Férfiak! Egy idegen nővel vagy inkább egy medvével futnátok véletlen össze az erdőben?
Haverokkal elmentetek pecázni, mert hát mégiscsak hosszú hétvége van. Mindig is szerettétek a kihívásokat, ezért egy elhagyatottabb partú, vad vizű területet kerestetek, ahol már a horgászhely megközelítése is nehézkesnek bizonyult.
Elszámoltátok magatokat, kevés sört vittetek. Téged bíznak meg az utánpótlás beszerzésével, mert még alig ittál, tehát józan vagy. Az autót 20 percnyi sétára tudtátok lerakni.
Jobbnak látod levágni az utat, ezért bemerészkedsz a sűrű erdőbe.
Sajnos kezdesz eltévedni. Ráadásul elég messzire kerültél a többiektől. Egy erőteljes sikítást se hallana már meg senki.
Térerő nincs, hamarosan sötétedik. Az erdőn keresztül biztos nem találod meg az autót időben. 23:00-kor zár a dohánybolt!
Ideje visszatérni a haverokhoz.
Visszafordulsz, és akkor látod, hogy 50 méter távolságban megmozdul a susnyás. Követett valaki? Teszed fel a kérdést.
Minden bizonnyal egy élőlény lesz az, a véreres szempár már épp téged méreget.
A kérdés: medve legyen vagy inkább egy nő?
26. Hallgatás beleegyezés!
27. Az esélye kicsi, de nem lehetetlen. Piripocs polgármesterét kis eséllyel fogják lecsukni, ha megerőszakol egy közmunkásnőt, főleg ha mondjuk cigány az adott nő!.
28. Igen igy értettem.
29. Ez kifelyezetten férfi mantra szokott lenni!
30. "A férfi áldozatokat kb. sose látom megemlítve, és mindig nő vs férfi a nézőpont."
Mert a férfiak inkább be se váljak, akkora szégyennek élik meg!
"Ráadásul szerintem a legtöbb férfi elítéli a nemi erőszakot, így egybemosni az összes férfit szimplán butaság."
Akkor ki követ el erőszakot minden 3adik nő ellen?
31
Hallgatás, beleegyezés? Ezt egyáltalán hogy kéne értelmezni?
32
Úgy értettem, hogy általában, nem adott személyt. Ettől függetlenül az, hogy nem merik bevallani pont arra mutat, hogy több van, mint elsőre gondolnánk, nem?
Mondjuk egy statisztikával meg tudnád, hogy ki követi el. De ehhez először tisztázni kéne, hogy mit értünk most erőszak alatt, én pl. külön kategóriában kezelném a szimpla beszólást és a megerőszakolást. Az előbbinél biztos vannak női elkövetők is pl.
31-32 - "Piripocs polgármesterét kis eséllyel fogják lecsukni, ha megerőszakol egy közmunkásnőt, főleg ha mondjuk cigány az adott nő!."
Csakhogy ennek semmi köze az erőszakhoz. Egy polgármestert adócsalásért is kis eséllyel csuknak le, vagy állatkínzásért, ittas vezetésből adódó közúti baleset előidézéséért, stb... Itt a hangsúly azon van, hogy ő polgármester, nem azon, hogy erőszakot követ el.
"Akkor ki követ el erőszakot minden 3adik nő ellen?"
Ez a kijelentés szándékosan túlzott és nem is pontos. Ez a statisztika nők megkérdezése alapján történt, nem bizonyított eseteken, másrészt pedig ez szexuális zaklatásra utalt, nem erőszakra. Itt pedig megjegyezném, hogy számos országban a nők után füttyögés is szexuális zaklatás, erőszaknak azonban nem számít. Tehát még ha alapul is vehetjük azt a pusztán nők vallomása alapján történt felmérést, hogy minden 3. nőt ér szexuális zaklatás, ez nem egyenlő azzal, hogy a férfiak többsége erőszakoló. Biztos van számos férfi, aki pl. a füttyögést, bunkó megjegyzéseket megengedi magának, de semmiképp nem erőszakolna meg mást, meg nyilván van olyan férfi is (itt jelentkezek bátortalanul), aki sem bunkó beszólást, sem füttyögést, sem erőszakot nem követ el.
Nem szólsz rá a haverjaidra, ha fogdosnak, beszórogatnak bunkók. Nem szólsz mikor valaki bőszen magyarázza, hogy rendben van ha egy idősebb nő elkap egy fiatalt.... ilyesmire gondoltam.
Minden harmadik nő életében egyszer, vagy megerőszakolnak, vagy megvernek.
