Tényleg kihalt a borravaló adása a futárnak?
Néha rendelek a Trófea Grill étteremtől ételt, bankkártyával fizetek. (Mindig szoktam adni jattot. Azt mondták a futárok, hogy ha kártyával fizetem azt is, hozzáteszem az étel árához, akkor is megkapják.)
Hát mit tett egyszer a kedves trófea futára?
4.540,- Ft volt a végösszeg és én azt mondtam, hogy legyen: 5.000,- Ft
Megköszönte, kártyával fizettem, a bizonylatot nem mindig szokták kinyomtatni, nem kaptam most sem. Eddig ezzel nem foglalkoztam, mert azt a bizonylatot úgyis kidobom, nincs rá szükségem.
Később, amikor a telefonom a kezembe került, láttam az SMS-t, hogy 5.500,- forintot fizetettet a futár 5 ezer helyett!
Szép kis jattot csinált magának a szemétláda!
Azóta jobban odafigyelek.
Ami az egészségügyi dolgozókat illeti, igenis elvárják és elfogadják a pénzt! Mindkét szülőm kórházban halt meg, idősek voltak, betegek. Az ápolók gyakran nem pelenkázták át őket rendszeresen és egyáltalán soha nem fürdették volna meg, ha nem adok pénzt!
2.000,- forintért kicserélték a vizelettől megtelt, csöpögő pelenkát (vagy kakis volt egész nap!)
Ha nem adok pénzt, akkor még egy napig hagyják őket szenvedni ugyanabban a pelenkában, a vizelet és a széklet kimarja a bőrüket.
Valamikor régen kötelező volt megfürdetni, megfésülni a betegeket a kórházakban. Most eszükbe sem jut az ápolóknak! Akkor sem segítenek, ha valaki szépen megkéri őket!
De ha pénzt adok, akkor azonnal intézkednek. Alkalmanként 4.000,- forintomba került. Gyors mozdulattal kivették a pénzt a kezemből és eltették. Lelkiismeret furdalás nélkül.
Amit még tapasztaltam mindkét elfekvőben, ahol a szüleim voltak, amit hoztam nekik rendszeresen: gyümölcsöt, gyümölcslét, kekszet, tisztálkodó szereket, stb. annak a nagy része eltűnt. Influenza járvány miatt tilos volt a látogatás, de lehetett leadni a bejáratnál csomagot a betegeknek. A nővérkék és az ápolók vették át, hogy elvigyék a betegeknek. A szerencsétlen idős beteg emberek a csomagoknak a felét sem kapták meg! Egy alkalommal édesanyám egyáltalán nem kapta meg, minden amit vittem eltűnt! Ez a valóság sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!