Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valaki elárulná, hogy miért...

Valaki elárulná, hogy miért van ennyi gyűlölet az emberekben?

Figyelt kérdés

Akárhány cikk, videó, interjú stb. megjelenik akármilyen kisebbségről (etnikai hovatartozás, szubkultúra, szexuális irányultság, vallás stb)

a kommentszekciónál az emberekből egyből kibújik a kanapébestia és rögtön népirtásba kezdenének ha módjukban állna.. Ez mire jó? Nyilván én sem értek egyet mindenkivel, vannak embercsoportok, szubkultúrák stb amiket nem kedvelek (kisebbségeken kívül is), de nem érzek rá égető kényszert, hogy bántsak emiatt valakit akár kommentek formájában, vagy hogy a vesztüket kívánjam. Valaki elmagyarázná, hogy ez miért okoz valakinek örömöt bárkinek is?

júl. 6. 21:14
 1/6 Antiszociális lény ***** válasza:
96%

Szerintem nagyban függ attól, hogy mire adnak ilyen reakciót..

Mert például ha az a cikk, hogy több állítólagos migráns agyonverte a német tini fiút, akkor ott teljes joggal írnak, olyat amiket ilyen helyen lehet olvasni. Én is hasonlóan gondolom. Akik ilyet csinálnak azokat életük végéig vagy be kellene zárni, vagy el kellene takarítani az életből. Bármennyire is vérlázító vagy provokatív ez most neked.

Vannak olyan tettek, cselekedetek ahol én azt mondom, hogy full jogos a felháborodás. Persze nem a népírtás, meg az ilyenek, hanem a drasztikus fellépés az elkövetők ellen.

A gyölőlet pedig mindig is ott volt, mindig is ott lesz. Interneten hamarabb meg merik mutatni az emberek.

júl. 6. 21:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem összetett...

- van olyan akiben nagyon erős a csordaszellem, és lemásolja azt ami a "menő" mert annyira nagyon tartozni akar valahova, hogy amit lemásol az mindegy már hogy mi

- vannak, akilben valamiylen más okból rengeteg a feszültség, és egy ilyenbe való beszállás az egy kis 'outlet', feszültséglevezetés. Magyarul igazából nem abba akarnak képletesen (vagy nem képletesen) belerúgni, meg nem annak akarnak beszólni, akinek beszólnak, hanem valaki másnak, akinek amúgy nem lehet/nem tudnak. Csak máshol élik ki ezt.

- egyfajta coping = megküzdési mechanizmus. Pl.: megoldatlan önértékkelési probléma esetén, úgy növeli a saját önértékeléset, ha mást nyom le maga körül, ha mar magáért nem tud tenni semmit. Ennek egészségesebb módon való javítására jó példát maga előtt sehol nem lát, ezért marad a rossz példa, amivel tömve van nem csak az online tér, hanem eleg csak felszallni 1 buszra néha, már jön a "mivanmivan?", meg a "hajadismilyen".

júl. 6. 21:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Sok emberben hatalmas mennyiségű elfojtott frusztráció, feszültség, harag van, amit ilyen mód adnak ki magukból, másokon levezetve. Akkor vannak, akik magukkal nincsenek teljesen kibékülve, bármilyen okból, aztán másra vetítik ki azokat, vagy épp az a valaki tükröt mutatott neki olyannal kapcsolatban, amivel nem szeretett volna szembesülni.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy ebben az országban a vitakultúra romokban van, sokan hamar személyeskedni kezdenek, közben meg érvelni és értelmezni se nagyon tudnak. Meg.. az is beszédes, ami az ország politikájának nevezett cirkuszban is folyik. A vezetők stílusa is ilyen, és egyre csak arra ösztönzik a népet, hogy ezt a stílust vegyék fel, folytassák csak ők is.

júl. 6. 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
A kormány másfél évtizedes gyűlöletkeltésének, rágalmazó kampányainak, lejáratásainak, áldozathibáztatásának stb. a jó termése.
júl. 7. 00:57
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek, így már kicsit világosabban látom a dolgokat!

1-es, ha olyan cikkről lenne szó nem feltétlen kérdőjelezném meg, de én konkrétan a statisztikai, interjú meg egyéb semleges jellegű cikkek és videók alatt is látom a gyűlölködést, ezért nem tudtam hova tenni.

júl. 7. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Nincs jobb dolga. Én este kertészkedek inkább.
júl. 9. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!