Bunkóság volt tőle vagy én vagyok túl érzékeny?
Egy éve lakunk férjemmel együtt. A házunk kicsi, de szép és tiszta, igyekszem rendben tartani.
Férjem egyik rokona (egy nő) meg a férje tegnap jöttek át először hozzánk, hogy megnézzék a házat. Én nem nagyon ismerem őket, nem állnak hozzám közel, de még férjemhez se olyan nagyon.
Egész délelőtt takarítottam, hogy szép rend legyen, mert a nőnek egy takarító cége van, és valahogy volt egy megérzésem, hogy valamibe bele fog kötni...
Sikerült is találnia hibát.
Bement a fürdőszobába, kinyirotta a zuhanykabin ajtaját, és jól megmézte magának. Számomra már ez is fura volt. Aztán elkezde sorolni, hogy hát mit mivel kéne takarítanom, meg hogy itt vízköves, ott meg sárgul, meg amúgyis ő hogy utálja az ilyen zuhanyrózsát stb stb.
Köpni nyelni nem tudtam, dühömben csak annyit mondtam hogy hát igen most nem takarítottam ki csak amiatt mert jöttetek.
Erre ő elkezdett mentegetőzni hogy jaaj nem azért mondtam és mosolygott.
Mikor elmentek sírtam, nagyon szarul éreztem magam emiatt valamiért. Elmeséltem férjemnek és ő azt mondta hogy hát sajnos ő ilyen nyers és bunkó, ne vegyem magamra.
De magamra vettem, hiszen egy nő dolga hogy tisztaság legyen a lakásban, és ez a nő 2 mp alatt a földbe döngölt a saját házamban. Talán a saját anyámtól elnézem az ilyet, még meg is köszönöm neki, de egy szinte idegentől nem esik jól. Lehet hogy túl érzékeny vagyok, de szerintem az ember nem nyitogatja a másik zuhanykabinját és sorolja a hibákat, akkor sem, ha takarító cége van.
Ti mit gondoltok erről?
"ha valaki hozzám jön vendégségbe és elkezd megjegyzéseket tenni, nyitom az ajtót, hogy mehet is, ahova tetszik"
Offtopic, de annyira kíváncsi lennék: valaki ezt tényleg megteszi? Rengeteg ismerősöm mondja, hogy én az ilyet kivágnám, mint a szaró macskát, de egyiket se láttam még tényleg megtenni, maximum belemennek a játszmába és visszaszólogatnak, vagy nem hívják a kedves vendéget legközelebb.
Annál is inkább, mivel ez a passzív-agresszív viselkedés, amit a kérdező vendége nyomatott, pontosan arról szól, hogy az illető úgy adja elő a f.szságát, hogy nem lehet érte elszámoltatni. Ha a kérdező kihajítja a nőt, akkor ő lesz a hisztis p.csa, aki megsértődik a "jóindulatú tanácson".
"Offtopic, de annyira kíváncsi lennék: valaki ezt tényleg megteszi?"
Megtettem, azért írtam, egyből abbahagyta az illető.
"Nem is a férjem vette magára."
Mert normális. Neked ugyanannyira dolgod a rend, mint neki.
Ezt a múltszázadi baromságot el kellene hagynod. Ki nevelte beléd, hogy ez számít akármit is?
Hallgasd az ő videóit, hátha tud segíteni:
Senki se nevelte belém. Anyáméknál is megvolt osztva a házimunka, szóval nem tudom, egyszerűen csak magamra veszem az ilyen megjegyzéseket. Ettől függetlenül tudom, hogy nem kéne.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!