Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A cigányokat miért utálják...

Olah rikardo kérdése:

A cigányokat miért utálják ilyen sokan?

Figyelt kérdés
Nagyon sok olyan kommentet láttam ezen az oldalon ahol le írják mennyire utálják őket, meg igazábol mindenhol, volt olyan nem 1 hanem több osztálytársam aki azt mondta hogy “megölném magam ha cigány lennék” ez után ezt valaki tovább mondta egy romának és másnap meg is verte, én már találkoztam jó és rossz romákkal de nem volt semmi baj.

2024. jún. 22. 07:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Mert adtak rá okot.
2024. jún. 22. 07:57
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert adnak rá okot.
2024. jún. 22. 09:01
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert köcsögök, még a nők is
2024. jún. 22. 09:03
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon kevés olyan van közöttük, aki mondjuk tudós professzor, feltaláló, építőmérnök stb. De a művészetekben sem jeleskednek. A költők, festők is naiv alkotók.

Ezzel még nem lenne semmi baj. És azokkal sem, akik ugyan iskolázatlanok, szerény körülmények között élnek, de rendesen dolgoznak. Sajnos általánosítunk, és hát (vesztükre) látszik rajtuk, hogy cigányok. Mi meg kirekesztők vagyunk.

(Emlékszem például Oláh Ibolya szereplésére. A fórumban kétféle bejegyzés volt. Az egyik arról írt, milyen jól énekel, szép a hangja. Mások arról, hogy becsületére válik, hogy nehéz sorsú emberként elindult, és jól helyt áll a versenyen. De sokan csak annyit írtak, hogy cigány, és hogy az utcán keresi a betevőt. De Radics Gigi sem járt sokkal jobban.)

Arányokat nem tudok, de nagyon sokan bűnözésből élnek. Öröklik, családi hagyomány. És itt sem fehérgalléros gazemberek, hanem az alja nép még ebben is. Rablás, kifosztás, gyilkosság stb.

Hát ezért.

Voltak olyan mesterségek, amelyeket évszázadokon át űztek, de már az kihalt. Pl. a teknyővájó (így). De hát könyörgöm, annak már vagy száz éve! Meg vályogot sem kell vetni. Két-három generáció is felnőtt már. Lehetne mást kitanulni. De nem. A segélykéért egyszerűbb sorba állni. És nem a pulyára költi, hanem elissza.

Kap ingyen lakást az önkormányzattól. Eltüzeli a parkettát. Volt olyan akció, hogy kaptak napos csibéket, hogy neveljék fel. Adják el a tojást, a felnőtt madarakat. Ebből el tudtak volna indulni állattartásban, és pénzhez jutni. De nem. Felzabálták. Megint nem volt semmijük.

Olvastam valahol, hogy a „vallásuk” szerint Isten őket azzal büntette, hogy soha ne leljenek hazára, mindenhonnan vándorolniuk kell, soha senki be ne fogadja őket.

De sokuk tesz is ennek érdekében.

2024. jún. 22. 09:06
 5/22 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
95%
Nem tudom, mennyire kell burokban élned, hogy ennyire ne legyél képben a magyarországi kultúrába mélyen beivódott cigányellenességgel.
2024. jún. 22. 09:32
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
5. Nem is magyar sajátosság. Eléggé általános
2024. jún. 22. 09:39
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Én félvér vagyok és nagyon dühös vagyok a bűnöző, erőszakos "fajtársaimra", mert én nem vagyok olyan mint ők, mégis rengetegen úgy kezelnek. Az a vicc, hogy apám cigány, anyám pedig magyar, mégis apám egész gyerekkoromban azt szajkózta, hogy nagyon vigyázzak a cigányokkal, nagyon válogassam meg, hogy kivel barátkozok közülük, mert átbaßnak, megvernek stb. Nagyon sokáig szégyelltem a származásomat, néha még most is egy kicsit. Mivel nem látszik rajtam nagyon hálistennek, ezért ha tehetem, akkor inkább nem dicsekszem vele...
2024. jún. 22. 09:51
 8/22 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"másnap meg is verte"

Meg is válaszoltad a kérdésedet.

2024. jún. 22. 09:59
 9/22 anonim ***** válasza:
87%

Nem a roma rasszal van a probléma, hanem egy olyan életstílussal, gondolkodásmóddal, mentalitással, amelyet semelyik rassztól sem fogad el mosolyogva a normális többség. Nekem semmi előítéletem, bajom nincs azokkal a romákkal, akik normálisan igyekeznek viszonyulni a többi emberhez, - megpróbálnak tisztességesen élni, dolgoznak, tanulnak, tekintettel vannak a körülöttük élő emberekre is. Számolatlan romával dolgoztam együtt és a mai napig van roma származású kollégám. Lehet, hogy csak nekem van valószínűtlen szerencsém, de soha egyikkel sem volt orvosolhatatlan nézeteltérésem, valamennyivel együtt tudtam működni és nagyon komoly munkabírásról tettek már nem egyszer tanúbizonyságot.

Bármelyik rasszban megtalálható az olyan kategória, amely szélsőségesen negatív módon viszonyul mindenhez, mindenkihez, - ez nem kifejezetten roma privilégium!

2024. jún. 22. 10:09
 10/22 anonim ***** válasza:
42%
Te szatyorban élsz, vagy a franc??? Lefogadom, hogy ilyen kis budai valagam_beteszem_az_autóba gyerek vagy, akinek sejtelme sincs a hörcsöggömbjén túli világról. Néha mehetnél gyalog vagy tömegközlekedéssel, esetleg ha bátor vagy, bemehetsz egy-egy rosszabb környékre is. Asszem felnyílna a szemed, amikor a bringadat ellopják, amint hátat fordítasz...
2024. jún. 22. 10:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!