Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lendüljek ezen át?

Hogy lendüljek ezen át?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyuka vagyok 2 csodaszép gyerekem van. Kicsit panaszkodni szeretnék név nélkül...mindenünk meg van, keményen dolgozok, két egészséges, okos gyerkőcöm van. Boldog is lehetnék, de aki azt mondja, a pénz nem boldogít, az hazudik. Egész nyáron nem tudunk el menni sehova. Egyszerűen akárhogyan csinálom, nem marad pénz mire mindent kifizetek. Most is maradt 40ezer ftom. Abból egy fürdő is 10ezer, úgy hogy megértik, nem tudok venni semmit ott. Mindig viszünk kaját. Annyira unom az egész pénztelenséget, de ami jobban bánt, az az, hogy a gyerekek tudják és megértőek. A szívem szakad meg, hogy nem tudok nekik élményt adni. Persze itthon mindent megprobálok, együtt töltött idő...de az nem olyan :( nagyon rányomja a bélyegét a hangulatomra. És a környezetemben van jó pár ember aki arra panaszkodik, hogy nincs pénze, közben itt nyaral, ott nyaral...

Nem értem miért panaszkodnak, ők biztosan nem tudják mikor fizetésig van még 2 hét és a maradék pénzedet napi szinten osztod el a maradék napokkal, mennyit költhetsz 😪 többlet munkát nem tudok vállalni, mert a gyerekeimtől sem akarom el venni az időt. Meg nincs is olyan segítségem. A kiadásaimat már csökkentettem, sajnos így van, hogy marad havi 40-60ezer. Most, hogy nem kell a sulit befizetni, 30al több, de az el megy az itthoni kajára simán...

Más is van ilyen nyomorult helyzetben? Siralmas, sírhatnékom van napi szinten...

júl. 20. 08:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak igy. Fel a fejjel. A gyerekek ertekleik es ertik ami tortenik. Ez nagyon fontos.
júl. 20. 08:41
 2/17 anonim ***** válasza:
18%

A pénz nem boldogít! (hiába vallod az ellenkezőjét)

Ha pénz nélkül nem érsz eleget, pénzzel sem fogsz...

Egészen más itt a probléma...

júl. 20. 08:42
 3/17 anonim ***** válasza:
Végülis mi az amit hiányolsz? Mondjuk egy több napos nyaralás? Balaton mondjuk? Ne értsd félre, nem kötekedésből kérdezem, hanem kíváncsiságból, mert számomra nem derült ki pontosan, hogy mire vágysz. Nekem nincs gyerekem, lehet, hogy ezért nem világos számomra a helyzet. :)
júl. 20. 08:42
 4/17 anonim ***** válasza:
14%
Talán nem kellett volna 2 gyereket vállalnod, ha nincs anyagilag nem úgy állsz és elég lett volna 1 is és annak mindent megadni. De ja tudom, majd jön rá vmi megmagyarázò válasz. Mind1, amit főztél azt edd meg. Mi meg helyetted is utazunk Spanyolországba jövő héten. :)
júl. 20. 08:52
 5/17 A kérdező kommentje:

#1 igen, de nagyon fáj, mikor azt mondják, "anya, ugysincs pénzünk el menni. De nem baj, ez van". Szívem szakad meg komolyan. Ők nem tehetnek róla.

#2 Akkor máshogyan fogalmazok. Nem boldogít a pénz, de felszabadít. Segít boldog élményeket és pillanatokat szerezni. Egy nyamvadt pizzát se tudok rendelni pl 2 havonta, hogy itthon mese közbe megegyük. Mindenünk meg van, de a pénz az nagyon nem. Én úgy gondolom sokat érek pénz nélkül is. És ezt tanítom nekik, hogy akárhogy nincs semmid, mégis adni kell a még rosszabb helyzetben lévőknek. De mikor el mész fagyizni velük, nem veszel magadnak, mert így 1 gombóccal több jut nekik és tudják miért nem kérem, akkor maguktól momdják, hogy akkor nekik elég 1, de én is vegyek...szóval ha mindhárman megtehetnénk, hogy 2 et vegyek, marnem nyomasztana ennyire. De ez csak egy apró hülye példa. Nem akarok bunkó lenni, de akkor te nem tudod, milyen az mikor 2000 ft hó végén kiment minket...

#3 nem maga a nyaralás, az élmény szerzés. 3 éve el szeretnénk menni egy kalandparkba. A nagy nagyon szeretné. A kicsi meg szeretne el menni a város legujjabb fürdőjébe. De 6000 ftos belépő per fő nem engedhetem meg. Vagy csak el menni pl egy éjszakára valahova. Másik városba csak sétálni. Annak is költsége van. Nem kell nekünk több napos balatoni nyaralás. Sőt...nem is vágynak. Inkább napi kiruccanásoo vagy csak egy billiárd stb.

júl. 20. 08:56
 6/17 A kérdező kommentje:
#4 nem tudom van e gyereked, nő vagy férfi vagy...de ezt amit képviselsz, az nagyon gusztustalan. Szerinted erre vállaltam gyereket? Egy nő magának szűl gyereket. Nekem ők a világom. Lehet te mész spanyolba, de engem minden este és reggel puszival várnak. És büszke vagyok magamra és a gyerekeimre. Lehet neked van pénzed mindenre, nekem minden mas van csak pénzem nincs. És sose taposnák egy embert meg, még név nélkül sem.
júl. 20. 09:01
 7/17 anonim ***** válasza:

Azt írtad, marad 40e Ft-od...

Nekem egy kérdésem merült fel: mennyire vagy tudatos "pénzhasználó"? Azért a pénzügyi tudatosságot, a szervezést, a tervezést, a spórolást stb. az emberek 99%-ának tanítani kell, mert nem tudnak bánni a pénzzel, hisz más értékek vannak a preferenciájuk élén.

júl. 20. 09:05
 8/17 A kérdező kommentje:
#7 annyira, hogy ahogy megkapom a fizetésem, befizetem minden kötelező dolgot. Majd ami marad, abból el megyek nagybevásárlást csinálni. Mivel addigra kb minden kifogy. 2 hétre bevásárolok 40 ezerből. Ebbe benne van tisztasági, étel, minden. Aztán marad amennyi marad. Azt be kell osztanom. Max 60ezer. Azt elosztva 30 nappal. Marad kb napi 2000 ft. De ez a max. Nem szokott ennyi lenni.
júl. 20. 09:10
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

Mennyire tudatos az energiafelhasználás?

Milyen jellegű élelmiszereket veszel, milyen ételek, italok vannak otthon?

Nekem is volt spórolós időszakom...

júl. 20. 09:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Nagyon alacsony a rezsim. Állalányt fizetek, általában túl fizetésem van. Ételből közép kategoriát veszek, ital víz illetve szörp. Igyekszem több napra főzni is.
júl. 20. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!