem tudom, svájcban mi a helyzet, de gyanítom, hogy hasonló lehet.
Nekem osztrák partnerem van, ő elfogadó, de pl. a családja nem kedvel, ezt finoman éreztetik is (de mivel a barátom megmondta nyíltan, hogy ha elköltöznék akár más országba, velem jönne, így inkább nyelnek, csak nehogy elmenjen). Nehéz, eleinte szinte semmit nem értettem a dialektusból, most 7 év után már én is csúnyán beszélek, ha nem figyelek oda (nekem mindig a Hochdeutsch marad a szép, bárki bármit mond).
mondjuk ha eleve úgy állsz hozzájuk, hogy mind szörnyű emberek és rondán beszélnek, akkor nem tudom min csodálkozol, ha kölcsönös az utálat... XD
öt éve élek itt, nem tapasztaltam különösebb lenézést vagy megszégyenítést (egyszer beszólt egy csehszlovák nyugdíjas, de az nem tudom hol Ausztria hibája), mondjuk az is igaz, hogy nem vagyok egy befordult, előítéletes, duzzogó balkáni vendégmunkás.
be kel illeszkedni, igen, fel kell venni az ő szokásaikat, igen, ha valaki beköltözik a saját lakásodba, te is elvárod, hogy neked megfelelően tegye be a wcpapírt a tartójába.
svájc amúgy egy elég zárt ország, nagyon kevés külföldi van, tehát sokaknak te leszel az első vagy második ilyen tapasztalat az életében, a bevándorlási törvények meg nettő ellenségesek. de mehetsz kamcsatkára is, ott is utálni fognak, ha benned van a hiba.
Lehet a legutolsó közszolga csicska flegmán bámul rád, de mégis 4 évente megszavazzák a migránsbártiakat. Egyszer szavaztak másra (Kurz), nagyon hamar kiderült, hogy ő sem tesz semmit a migránsinvázióval szemben, cserébe jól le is bukott, és korán nyugdíjazta magát. Azóta ismét migránspártiakat szavaznak meg az osztrákok. Imádják a migriket. Nyilván akiknek a migrikkel kell foglalkozniuk, azoknak szar. Így van az, hogy tömegesen mondanak fel a tanítók/tanárok, mert már nincs németül tudó gyerek, lehetetlen oktatni... 😃 és ezt az osztrákok megszavazzák. 4 évente mindig.
Tehát nekem ne mondja senki se! NE! Hogy az oszik utálják a bevándorlókat. Mert rohadtul úgy tűnik, minden szám és statisztika azt mutatja, hogy imádják őket. A leírtak csak a véletlen, a kisebbség.
Svájcról nem tudom... ott turistaként voltam turistás helyeken. Nem lehetett megmondani már ki a helyi. Bár sok volt a német üdülő is, szóval az is bonyolította a szitut.
amúgy lehet sírni azért, hogy nyelvet kell tanulni, de svájcban még annyira sem beszélik a gyönyörű "hochdeutschodat", sőt, igazán standard franciát vagy olaszt se...
négyes, ne fáradj, ő már eldöntötte, hogy majd svájc kinyalja a sggét, lehet hogy jobb ha hagyjuk megpróbálni bevándorolni XD
kérdező, ha szerinted is szeretnek mindenkit, csak az egy szem magyart nem, akkor nőj fel és ne az állampolgárságod hibáztasd azért, mert egy kapitális bunkó vagy, akit képtelenség elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!