Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért néznek másképp arra,...

Miért néznek másképp arra, akinek nincs gyereke ? Miért gondolják, hogy könnyebb neki minden? Főleg ha egyedül él.

Figyelt kérdés

Teendők akkor is vannak, főleg ha nem csak munkából áll az élete. Ha van autó, azzal is foglalkozni kell, vinni szervizbe , műszaki, orvoshoz menni, bevásárolni, ügyet intézni.

Szerintem ketten, gyerek mellett is könnyebb valamivel ,mint teljesen egyedül.

júl. 19. 10:28
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
88%

28. A gyerekre vágyás és a vágy hogy szülő akarsz lenni erősebb mint a gyerekkel járó problémák. Persze panaszkodnak mert nehéz és fárasztó, de sok jót is kapnak a gyerekeiktől és az semmihez sem fogható érzés.

És ezt most úgy írom, hogy nekem nincs gyerekem, mert nem akarok.

júl. 19. 11:34
 32/47 anonim ***** válasza:
78%

Én gyerektelen nőként azt tapasztaltam, hogy pár szülő ha meghallja, hogy nincs gyerekem, akkor valahogy rámirányítja a frusztrációját a gyerekvállalással kapcsolatban, amit nem szabad amúgy kifejeznie máshol. Valahogy így feljogosítva érzik magukat emberek, hogy megjegyezzék, hogy te persze kipihent vagy, nem kellett felkelned éjszaka ötször. Neked nyugodt hétvégéd volt, nem volt beteg a gyerek. És egyszer egy kollégától, hogy ezt miért mondja nekem, nem örül talán, hogy van gyereke? Vagy amikor vállalta, akkor nem tudta hogy lesz egy nehéz időszak? És könnyebb lesz így, hogy nekem mondogatja ezeket? Aztán arra csak azt mondta, hogy hát én nem tudom, milyen nehéz. De én azért nem vállaltam soha gyereket (50+), mert ez egy tudatos döntés volt, többek között mert láttam, hogy nehéz. És nem értem, hogy mások miért nem sejtették előre és miért tesznek megjegyzéseket, hogy nekem könnyű így az élet. Mondtam ennek az adott kollégának, hogy neked se tartottak pisztolyt a fejedhez, mikor fogant a gyerek, és somolygott hogy hát nem tudod te hogy történt az.

Szóval én nem vitatom, hogy gyerekkel nehezebb, de ezek jó dolgok, és aki akart gyereket, az túljut a nehezebb időszakon és később könnyebb lesz. De attól nem lesz könnyebb, hogy megjegyzéseket tesz a gyerektelenre, csak mert az nem szenved látványosan.

júl. 19. 11:38
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondják, hogy gyerek nélkül könnyebb, mert az, akinek van gyereke, ezt nyilván tudja.

Én is voltam egyedül saját albérletben, aztán ketten a férjemmel, aztán most már van két gyerekünk.

Szóval tapasztalatból mondom én is, hogy egyedül feleannyi feladatod van, mint amikor akárcsak egy gyereked van. Ez, hogy bevásárlás, kocsiszervíz, ezt annak is csinálnia kell, akinek gyereke van, sőt: gyerekkel több dolog fogy, több kaja, ruha, pelenka, játék, így sokkal több helyre mész többször bevásárolni. Amíg egyedül voltam, elmentem hétvégén egyszer bevásárolni fél óra alatt, és kész. A gyerekkel megyek még 5 másik féle boltba is, meg tápszert venni, meg gyerekorvoshoz, meg védőnőhöz, meg ringatóra, satöbbi.

A takarítás meg pláne, van egy 3,5 évesem meg 1 évesem, na itt szó szerint egész nap lehet utànuk pakolni és akkor sincs rend. Amikor egyedül voltam, egy héten egyszer kitakarítottam gyorsan a kis lakást és kész, én felnőttként tizedannyit se koszoltam, mint egy gyerekem.

Na meg az is nyilvánvaló, hogy 1 fő el tud férni garzonban is, családos ember nem, ilyen értelemben tényleg "elég" a garzon neked.

De egyébként nyilvàn én is tisztában vagyok vele, tapasztaltam gyermektelenként, hogy akinek nincs gyereke, az a társadalom szemében valahogy "kevesebbet ér", de nem ilyen értelemben, mint ahogy leírodm

júl. 19. 11:39
 34/47 A kérdező kommentje:
Azt tényleg nem értem, hogy aki annyira gyereket akart , utána miért csak panaszkodik, hogy fáradt, meg gyerek mellett nincs 5 perc nyugta. Ismerek ilyet. Olyat is többet, akiknél a gyerekek már nagyok , külön élnek, de a szülő jár át hozzájuk takarítani. 20-22 éveseket miért nem nevelik meg önállóságra? Anyjuk jár át a szennyesért is és panaszkodnak, hogy nincs idejük semmire..
júl. 19. 11:39
 35/47 anonim ***** válasza:
51%

Ha erősebb, akkor miért panaszkodnak? Meg főleg miért a gyerekteleneken töltik ki a keseredettségüket? Meg miért a gyerektelenektől várják el hogy többet tegyenek helyettük?

júl. 19. 11:41
 36/47 anonim ***** válasza:
40%

35. Te nem panaszkodsz semmi miatt soha senkinek?

Szerinted kinek panaszkodjanak, a gyereküknek és az ő életét tegyék tönkre?

Szerintem senki sem várja el hogy a gyerektelenek többet tegyenek főleg helyettük, ezt amúgy nem is igazán értem mire gondoltál...

júl. 19. 11:45
 37/47 anonim ***** válasza:
73%

Olyan dolog miatt, amit én akartam, miért panaszkodnék?

"Szerintem senki sem várja el hogy a gyerektelenek többet tegyenek főleg helyettük"

Hát, a legtöbb munkahelyen nem áll meg az élet mert valakinek beteg a gyereke, fellépése van a gyereknek, otthonról tanul a gyerek és kell neki a gép, menni kell beíratni a gyereket hegedűórára, stb. Ilyenkor a gyerektelen kollégáknak kell helyettesíteni.

júl. 19. 11:50
 38/47 anonim ***** válasza:
26%
37. Kérdezd meg a kérdezőt, ő is panaszkodik pedig ő akar egyedül élni...
júl. 19. 12:03
 39/47 anonim ***** válasza:
35%
Az, hogy valaki azt mondja, nehezebb gyerekkel, még nem panaszkodás.
júl. 19. 12:05
 40/47 anonim ***** válasza:
60%

"Szerintem senki sem várja el hogy a gyerektelenek többet tegyenek főleg helyettük..."

Dehogynem, pl túlórák tekintetében. Mindig azokat szopatják, akiknek nincs gyereke, mintha nekik nem lehete ugyanúgy ezer teendőjük az életben.

júl. 19. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!