Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gáz, hogy még ezt is ennyire...

Gáz, hogy még ezt is ennyire sajnálja?

Figyelt kérdés

Van egy pasi barátom, aki még az 1000ft-os reggelire se volt képes meghívni. Állítva, hogy ő csóró, közben nagyon jól keres. Nekem jelenleg nincs keresetem.

Én anno mikor dolgoztam meghívtam erre arra azért. Mondjuk akkor ő is, de ilyen nagyon apró dolgokra.

2024. júl. 5. 18:07
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
13%
Miért kéne megvenned a fél pékséget? Szerintem túltolod a biciklit.
2024. júl. 5. 19:15
 22/48 anonim ***** válasza:
80%

Te írtad, hogy hazudok :D

Miben hazduok akkor mégis?

Igen, elírtam a mondatban mert átfogalmaztam amit elsőnek akartam írni, és véletlen ott maradt a "senki" szó a bárki helyett, de ezen kívűl mégis mi a problémád?

Azt meg, hogy kinek a javára, úgy értettem, hogy az ő kontójára, de nyilván ebbe is bele kell kötni.

Ezen kívűl mi a kamu szerinted?

Egyébként rohadtul mindegy, hogy miről van szó, meghívásról vagy éppen valami szívesség tételről, ha nem kölcsönösek ezek a dolgok akkor az egyoldalú "barátság". Nem azt kell nézgetni, hogy most éppen ki hány forintot vagy hány percet áldoztott a másikra, hanem hogyha valaki a barátod akkor tök ALAP dolog, hogyha kér valamit vagy ilyesmi akkor megteszed neki, ha előtte mondjuk 10 másik dologban segített neked vagy elvitt ide-oda stb..

Szerintem pont az ilyen dolgok miatt rohadt ritka és kevés az őszinte kapcsolat, mert sokaknak csak addig kell valaki amég hasznot remélnek belőle. Ennyi.

Tovább pedig nem kívánom fírtani a dolgot.

2024. júl. 5. 19:20
 23/48 anonim ***** válasza:
76%

"Igen, elírtam a mondatban mert átfogalmaztam amit elsőnek akartam írni, és véletlen ott maradt a "senki" szó a bárki helyett, de ezen kívűl mégis mi a problémád? Azt meg, hogy kinek a javára, úgy értettem, hogy az ő kontójára, de nyilván ebbe is bele kell kötni."

Mindent értettem csak bent hagytad és ez így elég hülyén néz ki.

"Egyébként rohadtul mindegy, hogy miről van szó, meghívásról vagy éppen valami szívesség tételről, ha nem kölcsönösek ezek a dolgok akkor az egyoldalú "barátság". Nem azt kell nézgetni, hogy most éppen ki hány forintot vagy hány percet áldoztott a másikra, hanem hogyha valaki a barátod akkor tök ALAP dolog, hogyha kér valamit vagy ilyesmi akkor megteszed neki, ha előtte mondjuk 10 másik dologban segített neked vagy elvitt ide-oda stb.."

Ezzel a részével egyet is értek.

"Szerintem pont az ilyen dolgok miatt rohadt ritka és kevés az őszinte kapcsolat, mert sokaknak csak addig kell valaki amég hasznot remélnek belőle. Ennyi."

Ezért vagy antiszociális? :)

2024. júl. 5. 19:25
 24/48 anonim ***** válasza:
15%

Bocs, de ha te nem hasznot remélsz a másiktól akkor mégis mit?

Magunkba mindig elfelejtünk nézni.

Az emberi kapcsolatok nagy része erről szól: lopkodjuk egymástól az energiát.

Kevés az olyan ember aki igazán tud adni.

Te ilyen vagy?

2024. júl. 5. 19:33
 25/48 anonim ***** válasza:
14%
*Kevés az olyan ember aki igazán adni tud.
2024. júl. 5. 19:34
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Marha nagy barátság lehet ez, ha ezt számolgatod.

A barátság nekem a nagy beszélgetésekről meg egymás segítéséről szól. És a beszélgetéshez nem kell beülni, lehet a parkban sétálni vagy éppen valamelyikünk otthonában lenni. Otthon persze megkínálnám egy kis sütivel, üdítővel, de a beszélgetés lenne a lényeg.

Egyébként meg mindenki reggelizzen otthon és találkozzunk utána. Nekem ez az elvem. El nem indulnék otthonról éhgyomorral a városba.

2024. júl. 5. 19:36
 27/48 anonim ***** válasza:
21%

"de nem mindegy, te meghívod a másikat egy étterembe pizzázni, te pedig kapsz egy gombóc fagyit. :D"

"és nem is tartom jó dolognak számolgatni, hogy ki mire hívta meg a másikat meg hányszor"

Pedig pont azt csinálod a fagyis példáddal élve. Ez megint egy önellentmondás.

2024. júl. 5. 19:38
 28/48 anonim ***** válasza:
18%

Az elvárás és a haszonszerzés rokonértelmű fogalmak.

Ha te nem tartod magad haszonszerzőnek de elvárod hogy visszahívjanak az ugyanúgy a haszonszerzésről szól.

2024. júl. 5. 19:42
 29/48 anonim ***** válasza:
83%

Ez egy becsületbeli ügy és mindenkinek magánál pattog a labda.

Neki kell tudni érezni hogy mennyit tud és akar adni a másiknak.

2024. júl. 5. 19:46
 30/48 A kérdező kommentje:
Igazatok van
2024. júl. 5. 19:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!