Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lendüljek ezen át?

Hogy lendüljek ezen át?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok 2 csodaszép gyerekem van. Kicsit panaszkodni szeretnék név nélkül...mindenünk meg van, keményen dolgozok, két egészséges, okos gyerkőcöm van. Boldog is lehetnék, de aki azt mondja, a pénz nem boldogít, az hazudik. Egész nyáron nem tudunk el menni sehova. Egyszerűen akárhogyan csinálom, nem marad pénz mire mindent kifizetek. Most is maradt 40ezer ftom. Abból egy fürdő is 10ezer, úgy hogy megértik, nem tudok venni semmit ott. Mindig viszünk kaját. Annyira unom az egész pénztelenséget, de ami jobban bánt, az az, hogy a gyerekek tudják és megértőek. A szívem szakad meg, hogy nem tudok nekik élményt adni. Persze itthon mindent megprobálok, együtt töltött idő...de az nem olyan :( nagyon rányomja a bélyegét a hangulatomra. És a környezetemben van jó pár ember aki arra panaszkodik, hogy nincs pénze, közben itt nyaral, ott nyaral...

Nem értem miért panaszkodnak, ők biztosan nem tudják mikor fizetésig van még 2 hét és a maradék pénzedet napi szinten osztod el a maradék napokkal, mennyit költhetsz 😪 többlet munkát nem tudok vállalni, mert a gyerekeimtől sem akarom el venni az időt. Meg nincs is olyan segítségem. A kiadásaimat már csökkentettem, sajnos így van, hogy marad havi 40-60ezer. Most, hogy nem kell a sulit befizetni, 30al több, de az el megy az itthoni kajára simán...

Más is van ilyen nyomorult helyzetben? Siralmas, sírhatnékom van napi szinten...

2024. júl. 20. 08:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez alapján nem egyértelmű, mennyire tudatos a havi költekezés... Nem tudni, mennyi van benne még, mint spórolási lehetőség...
2024. júl. 20. 09:38
 12/17 anonim ***** válasza:

A kérdést és a komment szekciót olvasva úgy gondolom, hogy talán olykor áldozatokat kell hozni azért az életben, amik igazán fontosak. Elhangozott a kérdésben a töbletmunka opciónak az elutasítása, a gyerekekkel töltött idő hiánya miatt. Nos a kiadásokat egy ponton nagyon nehéz még lejebb vinni az életszínvonal romlása nélkül. Ezért, hogy több pénzhez juss, valamivel többet vagy alapvetően más munkát kell vállalnod, ami esetleg nagyobb felelősséggel bír és nagyobb jutalommal. Természetesen ez nem egyszerű tudom, de sajnos matek szempontjából nem fogsz tudni nekik többet meg adni ha így folytatod. Bár csoda egy gyermek főleg az anyáknak, ugyan úgy felelősségekkel jár a valós életben, és itt minden téren értem. A nevelés időt, energiát és pénzt is megkövetel és aki ezzel nincs tisztában az sajnos az érzelmekkel vezérelt gondolkodás mentén bele eshet abba a szituációba, mikor a racionális oldalon nehezen jönnek ki a költségek. Bármennyire is szeretne valaki mindent meg adni a gyermekének, egy ponttól valószinűleg közbe szól az anyagi háttér.

Nos 2 megoldás játszhat szerepet.:

1. plusz munka és ezzel azt az elvett időt kompenzálhatod velük majd a kiránduláson vásárolt élményeken. Vagy pedig más munka (képességeidtől lehetőségeidtől függően).

2. pedig nem tenni semmit és megvárni azt, hogy felnőnek és elkezdenek dolgozni, aminek a fizetségéből bepótolják azokat a vágyakat, amik elmaradtak.

Ha bele gondolsz mind 2 esetben az áldozatot az idővel szemben hozod meg. Valamit valamiért. Neked kell eldöntened mi a fontosabb, és az élet inkább ilyen döntések halmazáról szól, mint az abszolut nyerésről ahol semmi áldozatért nagyon sokat kapok vissza.

2024. júl. 20. 09:51
 13/17 anonim ***** válasza:
58%
Gyerekek apjaval mi a helyzet? Nem fizet gyerektartast?
2024. júl. 20. 12:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy le leszek pontozva, de keress magad mellé egy társat; nem tudom, mi az oka annak, hogy egyedül vagy, de az érzelmi stabilitás mellett anyagi biztonságot is ad, ha 2 kereső van a családban, nem pedig 1.
2024. júl. 20. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Én is azt kérdezem, a gyerekek apja hol van a képben? Jár gyerektartás, az nem úgy van, hogy csak Te nyűglődjél anyagilag.
2024. júl. 21. 04:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze mert olyan konnyu 2 gyerekkel tarsat kereseni
2024. júl. 21. 04:49
 17/17 A kérdező kommentje:

#14 ez nem ugy működik, hogy lesz valakid és egy csapásra megváltozik az anyagi helyzeted...normál esetben évek, mire hogy hátra dőljek, már ha olyan a másik fél

#15 éli a világát. Azt hiszi 20 per gyerek elég. De legalább vásárolna nekik...

#16 nem volt még ezzel problémám. Nem okozott akadályt a 2 gyerek idáig. Inkább bennem volt a blokk, hogy nem akarok senkit magam mellé

2024. júl. 21. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!