Szerintetek járna a nőknek menstruációs szabi, 1-2 plusz nap?
Szerintem simán járhatna, hiszen tudom, hogy néha elképesztően fáj.
Ugyanakkor nem tudom mennyire használnám ki. Elképzelve, hogy ezer éve készülök egy fontos meetingre vagy prezentációra, tuti nem adnám fel a menstruációm miatt, még akkor sem, ha tudom, hogy korántsem fogok olyan jó teljesítményt nyújtani (kialvatlanul, fájdalmak közepette). Szóval azt hiszem nőként mindenképpen hátrányba kerülök.
Nőként írom: NEM.
Nagyon kis százalékot érint ennyire súlyosan (pláne ha mondjuk szedne fogamzásgátlót). Más egészségügyi okok is vannak ami miatt valaki nem képes dolgozni, ők is megoldják betegszabiból, táppénzből.
Nőként sosem értettem hogy miért kellene erre bármilyen felmentés.
Aztán pár év múlva a semmiből elkezdett nekem is fájni. Úgy ahogy kell, görcsölő has, derék, combok, amitől fel sem tudok kelni, hányinger, hasmenés, ver a víz. Aludni nem tudok, mert a fájdalomtól rémálmaim vannak, feküdni nem tudok, mert mindenem feszül, lényegében csak vonszolom magam a napon végig. Azóta másként tekintek erre.
Szerencsére azóta (részben kezelésre) javult a helyzet, ritka az ilyen elcseszett menstruációm (max. minden 3-4 alkalom), viszont sajnos továbbra sem tudok vele jól kalkulálni. Arra mindenesetre jó volt, hogy megértsem, hogy sajnos nem vagyunk egyformák, vannak szerencsések ugyan, de sokaknak legalább egy ideig az életében van ilyen jellegű problémája és a legjobb ha megértőek vagyunk, mert velünk is megeshet még.
Sajnos nem tudok előre kalkulálni.
Van hogy keves van, akkor használható vagyok.
Máskor viszont hasmenéssel jár, és nem 1 percig úlök a wc-n...
Fáj is, testszagom is erőssebb ilyenkor, borzasztó.
Mindig kiveszek 1 nap szabit, de tény hogy így elfogy :(
Nagyon szar dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!