Tényleg kihalt a borravaló adása a futárnak?
13, ez egyébként egy gyász. Én értem, hogy sokan visszaéltek a dologgal, és a hálapénztől tették függővé az ellátás minőségét (főleg orvosok), de én a hálapénzt szó szerint értelmezem, azért adnám, mert hálás vagyok, és köszönöm a munkád. A nagymamám nemrég kórházban volt, és hálapénzt már nem fogadhatnak el, hát mondom rendben, akkor sütök nekik rétest, mert egyszer hallottam a beszélgetésüket, hogy mennyire szeretik, és valamivel meg akartam köszönni. Kiderült, hogy semmit nem fogadhatnak el. Még a rétest se, amit külön nekik sütöttem. Tradicionális módon, kihúztam az asztalon a tésztát, csak sokadik próbálkozásra sikerült... borzasztó frusztrált volnam, hogy ezek szerint soha, sehogy nem tudom kifejezni szavakon túl, hogy mennyire köszönöm, amit a szerettemért tettek.
Ehhez képest én ügyfélszoláglatosként bármit elfogadhatok az ügyféltől, ami nem pénz, vagy ékszer. Tehát ha hoz egy csokit, vagy ilyesmi, tök oké. Én ezt miért nem tehetem meg egy ápolóval? Én értem, hogy sokan visszaéltek a dologgal, és csak hálpénzért cserébe láttak el, de hadd köszönjem már meg azoknak a nagyszerű embereknek, akik nagymamámat ellátták, hogy a gondját viselték. Hadd süssek már nekik, vagy valami.
#22 én is úgy gondolom hogy az utólag elfogadott pénz más mert azt valóban hálából adják. Ha a pincernek és a futárnak lehetek hálás akkor nem értem az apolonak miért jár börtön ugyanezért.
Azt viszont nem tudom hogy a rétest miért nem fogadták el, mert a minimálbér 10 százalékaig fogadhatnak el ajándékot, ennél nagyobb értékben nem. Nem gondolom hogy a rétes olyan sokba került.
Bonbont, vagy csokit lehet adni az ápolónőknek, az nem tilos.
Nem biztos , hogy jó ötlet, mert van, hogy a bonbont tovább ajándékozzák..
Nem adok. Miért kellene?
Van kiszállítási díj, meg egyéb plusz díjak, szóval felejtsenek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!