Csomagszállító futárnak szokás/illik borravalót adni?
Még nem nagyon vettem át csomagot életemben futártól, nem tudom, hogy szokás-e nekik is adni borravalót, vagy csak a pizzafutároknak stb.
7310 Ft lesz a csomagom, az gáz lenne, ha adnék neki 7 ezret, +apróban 310-et? Vagy inkább csak adjak neki 7500-at?
Én nem szoktam adni, és teszek rá, hogy illik-e. Nagyon meg kell gondolnom ígyis, hogy mennyit, és mire költök. Van amikor pontosan 2-300 forintok miatt nem veszek meg magamnak valamit, úgyhogy biztos, hogx pontos összeget fog kapni a futár, de általában előre szoktam utalni, vagy online fizetek. Ha adok is borravalót az nagyon max 50 ft.,ha úgy jön ki az apró. Egyébként szinte minden héten rendelek, mivel nem nagyon van időm vásárolni járni.
Ne haragudjatok futárok, ez nem ellenetek szól. Hiába nem keresek rosszul, és nem éhezek, ha nem fognám meg a pénzt onnan ahonnan tudom, bizony hamar lent találnám magam.
#3:
Ez akkora kedvesség, hogy ezért alacsony a fizetésük, mert tudják, hogy a borravalókból többet keresnek mint a napi bérük.
A pincérnek adok borravalót, sőt valahol már bele is van kalkulálva az árba, szintén úgy a csaposoknál a fesztiválokon. A pizzafutárnak nem tudsz panaszkodni, elviszi A-ból B-be az ételt, ennyi. Én nem tapasztaltam semmilyen hálát akárhányszor adtam, sőt.
Én úgy gondolom, hogy alapvetően a munkavállalónak kötelessége legjobb tudása szerint elvégezni a feladatot, és ha ezt díjazzák is, azt a munkáltatója teszi.
Ma már inkább elvárás lett a borravaló, de mint mondtam, tisztelet a kívételnek (pincér).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!