Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bunkóság volt tőle vagy én...

Bunkóság volt tőle vagy én vagyok túl érzékeny?

Figyelt kérdés

Egy éve lakunk férjemmel együtt. A házunk kicsi, de szép és tiszta, igyekszem rendben tartani.

Férjem egyik rokona (egy nő) meg a férje tegnap jöttek át először hozzánk, hogy megnézzék a házat. Én nem nagyon ismerem őket, nem állnak hozzám közel, de még férjemhez se olyan nagyon.

Egész délelőtt takarítottam, hogy szép rend legyen, mert a nőnek egy takarító cége van, és valahogy volt egy megérzésem, hogy valamibe bele fog kötni...

Sikerült is találnia hibát.

Bement a fürdőszobába, kinyirotta a zuhanykabin ajtaját, és jól megmézte magának. Számomra már ez is fura volt. Aztán elkezde sorolni, hogy hát mit mivel kéne takarítanom, meg hogy itt vízköves, ott meg sárgul, meg amúgyis ő hogy utálja az ilyen zuhanyrózsát stb stb.

Köpni nyelni nem tudtam, dühömben csak annyit mondtam hogy hát igen most nem takarítottam ki csak amiatt mert jöttetek.

Erre ő elkezdett mentegetőzni hogy jaaj nem azért mondtam és mosolygott.

Mikor elmentek sírtam, nagyon szarul éreztem magam emiatt valamiért. Elmeséltem férjemnek és ő azt mondta hogy hát sajnos ő ilyen nyers és bunkó, ne vegyem magamra.

De magamra vettem, hiszen egy nő dolga hogy tisztaság legyen a lakásban, és ez a nő 2 mp alatt a földbe döngölt a saját házamban. Talán a saját anyámtól elnézem az ilyet, még meg is köszönöm neki, de egy szinte idegentől nem esik jól. Lehet hogy túl érzékeny vagyok, de szerintem az ember nem nyitogatja a másik zuhanykabinját és sorolja a hibákat, akkor sem, ha takarító cége van.

Ti mit gondoltok erről?

2023. nov. 27. 07:56
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Oké ezt tisztáznom kell úgy látom. Férjem nagyon sokat segít a takarításban (is). Itt nem arról van szó, hogy nálunk csak én takarítok. Ezt azért írtam, mert én úgy gondolom, hogy ez az én saram, ha mondjuk nem csili vili a zuhanykabin. Magamra veszem, ösztönösen. Hiszen akárhogy csűrjük csavarjuk, általánosságban a nő szokott takarítani. Ez a rokon is nekem mondta, nem a férjemnek. Nem is a férjem vette magára.

2023. nov. 27. 08:14
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Bunkó paraszt. Lehetne rá mondani, hogy szakmai ártalom, hogy ő ezeket a dolgokat figyeli, de az már a bunkóság része, hogy meg is jegyzi hangosan. Ha lesz legközelebb és tesz megjegyzést, akkor kínáld meg egy takarítással.
2023. nov. 27. 08:21
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekel az ilyesmi. Na és akkor mi van. Ráadásul szobalány vagyok, úgy ki tudom takarítani, hogy csillivilli, de nem szoktam, mert nem érdekel. Heti szinten, aztán jól van. Mi élünk, nem látványfürdőnk van. Egyébként ha lehúzóval lehúzod és szárazra törlöd, nem lesz vízköves, de engem nem érdekel ennyire 😃

Többet ne hívd, bunkó volt. De sírni nem érdemes miatta.

2023. nov. 27. 08:25
 14/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm

2023. nov. 27. 08:39
 15/33 anonim ***** válasza:
87%

8as vagyok, ja persze, azt elismerem, hogy még ha expliciten ki van mondva, hogy "ebben a házban csak és kizárólag a férj feladata takarítani" és ha találnak eg yporszemet, akor is a nőt veszik elő. Ha másért nem, hát "nem láttad, hogy a férfi képtelen rá?". Shame. De talán pár generáció és kicsit oldódik.

Nálunk én pl az én reszortom a fürdőszoba. Igaz, gyakran retkes is:D de ha valakinek nem tetszik, akkor nyugodtan megcisnálhatja. Vagy csöndben marad.

2023. nov. 27. 08:42
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Milyen jogon nyitogatja egy idegen a zuhanykabin ajtaját, meg ellenőrizget másnak a lakásában? Meg ne hívjátok még egyszer! És ne sírj egy bunkó miatt.

N

2023. nov. 27. 09:14
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy zavaró az ilyen, mégha igaza is van, de próbálj az ilyenekre felkészülni, mert a mai emberek ilyenek. Frappáns válaszokkal vissza lehet lőni, a lényeg, hogy ne fagyj le ilyenkor. Pl.:

"Ha gondolod, visszajöhetsz segíteni."; "Akkor elmondhatod magadról, hogy még nem vagy öreg, mert még jó a szemed."; "Köszönöm az észrevételt, esetleg meg is tisztítanád most?" - és adni neki egyből a tisztítószert.

"Te valami hulladékgazdálkodási menedzseri képzést tanultál, hogy ilyen jó vagy e területen?".

Gyakorold őket!

2023. nov. 27. 09:29
 18/33 anonim ***** válasza:
78%
Túlérzékeny vagy, ő meg egy bunkó, nagyképű p@csa.
2023. nov. 27. 09:48
 19/33 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem egyszerre igaz mindkettő: ő bunkó volt, te pedig túlreagáltad.

Amit a nő csinált, az gáz. Ha jóindulatúan közelítek, akkor szimplán csak kéretlen tanácsot osztogatott; meglátta a foltot, és az jutott eszébe, hogy ó, hát én is megszenvedtem ezzel a szarral, majd jól segítek. Csak közben nem kérte a segítségét senki, és ez így kínos fontoskodás, ami ráadásul azt sugallja, "én jobban tudom nálad".

A rosszindulatúbb feltételezésem, hogy egy klasszikus női dominancia játszmát űzött le - végtelen tipikus lenne ez is. A nagybátyám sógornője volt mester ebben: odamegy anyámhoz, és megjegyzi, "ó, de jól nézel ki, fogytál?" - elvileg bókol, gyakorlatilag meg szándékos megjegyzést tesz anyám testsúlyára.

Bármelyik legyen is, ugyanaz az üzenet: attól, hogy valaki seggfej veled, neked nem kötelező ezen megsértődni. Ha ezen megsértődsz, azzal magad fölé helyezed, mintha elismernéd, hogy igaza van, és joga van eldönteni, mekkora tisztaságot tarts a házadban.

Komplexusos, inadekvát viselkedésű emberekkel tele a világ, nem lehet mindegyik hülyeségét személyes sértésként kezelni.

2023. nov. 27. 09:49
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Bunkó volt, ha valaki hozzám jön vendégségbe és elkezd megjegyzéseket tenni, nyitom az ajtót, hogy mehet is, ahova tetszik. Nem kötelező jönni hozzám. Beszéld meg a férjeddel, de tanulj meg a sarkadra állni. A te otthonod, a te szabályaid, és ne sírj, miután elment, hanem a vendéget tedd helyre, amikor ott van.
2023. nov. 27. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!