Élet két keresztnévvel? Mire készüljek?
Eddig egy keresztnevem volt. Egy kicsit lehangolónak és hiányosnak éreztem mindig, hogy nem kettőt adtak a szüleim. Azon a bizonyos keresztnevemen és a becézésén szólítottak egész életemben, amit soha nem éreztem magaménak.
Ha minden rendben zajlik, lehet, hogy nemsokára már két nevet is viselhetek, amit szeretek.
Szeretném, ha az elsőn szólítanának, de a másikat se akartam lespórolni. Együtt a kettő sokkal arisztokratikusabb hatású iratokban, névsorokban.
Ugyanakkor pont ezért van bennem néhány kérdés, mert soha nem éltem két névvel.
Innentől kezdve minden - még a nem annyira hivatalos helyeken is meg kell adnom mind a kettőt? Aláírásnál se elég csak az egyik?
Pl. Jelentkezek valahová a teljes, anyakönyvezett nevemen, ami pl. Kováts Annamária Rebeka, és ha Kováts Annamáriaként mutatkozom be, már be se engednek?
Ha valamilyen oknál fogva csak az egyik nevemet írják rá egy dokumentumra, abból is probléma adódhat?
Mire készülj, így 3 darab keresztnév társaságában azt tudom mondani, rengeteg írásra, több okból kifolyólag:
Mindenhol leírni a full neved, akár 50 példányban, nem jó móka, de nálunk (AUS) mindig megkérdezik volt e név módosítás, mert ha volt azt is le kell írni (ezért nem szabadultam meg a felesleges 2 keresztnévtől, mert még többet kellene írni).
Vagyis ennyit tudok mint tény, a többi még úgy lesz ahogyan érzed.
Arisztokratikus a második keresztnévtől? Ez jó volt, mehet a humor kategóriába
Egyébként meg minek a kettő, ha már most azon agyalsz hogyan fogod rövidíteni?
Sokféle felmenőm van, mellékesen megjegyezve, igen: arisztokraták is. Nem mintha számítana egy teljesen más politikai rendszerben. 😂 És megjegyzem, a neofeudalizmus ötletét is mélyen megvetem.
Csak szépen hangzanak egymás mellett. Két rövid névről van szó, mind a kettő két szótag. Egyáltalán nem a kacifántos kategória.
Szívesen kimondom a kettőt, egyáltalán nem nyűg, csak érdekelt, hogy mire érdemes figyelni, ha két névvel él az illető.
A lőtéri kutyát nem érdekli, hány keresztneved van.
Olyankor szoktam csak megadni a második keresztnevem, ha valami szigorúbb azonosító eljárásra számítok amin bukhatok, tipikus példa a repjegy, ahhoz a teljes nevem adom meg ami a személyi igazolványomban van. Az ilyen eseteken (meg nyilvánvalóan a hivatalos ügyintézéseken) kívül kb sehol nem használom.
Amúgy semmi arisztokratikus nincs benne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!