Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nők véleménye érdekelne, ti...

A nők véleménye érdekelne, ti szeretitek ha meglocsolnak benneteket húsvétkor? Kérlek a válaszotokhoz kort is írjatok.

Figyelt kérdés

márc. 31. 15:06
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
86%

Én szeretem 😁

Gyerekkoromban is vicces, kedves ünnepnek tartottam. Persze nem szeretném, ha vödör vízzel locsolnának. Szerencsére ez a veszély nem fenyeget.

Én szeretem a "pacsulit" olyan nosztalgikus illata van. Nem is mosok hajat, amíg érződik. Gyerekkoromban jöttek egész nap a vendégek. Jókat beszélgettünk. Egész nap volt élet a házban. Voltak unokatesóim akiket csak húsvétkor láthattam. Nagyon jó emlékeim vannak a régebbi húsvétokról. Sajnos fogy a rokonság, az ünnepek, hagyományok is kopnak. Még ez sem lesz ami összetartja az embereket. Kitesznek f~szen egy húsvéti üdvözletet és le van rendezve. Aztán megy a sopánkodás, hogy régen minden jobb vóót...

márc. 31. 16:58
 22/45 anonim ***** válasza:
13%

7

Ha valaki nem pacsulival hanem tiszta vízzel, kíméletesen locsolna csak éppen néhány cseppet hintene reád;azt is visszautasítanád?

márc. 31. 17:05
 23/45 anonim ***** válasza:
65%
Olyan fura, hogy ha valami törzsi termékenységi rituálét látnánk, azt mondanánk, bolondok, de ha felnőtt férfiak, meglocsolnak (sperma) kislányokat tojásért (petesejt) cserébe, az tök oké.
márc. 31. 17:17
 24/45 A kérdező kommentje:
#18, azt csak az ember hiszi hogy nincs választása. Nem másoknak és mások elvárásainak kell megfelelni, hanem egyedül önmagunkak. Aki másoknak akar megfelelni, az sosem lehet önmaga és nem tud önmaga maradni, így nem lehet boldog sem. Ezért nem szabad hagyni azt sem hogy bárki más olyan dolgot erőltessen ránk amit nem akarunk vagy nem szeretnénk. Persze gyerekként nehéz az embernek a saját érdekeit érvényesíteni és bizonyos dolgokban nem is tudja, például a fontosabb dolgokban amiknek a következményeit még nem igazán képes gyerekként plána kisgyerekként felfogni és megérteni, pl. iskolába járás, ezért ilyen döntésekben nyilván a szülő döntése a mérvadó, de a húsvéti locsolkodás pont nem ilyen.
márc. 31. 17:36
 25/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is 26-os a válaszod.
márc. 31. 17:36
 26/45 A kérdező kommentje:
#21, köszönöm a részletesen kifejtett válaszod, érdekes volt a Te válaszod is olvasni, hogy Számodra milyen pozitív élményeket adott és ad a húsvéti locsolkodás.
márc. 31. 17:39
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

Kisgyerekként gyűlöltem a leginkább, főleg mert a többi kisgyerek ügyetlen volt, aztán mindig belefújták a szemembe az alkoholos kölnit.

Tiniként inkább kínos volt, nem tudtam mit kezdjek magammal. 11-12 évesen volt, hogy bebújtam nagymamám szekrényébe, és könyörögtem anyámnak, hogy mondja hogy nem vagyok otthon.

Most felnőttként is kellemetlen lenne, de szerencsére már nem tartom ezt a hagyományt. Csak a papám locsol meg jelképesen egy kis vízzel, nem kölnivel, aztán ennyi, de ez nem gáz.

márc. 31. 17:42
 28/45 anonim ***** válasza:
85%

"azt csak az ember hiszi hogy nincs választása"

Ahogy te is írtad, ezzel gyerekként tisztában van az ember. Mostani fejemmel addig verném az asztalt, amíg el nem törlik a tornadressz használatot, de gyerekként teszed, amit mondanak.

márc. 31. 17:44
 29/45 A kérdező kommentje:
#23, talán az ok és a következmények adnak értelmet egy tevékenységnek, egy hagyománynak vagy tettnek. Az általad említett példák mikor egy férfi megtermékenyít egy nőt annak jobb esetben a gyermekvállalás a valódi oka és a gyermek születése a következménye. Ezzel szemben a húsvéti locsolkodásnak a valódi oka vagy eredete, legalábbis az egyik elfogadott elmélet szerint, hogy mikor Jézus feltámadt húsvét hétfőn, akkor a női követői olyan lelki katarzisba, extázisba estek, hogy nem lehetett őket megnyugtatni, lecsillapítani, mondhatni szinte megtébolyodtak. Azonban a férfiak és a római katonák sem akarták őket fizikailag és más módon sem bántani, emiatt vízzel locsolták le őket, hogy végre magukhoz térjenek és lenyugodjanak. Ezt később a keresztény vallás mindenféle termékenységgel, megtisztulással, bő terméssel kapcsolatos hagyománnyá alakították át.
márc. 31. 17:48
 30/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm 27-es Neked is a részletesen leírt válaszod.
márc. 31. 17:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!