Ezeket általában, családon belül vagy közeli ismerősi körben követik el.
És mint ilyen, szerintem ritka, hogy 2nél magasabb legyen az átlag elkövetői arány a férfiaknál.
20% férfi elkövető szerintem reális.
Erre fel jönnek még a kisebb súlyú dolgok, mint fogdosás, beszólogatás, verbális erőszak, meg ilyenek.
Tény hogy nem minden férfi, de elég magas az elkövetők aránya.
35 - "Minden harmadik nő életében egyszer, vagy megerőszakolnak, vagy megvernek."
1, Ez az ENSZ Nők elleni Erőszakkal foglalkozó szervezete (UN Women) BECSLÉSE.
2, GLOBÁLIS adat: tehát ebben benne van Afganisztán, Irak, Irán, stb. - ahol a nők 100%-a átél ilyet. Hozzáteszem: ez nem csökkent a helyzet súlyán, viszont torzít azon az adaton, hogy itt minden 5. férfi zaklató lenne.
3, Nagyon érdekes lenne ez az arány a férfiak esetén is. Ugyanis velem történt már olyan, hogy az utcán kiraboltak és megvertek, szóval valószínűleg a férfiaknak is minimum 33%-a átél életében 1x olyat, hogy megverik... (Hozzáteszem: az is átél erőszakot 15 éves kor alatt, akit a szülei megpofoznak, Orbán Viktor pl. egy sok évvel ezelőtti riportban bevallotta, hogy lányokat nem üt, de a fiát néha megveri...) Szóval ez éppen semmit nem mond el. Teljesen abszurd egyébként közös becslést csinálni verésből és nemi erőszakból, ha feminista aktivista lennék, követelném ennek a szétbontását a tisztánlátás érdekében.
"Tény hogy nem minden férfi, de elég magas az elkövetők aránya."
Egyébként az elkövetőknek csak a nemét lehet megemlíteni, vagy esetleg a vallást, származást, ilyen dolgokat is? Azért kérdezem, mert azt látom, hogy a férfiakat együttesen bele lehet tenni az erőszakolók kalapjába, de ebből rasszista, vagy xenofób ügyet faragni már nem elég PC, pedig azt még bűnügyi statisztikákkal is alá lehet támasztani, hogy pl. No-ban a szexuális bűncselekmények hány százalékát követik el bevándorlók. Én ellene vagyok, de kíváncsi vagyok a te véleményedre, az elkövetőknél a nem megjegyezhető, de vallás és származás pl. nem?
Meg lehet említeni, csak nem gyűlölet keltő módon.
Mondjuk elfogadom, hogy szerinted nem ekkora a baj, mint a nők szerin, akkor miért választják tömegesen a medvét, a férfi helyett? Ez valami összeesküvés szerinted? Vagy mi?
37 - Tehát akkor azt pl. lehetne mondani, hogy az erdőben inkább egy medvével fussak össze, mint egy muszlimmal? Vagy mint egy feketével? Vagy mint egy cigánnyal? Hisz ha ez a férfiak esetében nem gyűlöletkeltő, akkor a többi csoportnál sem, gondolom.
Számomra a medve választás sem egy hiteles statisztikai adat, amiből lehetne a nők gondolkodására következtetni, főleg azért, mert rengeteg nő van, akiknél én is nagyobb feminista vagyok. Hallottam egyik riportban, ahogy pl. Liptai Klaudia arról beszél, hogy utálja az egész Me too-t, mert ő attól érzi magát nőnek, ha füttyögnek utána az utcán.
Ráadásul az, hogy a társadalomban milyen félelmeket erősítenek, az nem mindig egyezik meg a valósággal. Szerintem ha az idősebb korosztályt kérdeznénk, hogy hol sétálna szívesebben éjjel, Budapesten, vagy Berlinben, akkor azt mondanák, hogy Berlinben utcára sem merne lépni, miközben annak az esélye, hogy valaki Mo-on lesz erőszakos bűncselekmény áldozata, kb. 2,5x akkora, mint No-ban.
Lényeg a lényeg, szerintem is számos probléma van a nők elleni bántalmazás kezelésével, nagyon sok igazságot leírtál, pl. hogy gyakran a rendőrség nem veszi komolyan, a bántalmazással nem foglalkoznak, mondván, hogy "a rendőrség nem párterápia", ezeken nyilván változtatni kell. Én csak azt mondom, hogy az nem lehet megoldás, ha a ló másik oldalára kerülünk, és ezentúl az ártatlanságot kell bizonyítani, meg abból kiindulni, hogy a férfiak nagy eséllyel erőszakolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!