Hogyan lendüljek túl a félelmeimen, hogy ne féljek az albérlet és/vagy lakótárs kereséstől?
Ha koliba mentél volna, ugyanez lett volna a helyzet, hogy teljesen ismeretlen emberekkel lettél volna összerakva egy szobában, ráadásul ott még csak nem is lett volna külön szobád, mint egy albiban.
Ovassál a neten, hogy mire kell ügyelni az albérleti szerződés aláírásakor. Mot nem nehéz a COVID miatt albit keresni. A járványtól ne félj, oltasd be magad, akkor nagyobb bajod nem lesz,mégha antivaxxer is a lakótárs.
1 Nincsen senki, aki tudna segíteni. Pontosabban egy barátomat kérdeztem róla, de nem segített és úgy vettem le, hogy neki is inkább a szülei intézték. A szüleim azt mondták, hogy ha szeretném, akkor eljönnek velem megnézni, de ennél többet nem tudnak segítni, sosem béreltek lakást ők sem és nem tudják hogyan működik.
2 A koli szerintem más. Legalábbis nekem azzal kapcsolatban sosem voltak ilyen félelmeim. Ott mindenki egy idegennel kerül össze és ez a természetes. Valamint a koliban kevésbé függsz a többiektől, hiszen vannak mindenkire együttesen vonatkozó szabályok, mindenki egyforma, nincsen semmiféle alá-fölérendeltségi viszony, külön jelentkeztek, külön fizettek, fix költségek vannak stb., tehát az albérlethez képest ebből a szempontból “biztonságosabb”, ha lehet így mondani. Szóval például a kollégiumban téged egyáltalán nem befolyásol az, hogy most a másik hogyan fizeti a kolis díját, a másik kiköltözik a koliból a félév közepén, a másik mennyi vizet vagy klímát vagy akármit használ stb. Úgyhogy nekem ebből a szempontból a kollégium mindig jobb választásnak tűnt.
Nekem pont azt mondták ismerősök, hogy szerintük most pont nagy a zűrzavar és nehezebb albérletet, lakótársat találni. Sokan ugye nem mondták vissza az albérletüket a távoktatás alatt, illetve a többség bizonytalan, hogy most jelenléti oktatás lesz-e vagy sem. Én mindenképpen költözni szeretnék, de valaki pl. távoktatás esetén inkább maradna otthon és neki akkor nem mindegy, hogy most van-e egy élő albérlet szerződése, letette-e már a kauciót stb., vagy sem. Úgyhogy csak ebből a szempontból hivatkoztam a járványra, nem attól félek, hogy megfertőződöm-e vagy ilyesmi.
Első vagyok. Teljesen jól látod, ég és föld a koli meg az albérlet, és jól leírtad, mik miatt. Viszont az embernek nincs más választása ilyenkor (hacsak nem lakik nagyon közel), muszáj albérletbe menni.
Szerintem mindenképp hívd el a szüleidet majd albérletet nézni, most oké, hogy ők se értenek hozzá, de több szem többet lát. Én a neten utánaolvasgattam ezeknek a dolgoknak, igazából az a lényeg, hogy jól el kell olvasni a szerződést, papír nélkül pénzt ne adjál senkinek, meg azért nagyjából be lehet lőni, ki a megbízható. Én lakást nézni is csak egyedül tudtam menni, így én olyankor pénzt se vittem magammal, de szülőkkel biztonságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!