Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezen hogy tudok túllépni?(mene...

Ezen hogy tudok túllépni?(menekülök a múlt elől)

Figyelt kérdés

Már 30hoz közeli férfi vagyok, de eléggé visszahúzódó, és magambnak való ember voltam tiniként, illetve most is.

Egész kezdete még általánosiskola 7. osztályig nyulik vissza. Összevegyítettek 2 osztályt, aztán lett pár bunkó osztálytársam. Fiúk és lányok vegyesen. Egyik csaj anno kipécézett, és folyamatosan hülye helyzetekbe hozott, meg megalázott a többiek előtt. Volt pár fiú osztálytársam aki, hogy iponáljon ennek az illetőnek elkezdett csesztetni. Aztán még az ofő is mellé ültetett így élvezte a műsort. Akik az osztályból a barátaim voltak ők is elfordultak, vagy a csesztetők oldalára álltak. Ki alakult nála eléggé erős szorongás, és elkerülés. Később az adott osztályból pár illető a középsuliba is az évvfolyam társam lett, ahol folytatódott a basztatás, sokszor inkább gyalog mentem iskolába, ami miatt késtem, vagy be se mentem, mert annyira szorongtam. Később iskolát váltottam. Másik megyeszékhelyen lévő iskolába jártam, ott érettségiztem, és szereztem szakmát is később arra felé mentem el dolgozni, mert ott biztos nem ismer senki. De eléggé keveset beszélek, kevés embert engedek közel magamhoz. Elvégzem a dolgom és haza jövök, illetve felszinesen elbeszélgetek emberekkel, de nem mesélek erről senkinek. Kialakult nálam nők közelében, és nagyobb társaságokban való szorongás(így inkább kerülöm őket), ami miatt 28 évesen kapcsoltaom se volt még.

Szorongás miatt jártam pszichológushoz is rengeteg pénzel lehúzott, és végül nem lettem jobban. :/ Így valamennyire tengetem az életem dolgozgatok.

De most bementem egy boltba, és a fent említett bizonyos lány állt a pénztárban. Elkezdtem szorongani, és előjött a múlt teljes érzelem töltettel(pedig már 14-15 éve az egésznek), és inkább sarkon fordultam és gyorsan kijöttem. Ezzel az egésszel mit tudok kezdeni, hogy le tudjam zárni? Csak mennek az évek, és stagnálok egyhelyben folyamatosan...

2023. dec. 27. 19:57
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Sajnos valamiért ez beakadt nálad, feltehetően a szülőktől hozott, megörökölt rossz minták miatt. Hasonló jellegű problémákat nekem oldott meg egy úgynevezett újratervező csoport Budapesten, Zuglóban. Ott úgy kezdődött a kezelés, hogy elmondtam konkrétan megfogalmazva, hogy mi nem jó, mi lenne jó helyette. Ez nálad is elég konkrét. Aztán kineziológiai módszerrel kitesztelték, hogy milyen foglalkozásokra és mennyire van szükségem. Ezek Hellingeres állítások, metamorf lélekmasszázs, néha reinkarnációs utaztatás stb. És nagyon jól működnek. EZeket a szorongásokat szerintem ezzel a módozattal fel tudnád oldani.
2023. dec. 27. 20:07
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Most jól porig alázhatnád a csajt. Jól fog esni. Hatásosabb es olcsobb mint egy terápia.
2023. dec. 30. 10:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Veled hasonló korú vagyok, én is nehezen engedem közel magamhoz az embereket. Szomorú ahogyan az osztálytársaid viselkedtek veled és dühítő, téged is normálisan kezelhettek volna. Jó ötlet volt az új környezet, hogy jobban érezd magad. Ez PTSD-re hasonlít, ha ennyire előjönnek most is hirtelen a régi múltbeli dolgok. Addig nem tudod lezárni, amíg nem dolgoztad fel lelkileg, abban pedig a kognitív terápia és egy olyan pszichológus tud segíteni akivel a beszélgetések többsége után úgy érzed, hogy haladsz előre.
2023. dec. 30. 18:32
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Lehet, hogy a 2-nek van igaza.

Ennyi szemétséget vissza kellene valahogy adni.

Legalább megkérdezni -lehetőleg mások előtt-, hogy: leszoktál már a szemétkedésről, mert ha nem, akkor inkább másik boltba megyek.

És ridegen ránézni, közben, lássa, hogy már nem félsz tőle.

Vagy valami ilyesmit.

A szorongást az okozhatja, hogy tehetetlennek érzed magad vele szemben.

De nem vagy az. Már nem az iskolában vagytok, ahol kedvére csesztethetett, mert most már vissza is kaphatja. És már nem állnak mellette a többiek, akik bátorították anno.

2023. dec. 30. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4-esvagyok

Ne menekülj a múlt elől. Nincs miért.

Osztálytársaid csak falkában (csoportban) voltak olyan vagányok, hogy egyet kipécéznek, és mind azt b.sztatja. Már nem fogsz egyszerre találkozni velük. Azóta észhez is térhettek, és szégyellik amit csináltak.

Az osztályfőnöködről lesújtó a véleményem, kirúgták már?

Nyugodtan nézz szembe akármelyikkel, nem neked van szégyellnivalód, hanem nekik.

2023. dec. 30. 21:02
 6/9 anonim ***** válasza:
A sulis zaklatason nagyon nehéz túljutni. Nekem sem sikerült máig sem, pedig az általános suli lassan 20 éve véget ért. Mégis egy értéktelen embernek érzem magam. És van, hogy én is látom azt a gyereket, aki éveken át bántott. Szerencsére ritkán, de akkor nekem is előjön minden és napokig rosszul vagyok.
2024. jan. 7. 11:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Először is bocsáss meg magadnak.Ezzel kezd.Semmi baj ha gyenge voltál,nem a te hibád hogy a körülötted lévők szemetek voltak.Gyerekek voltatok, lehet már a zaklatók is bánják az egészet.Próbáld meg hogy fizetsz annál a lánynál a boltban és megnézed,hogy fel e ismer.Ha nem, akkor tudni fogod hogy csak a múlt rabja vagy és már nem az a gyerek vagy aki ,akkor voltál.Ha felismer pedig bocsáss meg neki valahogy és engedd el a múltat . Tudom könnyű mondani,de rövid az élet hogy pár szemét miatt érezd jól magad egész életedben.28 évesen fiatal vagy még és sok szép lannyal jöhetsz össze,mindössze lépéseket kell tenned.Ha kicsiket is de lépj!Ne rekedj meg.
2024. jan. 8. 03:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Tudom könnyű mondani,de rövid az élet hogy pár szemét miatt érezd rosszul magad egész életedben.
2024. jan. 8. 03:29
 9/9 Kései Sirató ***** válasza:
Menj el pszichológushoz!
2024. jan. 8. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!