Mit gondoltok arról, hogyha valakit előléptetnek azért, mert a munkahelyen mindenkit figyelmeztet ha hibázik?
Egy gyárban többen vannak egy raktárhelységben, és az illető gyakran feláll a helyéről, és kéretlenül elkezdi mondani, hogy xy folyamatot hogyan kell csinálni, leellenőrzi mások munkáját, ha kell kakaskodik is, mivel sok ember szemét szúrja, hogy az illető még alig dolgozik ott 2 hónapja, és már beleszól mindenbe.
Ezt a műszakvezetők észrevették, és felajánlottak neki pár tízezerrel magasabb fizetést, ha ezt a viselkedést folytatja.
(Az eset nem velem történt)
Ha szarul végzik a többiek a munkát, jogos és helyes. Van ott valaki köztük, aki nem csak szarik az egészbe, de motivált is abban hogy amit csinál az jól legyen megcsinálva, vagy látja a lehetőséget a továbbjutásra.
A kérdés alapján te azok közé tartozol, akit ez zavar.
Igen, én helytelenítem, hogy valaki felálljon a helyéről és mással foglalkozzon, valamint azt is hogy a nyugodt munkavégzés jogát és az emberi méltóság megsértését így díjazzák, az kifejezetten meglepett.
Szerintem ezzel az illető saját magát is becsapja, mintha ő fedhetetlen lenne, aki sosem hibázik.
Szerintem a hibázással semmi baj, ha az illető észreveszi és kijavítja.
Régen mikor dolgoztam gyárba a selejteket amiket okoztam, saját magam javítottam ki. (Ez lekövethető volt a cikkszám alapján)
Arra viszont semmi szükség, hogy valaki rajtaütésszerűen ott legyen a munkatárs fenekében, hogy kioktassa. Persze minél egyszerűbb gondolkodás van jelen egy munkahelyen, annál primitívebben és az ember orra előtt történnek ezek a dolgok, de valahogy mégis meglepett. Egyébként elfogadok más nézőpontot is, de csak arra nézve lehet meggyőzni, hogy a munkát jól kell végezni, a hibát ki kell javítani, de az hogy ezt milyen módon és ki teszi, az szerintem nagyon is lényeges.
Én nem vagyok gyárba való, nem ez az életem, lehet emiatt nem tudom ezt megérteni.
Abszolút ezt tenném én is: a faszikám képviseli az érdekeimet, amikor nem vagyok ott. Ha ezt a viselkedést nem jutalmazom, akkor hülye vagyok.
Egy kivétel van ez alól: ha a saját munkája helyett teszi. Volt olyan munkatársam, aki mindenki helyett tudta, hogy mit kell csinálni, de a saját munkája szar volt. Őt hamar szabadon engedte a vezetőség.
"Arra viszont semmi szükség, hogy valaki rajtaütésszerűen ott legyen a munkatárs fenekében, hogy kioktassa."
Nem, erre valóban nincsen.
Ne haragudj, de nagyon jót mosolyogtam azon, hogy ez az emberi méltóság megsértése lenne. Azért ennyire ne túlozzunk.
(Egyébként ha egy gyárban dolgozol, akkor odavaló vagy, máskülönben nem lennél ott.)
Ez a viselkedés már tulzas, nekem is volt ilyen munkatarsam aki 3 hónap utan mar kovetelte hogy módosítsák a szerződését. Csak azt nem mondta hogy mire, igy kirugták, végűlis az is módosítás.
Viszont csak siman hibak észrevétele es kijavitasra valo útmutatás jogos, főleg ha érintett mindkét fél.
De ez a felállas a tapasztalt > újonc, nem pedig forditva.
Ha a kollégákat zavarja ez a viselkedés, akkor jelezzék neki. Ráadásul ők többen vannak egy kakaskodóval szemben, annyira nem lehet nehéz dolguk. Nem az a baj, hogy észrevesz egy hibát és szóvá teszi, hanem a stílusa, meg az a magatartás, hogy direkt keresi, mibe köthet bele.
Ha a kakaskodó nem veszi a lapot, akkor a vezetőség felé kell jelezni. Ugyanúgy többen.
Valószínűleg a műszakvezetők jelenleg annyit látnak, hogy a kolléga viselkedésének köszönhetően emelkedik a munka színvonala és ezt díjazzák.
Én nem tartanék meg egy olyan embert, aki szándékosan rombolja a légkört. Dolgoztam ilyen helyen: egyik kolléga folyamatosan letámadta az újoncokat, direkt kereste a hibákat, talált ott is, ahol nem volt, a bolhából is elefántot csinált és minősíthetetlen stílusban kommunikált. Valami protekcióval került oda, ezért a főnök szemet hunyt a viselkedése felett. Nagyon sokan mondtak fel miatta, én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!