Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg kihalt a borravaló...

Tényleg kihalt a borravaló adása a futárnak?

Figyelt kérdés
Mikor kaját rendelek, 200-500 Ft aprót (mikor mennyi van itthon) szoktam adni. Úgy neveltek hogy ezt illik, és régen még emlékszem hogy a futáe odaadta a kaját aztán megállt, úgy látszott rajta, hogy várja. Viszont mostanság már azt tapasztalom, hogy a kezembe adják az ételt és már mennek is, úgy fordulnak vissza mikor oda akarom adni a borravalót. Persze mindig örülnek neki, csak látszik rajtuk, hogy egyáltalán nem számítanak rá. Felvetettem ezt apámnak aki szintén sokat rendel, és mondta hogy tényleg nem szoktak már borravalót adni. Most ez tényleg így van? Közép-Dunántúl, ha ez számít.

2023. szept. 13. 14:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%
Én még adok attól függően, hogy megérdemli-e. Sok futár meg sem érdemli.
2023. szept. 13. 15:38
 12/33 anonim ***** válasza:
66%
Vegyen bort a fizetéséből
2023. szept. 13. 15:50
 13/33 anonim ***** válasza:
90%

Engem megbűntetnek ha egy forintot is elfogadok a munkahelyemen (egészségügy). Én meg adjak másnak? Miért? Mindenki a fizetéséért dolgozik. Az hogy az övé esetleg szar az nem az én hibám és nem is nekem kell kipotolni. Az én fizetésem is szar mégse várom el a betegektol hogy kipotoljak mert nem az ő dolguk.

Szerintem az ilyen elvarasbol lett elege az embereknek.

2023. szept. 13. 16:28
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

Én ritkán rendelek futárral, de tényleg nem jellemző, hogy adok borravalót. Vagy előre ki van fizetve a rendelés (ez jellemzően olyan helyeken, ahol nincs utánvétre lehetőség), vagy az utánvét még plusz költséggel jár, de azt meg azért szoktam bevállalni, mert belefutottam már abba, hogy nem volt a termék, és macerásabb, ha vissza kell utalgatni.

Olyan terméket ritkán rendelek, aminél jófej faktor is számíthat (például nagy, nehéz termék, még ha van is lift, de akkor ha nem tapló, aki kiszállít, felkerekítem a fizetendőt, ha utánvétes a rendelés).

2023. szept. 13. 16:32
 15/33 anonim ***** válasza:
91%
Akkor adtam legutóbb rendszeresen, amikor még a helyek 98%-a ingyen szállított, nem volt kiszállítási díj. Tehát kb 10 éve. A 600-800 ft-os kiszállítási díjakon felül még hova adjak borravalót is?
2023. szept. 13. 17:23
 16/33 anonim ***** válasza:
88%
Nem igazán adok, nem értek vele egyet, pont a kiszállítási-szervírozási-, stb. tényezők végett, másrészt ezzel csak fenntartanánk továbbra is az "Uram-bátyám"-vonalat.
2023. szept. 13. 17:29
 17/33 anonim ***** válasza:
86%
sokunknak 500 ft. jut vacsorára, persze hogy nem adják olyan gyakran mióta ilyen áremelkedések voltak. azzal emg ne gyertek hogy hát az olyanok nem is rendelnek, nincs meghatározva szerencsére hogy valakinek egy évben 100szor vagy 4 szer fér bele
2023. szept. 13. 18:04
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Ételfutárnak én már nem adok, mert pofátlanul drága a szolgáltatás.

Csomagfutárnak néha szoktam adni, mert aki hozza nekem, az nagyon rendes srác.

2023. szept. 13. 21:39
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
13# ez a nagy igazság.
2023. szept. 13. 21:40
 20/33 anonim ***** válasza:
90%

Budaoestről írok.

Covid alatt futárkodtam. Csomó házban láttam a JATT?! feliratot, és a kolléga nevében is lesült a bőr a pofámról. Én is igyekeztem fordulni, amilyen gyorsan csak lehet, örültem a jattnak, de egyáltalán nem vártam el. Jó étvágyat kívántam a megrendelőnek - ha személyesen vette át, mert ugye sokan kérték, hogy érintkezésmentes legyen, és csak tegyem le valahol. Így is volt, aki adott borravalót, volt, hogy üzenet várt az ajtón, hogy tedd le kérlek a kis asztalra a gangon, vedd el, ami a lábtörlő alatt van, aztán csöngess. Igyekeztem minél gyorsabban végezni egy címmel, ha átadtam az ételt már fél lábbal a lépcsőházban voltam, hogy menjek a következőre. Sosem értettem azokat, akik tartották a markukat jattért, vagy felvésték a liftre ezt a szégyenteljes feliratot, hogy hogy nem sajnálják rá az időt?

Én egyébként mindig jattolok nekik, nem tudom, szokás-e még, de én csinálom, mert tudom, hogy leszopják magukat, és jól esik nekik a plusz ötszáz forint mondjuk, a legtöbb futár eleve egyéni vállalkozó, nem kapnak elimserést a munkahelyükről, csak fizetést, a köszönömöm meg a jattom az elismerés. Tök jó, hogy egy csomó helyen már online is lehet borravalót adni a futárnak, mert sokszor nincs nálam kp, mikor másnapossan kitalálom, hogy én most pizzát akarok enni.

A körmösnek szoktam még borravalót adni, de neki úgy, hogy kp-ban fizetek, és egy 5500-as munkára adok 6000-t, és megköszönöm, ezzel finoman jelezve, hogy nem tartok igényt a visszajáróra.

Bárokban, kocsmákban viszont mindig megkérdezem a pultost, hogy megkapják-e. Ha igen, és jó a kiszolgálás, akkor otthagyom a 10%-ot (nyilván, ha nincs szervízdíj), ha benyúlja a főnök, akkor viszont pontosan fizetek, kérve a visszajárót az utolsó öt forintosig.

2023. szept. 13. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!