Mit gondoltok arról, hogyha valakit előléptetnek azért, mert a munkahelyen mindenkit figyelmeztet ha hibázik?
Egy gyárban többen vannak egy raktárhelységben, és az illető gyakran feláll a helyéről, és kéretlenül elkezdi mondani, hogy xy folyamatot hogyan kell csinálni, leellenőrzi mások munkáját, ha kell kakaskodik is, mivel sok ember szemét szúrja, hogy az illető még alig dolgozik ott 2 hónapja, és már beleszól mindenbe.
Ezt a műszakvezetők észrevették, és felajánlottak neki pár tízezerrel magasabb fizetést, ha ezt a viselkedést folytatja.
(Az eset nem velem történt)
"Egyébként ha egy gyárban dolgozol, akkor odavaló vagy, máskülönben nem lennél ott."
Na EZ az emberi méltóság megsértése.
Igen, a “gyárba való vagy” megszólalás gondolom nem éppen dicséret volt. Sokszor nem kell az embernek trágár szavakat használni, hogy a stílusa kioktatóvá, bántóvá váljon, és rombolja a munkahelyi légkört.
A gyári munkáról: mikor bekerültem egy gyárba, azt hittem mindenki azért van ott mert kényszeredett helyzetben van, viszont azt figyeltem meg, hogy sokan fontosnak tartják a munkájukat, szívvel lèlekkel csinálják, és nem zavarja őket a monotónia.
Azt is figyelembe kell venni, hogy sok embernek ez nem átok, hanem lehetőség, hogy felzárkózzanak. Az biztos, hogy ha alulfizetett egyes területeken, ha nem, (páran jól járnak mondjuk az adókedvezmény miatt) elég kemény fizikai munka, főleg a műszakolás miatt amit ha valaki bír, mindenképpen becsülendő. Én mikor gyárban voltam felvételin, (voltam már mindkét oldalon, HR-es is meg munkás is) akkor sok idősödő hölgy (50-60-as korosztály) nagyon elvolt csüggedve, hogy az egészségi állapota miatt pl. Rossz látás nem veszik fel gyárba, és nem tud dolgozni, mert még mindig fitten tartja az embert ha dolgozhat, ha nem mondjuk leszázalékolva üldögél otthon. Szóval kétélű ez a munka, és vannak olyan gyárak ahol nem csak dobozokat kell pakolgatni, de olyannal is találkoztam aki ékszergyárban folyamatosan gyönyörködött mikor készítette elő a dobozokat, és imádta ezt csinálni.
Ezt mind azért írtam le, hogy légyszíves ne nézzük le egymást, se emberileg, se a szakmája miatt. Én azóta lediplomáztam, de nem felejtettem el, milyen keményen dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!