Fel szoktatok magatok után takarítani az étteremben?
Tegnap anyumékkal és a 13 hónapos gyerekemmel egy pizzázóban voltunk. Persze a gyerek úgy evett, ahogy otthon, még én is kajás lettem. Feltakarítottam utána, de anyum szerint azért vannak az ott dolgozók.
Sok helyen látom, hogy emberek milyen mocskot és disznóólat hagynak maguk után, ők otthon is, vagy szimplán élvezik a helyzetet, hogy valaki úgyis megcsinálja?
Alap dolog (kéne, hogy legyen), hogy nem hagyok magam után rendetlenséget, disznóólat, legyen szó hotelszobáról, vagy éttermi asztalról. Vagy igazából más helyről is, de a kérdés nem azokról szól.
Szüleim is így neveltek, én magam is úgy gondolom helyesnek, hogy nem hagyom szétdobálva a szemetet, ha leesik valami, összeszedem. Tányérokat is össze szoktuk pakolni egy stócba, tetején az evőeszközökkel (ha nincs bennük étel), amikor végeztünk, hogy könnyebb legyen a pincérnek elvinni azokat.
Sokat mondó dolog, ki hogyan hagyja maga után ott az asztalt, szobát.
Egy időben hotelben dolgoztam, hivatalosan front office-ban, de ha gáz volt, mentem az étterembe is segíteni. Borzasztó, mik voltak ott néha... valaki a már felhasznált teafilterét visszadobta a dobozba, aminek helyétől pár lépésre volt a kuka, a pult alatt, látható helyen. Abba a dobozba sikerült, amiben ott sorakozott a többi filter, amiket még fel lehetett volna használni.
Valaki leöntötte a fehér abroszt kávéval (ami meg megesik, megeshet bárkivel), ezt pedig a kenyérkosárból kivett (amiben amúgy a reggeli végén is volt még jócskán), külön a kenyérnek fenntartott kendővel maszatolta szét.
Kifli darabok, egyéb leesett ételdarabok a földön, és volt, aki ezeket be is rugdosta olyan helyre, ahol azt hitte, nem vesszük észre.
Olyan is volt, aki szimplán a pultra, a kaják mellé rakta a szemetét közvetlenül, pedig a kuka üres is volt, jól látható helyen. És ezek egy 4*-os hotelben történtek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!