Szobalanynak akkor is kell takarítani, ha a vendég egész nap bent van a szobában? Vagy olyankor bemegy és úgy takarít hogy ott a vendég?
Ahol Én dolgoztam, ott napközben is 1x be kellett menni a maradó vendégek szobájába, persze ha csak nem volt kint a tábla, hogy nem kér takarítást.
Ilyenkor egy gyors szellőztetés, ágynemű megigazítása, wc papír töltés, szemét összeszedése volt a feladat. A törölközőt is csak akkor vittük ki és cseréltük, ha az le volt dobva a földre, egyébként ahhoz sem szabadott nyúlni, ahogy máshoz sem.
Nyilván először kopogni kell, olyankor ha nem jönnek ki vagy szolnak egy idő után egyből bementünk.
Ha véletlen mégis bent voltak pl csak beszaladtunk a szemétért, megkérdeztük kér-e valamit és kész.
Én egyszer egy párizsi hotelban jártam úgy hogy aznap bent maradtam a szobámban, és egyszer csak nyílt az ajtó. Én nem tudtam hogy bejárkálnak, a szobalány meg gondolom nem tudta hogy ott maradtam aznapra. (Nem is értem, amúgy honnan tudnák hogy melyik szobában van ott épp a lakó és melyikből mentek el programra? Mikor elmentem, akkor sem mentem oda soha a recepcióhoz bejelenteni mint a gyerek a szülőjének hogy elmentem, ekkor és ekkor jövök.) Nem tudom melyikünk lepődött meg jobban a találkozástól, mindenesetre kínos volt. Én az ágyon ültem félkómásan, ő meg tett-vett a szobában. Néha vigyorogtunk egymásra kínunkban, de beszélni nem tudtunk, ő nem tudott angolul, én meg nem tudok franciául. Még ha lett volna egy közös nyelvünk akkor el lehetett volna ütni a helyzetet egy poénnal, vagy megkérdezhettem volna hogy segítsek-e, vagy mondhattam volna hogy hagyja az egészet.
Megkönnyebbültem mikor végre kiment, és tuti hogy ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!