Szoktatok borravalót adni a futárnak Pesten?
Vidéken mindig szoktam adni mert nem olyan vészesek az árak pesthez képest, viszont Pesten nem szoktam mert alapból drága a kaja is meg ha van akkor a kiszállítási díj is.
Még egyetemre járok, ezért fix összegből gazdálkodok jövedelem nélkül. Próbálok minél kevesebbet rendelni, viszont vizsgaidőszak alatt nincs sok időm főzni, ezért ilyenkor rendelgetek.
Kicsit rosszul szoktam érezni magam, hogy nem adok borravalót.
Ti szoktatok adni? Ha igen kb mennyit?
Több mint egy év külföldi ételfutárkodás után én azt gondolom, hogy akkor "kell" adni, amikor 1. szar az idő 2. súlyra sok mindent rendelsz és az illető hátán viszi az ételt 3. fel kell menni a lépcsőn legalább 3 szintet. Egyéb esetben én nem szoktam "elvárni", hogy bárki is adjon borravalót, persze örülök neki. De igazából ezeknél se történik semmi, ha nem adnak pénzt, megyek tovább és folytatom a munkát.
Nálunk alapból úgy működik a céges app, hogy csak akkor látom, hogy adtak-e borravalót digitálisa, ha már lezártam a szállítást és külön 3 kattintás, szóval kicsit el is van rejtve. Jellemzően csak naponta néhányszor szoktam ellenőrizni, szóval szokszor nem is emlékszem már, hogy ki adta, mert csak a szállítási sorrend és a cím látszódik.
Eddig nekem csak egy futár jött kétszer, illetve ahonnan rendelek ott összekapcsozzák a zacskót, ezért én nem tartok attól, hogy valamint csinálnának a kajával.
Nagyon nem szeretem ezt a borravalózásos rendszert ami itt Magyarországon van. Fodrásznak is, futárnak is, mindenkinek is. Annak örültem, hogy hálapénzrendszert kitiltották eü-ből.
Olyan mintha pénzt kéne fizetned azért, hogy kedvesek legyenek veled.
De erről nem a futár vagy a pincér tehet természetesen. Alul vannak fizetve, arra hivatkozva, hogy majd úgy is kap borravalót
Soha egy futárnak sem adok borravalót, nemhogy Pesten, de máshol sem.
Én napi szinten szarrá szopom magam a munkahelyemen, nekem sem ad senki borravalót, örülök, ha a fizetésem megkapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!