Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 29 évesen az ember minek...

29 évesen az ember minek számit, hol kellene tartani az életben?

Figyelt kérdés

2023. okt. 9. 04:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%

Mai állaspont szerint ilyen nincs is. Kismillió oka lehet annak, miért ott vagy, ahol.

Számtalan jól szituált hattérből jövő keresztény ismerősöm legkesőbb 22-24 évesen megszülte első gyerekét, mert talált hozzá olyan férjet is. De pl: én 25 évesen nem keresztényként még szűz voltam ellenben a harmadik diplomámat csinalom és még egy extra továbbképzésem lesz 30 előtt.

Friss kapcsolatom van, így addig a baba se lesz téma.

Egyes embereket a gyereknevelés tesz igazán boldoggá én viszont hálás vagyok, hogy megléphettem egyéni fejlődesemet, mielőtt vállalnék. Lehet keső lesz, de annyira éretlen lettem volna korábban ehhez, hogy nem hiszem, hogy jól járt volna a gyerek egy olyan anyával, akinek még millió mas dolog fontosabb volt a gyerekénél.

Az én anyukám ilyen volt, mert fiatalon szült és karrierista lévén mindig a karrierje volt az első, és emellé talált egy olyan férjet, aki minimálbért keres és végül emiatt is váltak el.

Nem egyszerűbb előbb egy kis önismeretet es önvizsgálatot tartani?

Én rossz anya nem akarok lenni, csak mert vannak meg céljaim, így előbb még megvalósítok párat. Pl: nem is a jelenlegi munkámból megyek nyugdíjba, de ezt szinte minden fiatal átéli 30 előtt manapság....

2023. okt. 9. 04:40
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Anyámék szerint már rég meg kellett volna nősülnöm, meg gyereket vállalni, mert ez az élet rendje. Ráadásul nézzem meg, a bátyám már 25 évesen nős volt és a sógornőm terhes, meg most is milyen boldogok(nem azok), erről szól az élet. Hát nekem nagyon más az értékrendem, ugyan 32 vagyok, de eszemben sincs megnősülni, lévén, hogy meleg vagyok. Eszemben sincs gyereket vállalni, mert rühellem az összeset(tanár voltam anno), a bátyámé is vállalhatatlanul viselkedik. Én szeretek a pasimmal otthon filmezni, főzni, kibeszélni a kollégáinkat, anélkül szexelni, hogy nem várt terhességen izguljunk stb. Eszünkben sincs se összeházasodni, se gyereket vállalni(ahol élünk mind2 lehetséges) mert mi nem erre vágyunk. A lényeg az, hogy nincs pontosan meghatározható állapot milyennek kellene lennnie egy 29 éves embernek. Illetve nekem az a véleményem, hogy 29 évesen az embernek illene önállónak lennie, úgymint pl. ha hirtelen maga lenne, tudja magát ellátni, ne csak vizet tudjon forralni, egyszerű kajákat tudjon elkészíteni, legyen neki egy alap pénzspórolási terve stb.
2023. okt. 9. 05:34
 3/16 anonim ***** válasza:
71%

29 évesen kezdődött az első komoly párkapcsolatom,meleg férfiként.Sosem érdekelt,ki mit károg a családban,unoka,stb témában.

Mivel tanár voltam,mint a 2-es hozzászóló is,így bőven "kigyerekeztem" magam a hivatásom soorán.

És ahogy nős kollégákat elnéztem,illetve ismerős fiatal családosokat,hát valahogy nem a happy szó jut eszembe róluk.Fásultság,muszáj- jópofizás és unalmas élet,ami lejön róluk.Kevés a boldog fiatal pár...

Már ötvenes vagyok és évek óta magamban élek,de egyáltalán nem hiányozna sem család,sem gyerek.Mondjuk társ az igen,de az teljesen más téma .

2023. okt. 9. 06:11
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
Ott, hogy nem hasonlítod magad máshoz, hanem a saját utadat harod és a saját életedet éled.
2023. okt. 9. 07:19
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahány életút, annyi állomás. Azért szerintem ennyi idős korra önállósodni tudni kellene
2023. okt. 9. 07:52
 6/16 anonim ***** válasza:
67%

Nincs olyan, hogy hol "kell" tartani. Azt el tudom mondani, hogy én hol szeretnék tartani.

Jelenleg 22(N) éves vagyok, MSc-t kezdtem, együtt élek a párommal és részmunkaidőben, kevés órát dolgozom.

Egyetem után tervezük költözni, aztán olyan 24-25 évesen szeretnék eljegyzést a párommal, majd házasságot. Munka szempontjából szeretnék feljebb lépni kicsit a ranglétrán, ugye addigra lesz 4-5 év tapasztalatom, amiből 1-2 teljes állásos.

Remélem 29 éves koromra már készen állunk a szülőségre és kb ekkorra tervezem az első babát. Ez persze nem biztos, hiszen jelenleg egyikünk sem áll készen erre természetesen.

Egyéb: Igyekszem visszatérni a hobbijaimhoz, fenntartani őket és a szociális életemet is.

Illetve ekkorra már jó lenne saját lakást venni (ami számunkra reális is.)

Addigra szeretnék még egy felnőttképzést elvégezni (de csak hobbiból).

Nekem ilyen vágyaim vannak, neked lehet mások. Nem vagyunk egyformák

2023. okt. 9. 08:20
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

Az ember Homo Sapiensnek számít egész életében.

Ne stresszeld magad azzal, hogy hol kellene tartanod és másoknak se hagyd, hogy megmondják, hogy szerintük hol kellene tartanod. Arra figyelj, hogy te hol szeretnél tartani, ott vagy-e illetve mit kell tenned, hogy ott legyél.

2023. okt. 9. 08:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem párkapcsolatban komoly tapasztalat és múlt, ha nem is éppen egy stabil párkapcsolatban lét.

Nekem ez kimaradt és bajban vagyok. Egyfelől minden normálisabb foglalt, másfelől jön a kérdés, mióta vagy szingli és a 7 évet (akkor is 8 hónapos párkapcsolatot) ciki beismerni.... Ugye elég sok rossz következtetést tudnak ebből levonni.

Jó, ha van egy olyan végzettség, ami esélyt ad egy olyan munkára, ami egzisztenciát, létbiztonságot ígér.

Szülőkről leválás, de itt anyagi okokból érthető, ha nem történik meg.

Az se árt, ha utaztál, éltél a hobbijaidnak, van egy rakás élményed.

Ismerkedni, szakmát kitanulni, élményeket gyűjteni 30 felett nehezebb.

És sajnos kimondom, hogy aki akar gyereket, annak nem árt, ha 30 alatt már megszületnek, vagy legalább már belevágtak a projektbe.

2023. okt. 9. 08:23
 9/16 anonim ***** válasza:
87%
Én 29évesen tarottam ott, ahol mások 17-18 éves koruknál, vagyis lett szakmám és vége lett a gyári munkának. Azóta eltelt 8év, és 180fokot fordult az életem.
2023. okt. 9. 08:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Rajtam is nagy a nyomás, mert úgy érzem, 30 éves koromra kellett volna egy diploma, egy felfelé ívelő karrier, férj, két gyerek, saját lakás. Ehhez képest az egyetemet otthagytam és jövőre fogok csak elkezdeni egy másikat, munkám van de az nem karrier, nem ível az sehova, férjem még nincs mondjuk legalább az lesz 1-2 éven belül (párkapcsolatom van), gyerek tuti nem lesz 30 előtt (most 28 vagyok), saját lakást soha az életben nem tudok venni Budapesten, márpedig én máshova nem költözök.
2023. okt. 9. 11:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!